Zincir yağı

Würth kullanıyorum. Würth yerine şunu bunu kullan diyenlere açığım. Wd40 la zincir yağlayanlara da sorum hangi akla hizmet pas açıcı ve kayganlaşsın diye hafif yağ içeren bir sıvıyı deli gibi çalışan bir zincire koruma amaçlı sıkıyorsunuz. 20 km wd40ın yağ özelliğinin koruması. Bilmediğim wd40ın özel bir versiyonu falan mı var ..

Würth kullanıcıydım bende taa ki servise uğrayana kadar(bakım için bilhare zincir için değil), usta "Würth mü kullanıyorsun zincire dedi" (ses te yapıyordu zincir) evet dedim..gel dedi ve pasları korozyonları gösterdi.haklıydı pas ve korozyon vardı.yapışkan olsun temiz olsun diye onu seçmiştim.sonrasında castrol önerdi.aldım kullanıyorum çok memnunum.ses yok,kuru görüntü ve gürültü yok,baklalarda sıkışma yok...gazyağı ile temizleyip,fren balata spreyiyle bi güzel uçuruyorum.bir süre kurumasını bekleyip castrolle yağlıyorum.oldukça da memnunum.

Son düzenleme:
Abi evet bak iyi dedin. Bende würth yapışkan diye kullanıyorum ama dediklerin çok ilgi çekici. Demek ki yapışkan olması o kadar iyi değil :(

Birde würth gibi bir marka var. O da silikonlu bi yağ. Zinciri beyaz yapıyor. Onu duyan gören var mı ?

Gaz yağı ile temizle çıkma motor yağı ile yağla zincir spreylerine benzemez yağ gibi yağdır :) Zincir şıkır şıkır olur ama spreyler gibi zincire iyi tutunamaz kuruyunca gene yaglamaya devam zincir speeyleri ucuz degil çıkma motor yağı bedava zaten 1 lt yağ seni baya götürür :)

Gaz yağı ile temizle çıkma motor yağı ile yağla zincir spreylerine benzemez yağ gibi yağdır :) Zincir şıkır şıkır olur ama spreyler gibi zincire iyi tutunamaz kuruyunca gene yaglamaya devam zincir speeyleri ucuz degil çıkma motor yağı bedava zaten 1 lt yağ seni baya götürür :)
Moto yaği ile sprey arasında kaldım, 2 tane ustam var,ikisinde farkli diyor,detaylari arastiracam

Ben motul aldım ama yağlamama rağmen zincir kuru gibi kırım kıtır ediyor bazen yolda. Ben mi beceremiyorum sprey mi yaramaz anlamadım..

İpone zincir yağı kullanıyorum çok memnunum.
Üstüne tanzikli su tut yine çıkmıyor.
Sıçrama da yapmıyor.
Zincirli motorlarım da hep ipone kullandım , hiç şikayetim olmadı.

Ben de ipone kullanıyorum.
Peki siz bir paketi ne kadar zaman da bitirirıyorsunuz.

Benim motor 2 bin tl ama zincirim 100 lira ayda bir biter hiç gocunmam yenisini alırım..gerçek bu :bounce:

motorum cross ve zinciri klasik celik zincir oldugundan eski motor yagı ile de yaglıyorum.
bir de litresi 7 liraya aldıgım 90 numara arac sanzıman yagı ile yaglıyorum
eski motor yagı biraz sıcrama yapıyor ama sanzıman yagı cok daha kalın oldugundan
sıcratma da neredyse yok diyebilirim

Würth kullanıcıydım bende taa ki servise uğrayana kadar(bakım için bilhare zincir için değil), usta "Würth mü kullanıyorsun zincire dedi" (ses te yapıyordu zincir) evet dedim..gel dedi ve pasları korozyonları gösterdi.haklıydı pas ve korozyon vardı.yapışkan olsun temiz olsun diye onu seçmiştim.sonrasında castrol önerdi.aldım kullanıyorum çok memnunum.ses yok,kuru görüntü ve gürültü yok,baklalarda sıkışma yok...gazyağı ile temizleyip,fren balata spreyiyle bi güzel uçuruyorum.bir süre kurumasını bekleyip castrolle yağlıyorum.oldukça da memnunum.
yaptığın herşey çok güzelde balata spreyi ile uçurmak temizlemek yanlış...eğer oringli bi zincir kullanıyorsan zincirin ömrünü yiyorsun.balata spreyide benzin gibi uçucu solventler var içinde o yüzden oringlerin özelliğini bozuyor.bende motul c3 ofroad kullanıyorum güzel yağlıyor memnunum ama bitince ipone sonra castrol alıp hangisini beğenirsem onla devam edecem.normaldede uzun yolda otomatik zincir yağlamaya 90-140 no yağ koyuyorum onla yağlıyorum.kalın yağ olduğundan kolay kolat sıçratmıyor.

Son düzenleme:
yaptığın herşey çok güzelde balata spreyi ile uçurmak temizlemek yanlış...eğer oringli bi zincir kullanıyorsan zincirin ömrünü yiyorsun.balata spreyide benzin gibi uçucu solventler var içinde o yüzden oringlerin özelliğini bozuyor.bende motul c3 ofroad kullanıyorum güzel yağlıyor memnunum ama bitince ipone sonra castrol alıp hangisini beğenirsem onla devam edecem.normaldede uzun yolda otomatik zincir yağlamaya 90-140 no yağ koyuyorum onla yağlıyorum.kalın yağ olduğundan kolay kolat sıçratmıyor.
o ringli zinciri neyle temizlemek iyidir?

Bugün motoru güzelce yıkadım. Kirini tozunu toprağını akıttım. Sonrasında wd40 ile tüm çalışan aksamı güzelce yağladım. Debriyajından fren pedalına komütatörlere kadar, gaz telinden ayaklıklara kadar ne kadar hareket eden parça varsa yağladım.

Sonrasında motul c1 yağ çıkartıcı spreyi ile zinciri güzelce temizledim, yarım saat kadar bekleyip yine motul ün c4 zincir yağı ile tüm zinciri yağladım. En son olarakda boyalı aksamı ve şaseyi hızlı cila ile parlatarak işlemi bitirdim. Yanlız c4 zincire sıkarken birazda lastiğe geldi onu temizlemek için yine yağ sökücü spreyden lastiğe bolca sıktım. Yolda kaymama sebep olmaz inşallah.

Son düzenleme:
gaz yagı ile temizleyip sonrasında yaglamak iyi
wd40,benzin ,balata spreyi vs. o ringlere zarar verebilir-verir.
hiçbirsey bulamazsanız mazot en az zarar veren madde bunların içinde.

aynen...ben gaz yağı bulamadığım için mazot kullanıyorum...onuda 2 traktör var onlardan hacılıyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar