hocam ben 10.000km civarı araba kullandım. kimseye zorla emniyet kemeri taktırmadım, takmayanı arabaya almamazlık da yapmadım. tüm dikkatimi verip arabamı kullandım, yani üzerime düşeni yaptım. herkes kendi davranışından mesuldür. ben arabadan motora geçen biri olarak bu zihniyetteyim. zaten arabada başka türlüsü de zor. hayatımda görmedim 'emniyet kemeri takmayanı arabaya almam' diyeni. bazen 6 kişi biniliyor arabaya ama 5 tane kemer var mesela? hülasa, burada artçı için kaskı dayatanların araba kullanmadığını, kullandıysa da aynı hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum. ikiyüzlülüğe gerek yok, bendeki motor 70'i geçmeyen 100cc cub. gittiğim maksimum mesafe 5km şehiriçi. ama en dandik araba bile 140-150 yapar. araba daha tehlikeli. her arabaya oturduğunda emniyet kemerini takmayan, her şehirlerarası otobüs yolculuğunda kemerini yine takmayan, bisiklete kasksız binen, biraz abartı olacak ama evinde topraklama hattı bulunmayan insanlar gelip bana yetişkin başka birinin kendi başına aldığı ufak bir riskten dolayı 'motorcuyum deme' demesin lütfen.
saygılar sevgiler.