13 Saat 995 km

Hatır için çiğ tavuk yenirmiş. Bende bir arkadaşımın hatırı için 13 saatte 995 km yol yaptım. Burdur'da askerliğini yapan arkadaşımı bayramda ziyaret etmek için bayramın 2. günü sabah saat 5.30 da düştüm yola.

Gidiş güzergahım şu şekilde: Ankara-Emirdağ-Bolvadin-Çay-Akşehir-Eğridir-Isparta-Burdur
Geliş güzergahım şu şekilde: Burdur-Dinar-Afyon-Sivrihisar-Ankara

4RGbMp.png
[/url][/IMG]

Sabah saatleri oldukça soğuktu ama motosiklet ile yolda olmanın keyfiyle daha önce hiç görmediğim, motosikletle hiç geçmediğim yerlere doğru açtık gazı.

PEOPR7.jpg
[/url][/IMG]

İlk durak Nasreddin Hoca'nın diyarı Akşehir. Çay-Akşehir arası her yer kiraz bahçeleri ile dolu. Yaz aylarında buralara tekrar yol düşerse bu kirazların tadına bir bakmak farz oldu.

G1yRk6.jpg
[/url][/IMG]

kYXBnW.jpg
[/url][/IMG]

Akşehir'den sonra Isparta'ya gitmek için Torosları aşmak gerekiyor. Yükseklik maksimum 1.700 m'ye kadar çıkıyor. Yollar gidiş-geliş fakat gayet güzel ve keyifliydi. Tabi sizi göre göre sollama yapan yurdum otomobil sürücülerini saymazsak.

LoOANz.jpg
[/url][/IMG]

PEOkWQ.jpg
[/url][/IMG]

Antik kentlere olan ilgimden dolayı Isparta yolu üzerinde bulunan Yalvaç ilçesine doğru çevirdim yolumu. Yalvaç'ta bulunan Pisidia-Antiocheia kenti Seleukos kolonisidir ve I. Seleukos veya oğlu Antiokhos tarafından MÖ. 3. yüzyılda kurulmuştur.

LoO3gJ.jpg
[/url][/IMG]

dq7bkZ.jpg
[/url][/IMG]

lzb1vl.jpg
[/url][/IMG]

Yalvaç'tan sonra Eğridir'e doğru giderken geçtiğim yollar bana Kaş-Antalya arasındaki yolları anımsattı. Hem virajları hem de Eğridir Gölü manzarası ile kesinlikle motosiklet severler için biçilmiş bir yol.

zEJ4a6.jpg
[/url][/IMG]

kYXvvm.jpg
[/url][/IMG]

AYyJ3p.jpg
[/url][/IMG]

78yv7W.jpg
[/url][/IMG]

Arkadaşımla Burdur Gölü kenarında bir yemek yedikten sonra tekrar kürkçü dükkanına doğru yola düştüm.

rdJ91m.jpg
[/url][/IMG]

Sabah 5.30'da başlayan yolculuğum akşam saat 20.30 gibi sona erdi ve yaklaşık olarak 1.000 km yoldan sonra sağ salim vardık eve.

Y5ObO6.jpg
[/url][/IMG]

Dostlar hepinize nice nice mutlu huzurlu keyifli bayramlar :)

Son düzenleme:
:) Şık bir km olmuş.Tecrübe ve pratik olunca sıkıntısız yapılıyor bu km ler:)Bahane olmuş işte ne güzel motora binmek için:wiinkk:

Hem de güzel bir bahaneydi dostum :) Daha önce aralıksız hiç bu kadar uzun yol yapmamıştım dostum ama çok şükür kazasız belasız tamamladık yolu

MCV

Ziyaret bahane gezi şahane.Motor sevdası olunca bahane bulunuyor tabiiki.Güzel bir gezi olmuş.
Paylaşım için teşekkürler.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Güzel bir yol, tecrübe sürüşü olmuş.
Tebrikler.:cat:

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
"asker arkadaşımı ziyaret"miş, hıh.
canın motor sürmek istedi sen de arkadaşını bahane edip gittin. Hatta yolu en güzel ve en uzak olanını tercih ettin. yemezler... :)
çok kıskandım yaf.

Benim kardeşim Yıldırım ile 21 saat sadece yemek ve mola vererek bir sürüşümüz olmuştu:)

Hem de güzel bir bahaneydi dostum :) Daha önce aralıksız hiç bu kadar uzun yol yapmamıştım dostum ama çok şükür kazasız belasız tamamladık yolu

"asker arkadaşımı ziyaret"miş, hıh.
canın motor sürmek istedi sen de arkadaşını bahane edip gittin. Hatta yolu en güzel ve en uzak olanını tercih ettin. yemezler... :)
çok kıskandım yaf.

O kadar mı belli oluyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:47 ----------

Sanırım bu Triump ile Bmw'ye göre daha fazla uzun yol yapmak istiyorsun? Belki de bana öyle geldi:)

Dostum bu motor BMW'ye göre uzun yolda çok daha rahat. Ve gerçekten keyifli motor. E hal böyle olunca bize de uzun yol yapmak düşüyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

Güzel bir yol, tecrübe sürüşü olmuş.
Tebrikler.:cat:

Teşekkür ederim Sıtkı Abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:53 ----------

Güzel motor güzel gezi :)
Tebrikler.

Teşekkür ederim dostum :cat:

Eğirdir gölünün diğer tarafından geçen yolu ve kovada gölüne de gitmenizi tavsiye ederim. Motorsiklet sürüşü için muhteşem yollar. Hem viraj hem manzara.

Eğirdir gölünün diğer tarafından geçen yolu ve kovada gölüne de gitmenizi tavsiye ederim. Motorsiklet sürüşü için muhteşem yollar. Hem viraj hem manzara.

Dostum motosikletle gidilecek yerler arasına Kovada Gölünüde ekledim. Tavsiyen için teşekkür ederim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar