---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------
Abicim eline sağlık uzun uzun anlatmış, ilgilenmişsin. 4000 Km'yi geçti hava filtresi değişeli ama takıldığı günden bugüne hiç kontrol etmedim. Pazar günü en iyisi ben bir el atayım benim emektara. Bunun dışında sürekli şehir içi kullanımım var. İşe gidip geliyorum, çok değil ortalama 20 Km yol yapıyorum hergün ancak trafiğin yoğun ışıkların bol olduğu bir güzergah... Lastik basınçlarını adetimdir her sabah kontrol ederim. Ön lastik Michelin Pilot Street 32 Bar, arka lastik Duro(fabrika çıkışı değil farklı model) 33 Bar. Yalnız senin de dediğinin gibi arka lastik ömrünü doldurdu artık son demlerinde... Bunun dışında dediğin gibi orta sehbada arka teker 4-5 tur rahat atıyor yalnız ön teker el zoru ile dönüyor.(İlk motorum olduğu için normal midir değil midir pek bir yorum yapamadım.) 15W50 Motül yağ kullanıyorum ancak kış sezonu geldi çattı 10W40'a dönmek lazım... Ancak 10W40 ince yağ olduğu için yağ tüketimini arttırır korkusu yaşıyorum 10W50 mi kullansam acaba diye içimi kemiren bir kurt var.
Kisin 10-40 kullan bence. Ok belki daha fazla yag yakablir ama eksilen yagi takip edersin. Yağ değişimine kadar ilave ihtiyaci oluşursa ilave eder kullanmaya devam edersin. 15 50 kisin hem motoru yorar. Hem motorun geç isinir. Ayrıca ilk mars almada 10-40 a nazaran daha sorunlu olur. Ve kisin 15-50 ile 10-40 a nazaran daha fazla yakit tüketirsin. Bence lastiginide değiştir. Disleri yenmişse. Temiz hava filtresi ile ve %90 dan fazla şehirler arasi ve yolcusuz kullanimla bence tekrar dene. Ve benzin alirken suna dikkat et. Depo yu fullentikten sonra benzinlikteyken..popmaci pompayi yerine koymadan motoru hafif hafif salla. İlk ilk ilk edecek..daha benzin alablecegin deponda yer acilacak. Bu işlemi en az 3-4 kere tekrarla. Yani deponu tam fille. Yine yazarsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------
Dostlar..50 bin bakimi icin hazirim. Toplam bedeli 600 TL. seviyelerinde tut. parcalar setin aldim. Kâh internetten. Kâh ulasabildgm parcalarielden aldim. Buradan bir ustaya el emeğini vereceğim ve taktiracagim. 600 TL. Çok gelmiş olabilir. Fakat sayayim.
Buji. Ngk iridyum buji : 27 TL
Hava filtresi. : 15 TL
Yağ.casrtol 10w-50. : 20 TL
Debriyaj ve gaz teli orjinal. :14+17= 31 TL
Ön arka teker rulmalari komple (5 adet): 80 TL
Kaplin lastigi : 13 tl
Ön + arka fren balatasi : 35 TL
Orijinal ön arka dişli+ oringli zincir : 140 TL
Pirelli duru traction ön arka lastik. : 230 TL
Ön fren hidrolik yagi. : henüz almadim ama bugün yarin alirim. 20 TL. Diyelim.
Bi kaç hafta içinde bu parçaları taktiricam. 60 bin km seviyelerinde de Deb.balata ve akü degisimi yapicam. Sonra babalar gibi bir yada iki sezon daha binicem. Yada satarsam arkamizdan hayir duasi etsinler ..motorun ekmegini yesinler isterim. Bu arada yağ yakma havalarin birazda olsa sogumasiyla azaldi. Ki zaten yazin dahi 10-40 kullandim. Belki 15-50 kullansaydim yağ tüketimin fazla olmayacaktı. Aslina bakarsaniz motorun durumu iyi sayilir. Yağ eksiltme haricinde hic bir olumsuzluk yok. Belki kafamdaki krank dahil motor sifirlama işlemini 70 bin km ye kadar sallarim. Mevcut yağ yakma artmazsa belki geceblirim bile..bakalim zaman gösterecek.