Ateşleme Var benzinde gidiyor ama motor bir türlü çalışmıyor..

arkadaşlar merhaba.

bu sabah saat 10 da motorumu çalıştırdım arkadaşımı 200 metre ileriye bıraktım arabaya bindi ve gitti.

bende hem hava alayım hemde bi su içeyim diye gittim bi çeşmenin başına. toprak yoldan 30 km hızla gittim 3 dk sürmedi gitmem.

gittim motoru stop ettim (kendisi etmedi) suyumu içdim 5 dakika sonra bindim çalışmadı bir türlü.

karbutordan çıkan bi boru var çalıştırırken sürekli benzin akıtıyor burdan.

bujide ateşleme var şasiye değdirerek kontrol ettim

2 defa bujiyi söküp taktım banamısın demedi.

benzinide var motorun

ayrıca motora benzinde gidiyor.

bujiyi söküp marsa basarsam benzin kokusu buram buram geliyor

piston delinmiş olamaz çünkü basınc var.

anlamadım gitti.. 2 km motor ittim bugün evdede ugraştım yok yok olmuyor :pale::pale:

Klasik, motor boğulması yaşıyorsun, (gibi) , boğulma olarak aratın çeşitli bilgilere ulaşırsınız, endişe edecek bir durum yok, hayata geri dönüyorlar, suni teneffüs ile :p

hocam motordan anlamayan birisi değilim durup dururken motor boğulmaz bence. ayrıca arasından 5 saat geçti olayın hene aynı durumu yaşıyorum

ben sadece fikrimi söylemiştim siz yanlış anlamışsınız. boğulma olsa bu vakte kadar geçmezmiydi demek istedim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sanki sıkıntı karbüratörden kaynaklı gibi geldi bana başka bir karbüratör deneme şansım varıydı acaba

karbüratör tahliyesinden benzin akıyorsa motor boğulma ihtimali var.şöyle yapabilirsin.benzin musluğunu kapat motor çalıştıktan sonra açarsın bu durunda sıkıntı yoksa sorun karbüratör şamandıra sisteminde pislik veya arıza olabilir.

hocam biraz önce çalıştırdım motoru. ama bu seferde egsozdan çatır çutur patlama sesi geliyor. acaba sorun nerede?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar