- Konu Yazar
Arkadaşlar siz siz olun motorunuza dikkat edin tüm güvenlik önleminizi alın.2 gün önce benim cbf 150 gözümün önünde 2 dakika içinde çalındı. Aslında şahıslardan şüpelendim kesin bi dümen dönüyor dedim arkadaşla konuşuyordum hemen çıkacağım için bişey demedim. Tam ayrılıyordum bi baktım motor gidiyor. Hemen polisi aradım durumu bildirdim. Sonra karakola gidip ifade verdim. Bugün saat 18:00 sıralarında evde otururken telefon çaldı arayan polisti bana motorunuzmu çalındı dedi evet buyrun dedim marka ve plakamı sordu bende söyledim. Motorumun bulunduğunu hemen gelip almamı yoksa çekici çağıracaklarını belirtti. Hemen çıktım gittim. Motorumu kldırıma par etmişler. Düz kontak yapmışlar. Kabloyu görünce honda firmasına çok kızdım. Çünkü hemen direksiyonun yanında birtane siyah kablo var ele geliyo. Kesmiş uçlarını birleştirmiş çalıştımış. İşte 30 saniyede hırsızlık yapılıyor ya ben bu işi 10 saniyede yaparım. Bukadar basit bişey olamaz gerçekten. Motorumda hasar yok benzini bitince kenara park etmişler. Benin aldım koydum depoya oda ne motor çalışmıyor. Buji kablosu yerinde yok.dinamo yerinde kabloyu görüyorum ama buji başlığı yok. Kabloyu takip ederek buji başlığını granajın içinde gizlenmiş şekilde buldum. Demekki kimse çalıştıramasın diye saklamışlar. Daha sonra benzin alıp tekrar kullanmak için saklamışlar. Hırsızlar benim mptorumu çaldı bende onlardan geri çaldım. Hırsızlar gelince motorun yerinde yeller esecek. Yarın ilk işim o kablonun geçtiği yere metal esnek bi boru yaptırıp müdahele edilmesine engel olacam. Honda bu yazımı oku. Millet motor almak için çalışıyor emek veriyor. Sizde bi kabloyu adam akıllı yapmıyorsnuz. Neyse bende söylemesi arkadaşlar kontağın altından giden kablonun önlemini alın. Hiç olmazsa hırsızın işini biraz olsun zorlaştırcaktır. Şimdi biri çıkıp diyecekki hırsız kafaya koydumu götürür evet götürür. Disk kilidide işe yarıyor ama 2 kişi motoru kaldırıpta kamyonete atıp kçmak zor değildir n sağlamı zincirle demire bağlamak ve alarm düzeneği daha güvenli diye düşünüyorum.
Bu olaydan çıkardığım ders motorların çok kolay çalınması. Polis aracına bindim karakola motorumu teslim aldığıma dair tutanak tutturmaya gittim. 1 km mesafe uzaktaki karakola gidene kadar tam 4 tane motor çalıntı anonsu dinledim. Gerisini si düşünün. 5 dakkada 4 motor. İnanın hayretler içinde kaldım. Polise sordum doğrumu bu diye. Poliste günde 100e yakın çalıntı motor ihbari alıyoruz dedi. Helal motorun varmış dedi seninki çabuk bulundu dedi. İşlemleri tamamladıktan sonra gittim pastaneden 1 kilo baklava kola fanta aldım karakol bırakıp çıktım. Güvenlik şart arkadaşlar.
Kazasız belasız günler dilerim.
Bu olaydan çıkardığım ders motorların çok kolay çalınması. Polis aracına bindim karakola motorumu teslim aldığıma dair tutanak tutturmaya gittim. 1 km mesafe uzaktaki karakola gidene kadar tam 4 tane motor çalıntı anonsu dinledim. Gerisini si düşünün. 5 dakkada 4 motor. İnanın hayretler içinde kaldım. Polise sordum doğrumu bu diye. Poliste günde 100e yakın çalıntı motor ihbari alıyoruz dedi. Helal motorun varmış dedi seninki çabuk bulundu dedi. İşlemleri tamamladıktan sonra gittim pastaneden 1 kilo baklava kola fanta aldım karakol bırakıp çıktım. Güvenlik şart arkadaşlar.
Kazasız belasız günler dilerim.