motosikleti agresif kullanma ???

Gunden gune fark ediyo, ruh halim karar veriyo ama genellikle yuksek devirli kullaniyorum:)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
1-2-3 viteslerde yardırırım...
4 de normal hızlanıp, 5 e atınca motorun rahat gittiği en düşük devirde devam ederim :thumleft:
bazen de rüzgarı arkama aldığımda allah ne verdiyse 130-140 basarım :pl:

eğer aksiyon yapmayı gerektirmicek bi durum yoksa
sinirlenmediysem veya farklı bi durum yoksa normal kullanırım. baktım kimse yok veririm yanı çekerim önü :D şeytan diyo sat bi supermoto al :D
zararlı mı? benim motora zararlı evet :D

6 bin deviri ve 80 km/s i geçmeyen oldukça sakin kullanan arabaların arkasında trafikte bekleyen kırmızı cbr 250 benim :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
6-7 bin devir arasında 100 km civarında kullanıyorum vites geçişlerinden devri çok yükseltmem elimden geldiğince motoru zorlamamaya çalışırım agresif kullanım çok nadirdir bende :)

Motor cok bagirinca icim aciyor 7,8 devire gelip vites atarim ben de.uzun yolda 6,7 devirde gidiyorum genelde

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
peki motora zararı çokmu böyle sürmenin ???
aslında çokta basmam... ışıklarda kalkarken, arabaları geride bırakmak için seri hızlanırım...:cat:
motorun canını çıkartmam yani...
normal seyir hızım 80 km civarı... oda 4500-5000 devir arası... motor 8500 devir çeviriyor...
zaten 5000 devirden sonra aşırı derecede titreşim var... istesemde son gaz gidemiyorum :)
haftada 1-2 kez son gaz yaparım :pl: ama 20 saniye bile dayanamıyorum titreşime hemen geri düşürüyorum hızı...:pr::salut:

Son düzenleme:
" motosikleti agresif kullanma !!! " sakın ha sakın :p

Başlık head shot olmuş zaten hihihi , şaka bi tarafa , şartlara göre çok değişken'li bir denklem, sıkıştırılma durumlarına önlem olarak, yahut Allah muhafaza aciliyet sebebi haricinde , sakin olmaya çalışıyorum!.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
agresifmi benzin ne kadar biliyormusun ? :mrgreen:

Şehiriçi çok sakin kullanırım. 40-60km hız arası, tehlikeli bir durum olmadıkça ani hızlanma ve durmalardan kaçınırım, makas atmam. tümseklerden geçerken gayet yavaşlarım :)
Anayollarda 80km civarı seyrederim, sollamalarda max 90-95km hıza çıkarım.
Amma kaliteli yolda viraja yatmayı çok severim :p

Ben ne kadar istesem de altımdaki motor piyasadaki abilerine nazaran pek agresif olamıyor :mrgreen: Gene de aradaki o tek motorluk boşluktayım her zaman. 5 Saniye önce sol dikiz aynanızdayken 5 saniye sonra sağ dikiz aynanıza silleme geçiyorum. :p

kafam atınca , canım sıkılınca veya acelem varsa kurallar dahilinde(kaza yapsam bile kural ihlalini karşı taraf yapmış olur) seri kullanıyorum (trafigin akışından hızlı, bol makaslı, şeridimde bile motoru hafif açıyla yatırmalı).
%60 ise normal kullanırım.

Motoru ilk aldığım zamanlarda hep böyle kullanırdım. Sonra alıştım yaşlı dedeler gibi kullanıyorum. İçim geçti resmen :). Üniversiteye giriyorum motorla yinede çok sakin kullanıyorum. Normalde gaza gelmem lazım ama sanırım içim geçmiş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar