Motosikleti Yıkamak

Motosikleti yıkamak ile ilgili önceden açılan konuları okudum. Tabi tarihleri biraz eskiydi yeniden gündeme getireyim istedim.

Benim motosikletimi yıkayabileceğim bir alan bulunmuyor. Acaba Shell, Opet gibi benzinliklerde kullanabileceğimiz bir hortum ve motoru yıkayabileceğimiz bir alan bulunuyor mu? Nerede yıkayabilirim motosikletimi? (Haftasonu 10 günlüğüne İstanbul'a geleceğim. Şişli, Beşiktaş, Fatih bölgesinde bulunanların tavsiyeleri var mı?)

Bir de sizler yıkama yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?

Bazı benzinliklerde köpük ve su makineleri bulunuyor. 1'er TL atarak ikisini de ayrı ayrı kullanabiliyorsun.
Ayrıca köpük ve su verme süreleri otomobillere göre ayarlandığı için bol bol köpük ve su kullanma imkanın oluyor.
Fakat her benzinlikte bulamazsın kolay kolay.
Onun yerine oto yıkamacıya götür. Tazyikli suyu; motor bloğuna uzaktan ve dik bir açıyla tutmasını rica et. Switch'lerin ve gösterge panelinin olduğu alana da mümkün olduğunca uzaktan tuttur suyu. Kurulama aşamasına geçilince ilk olarak switch'lerin ve gösterge panelinin bulunduğu noktalara basınçlı hava sıktır. Sonra bezle bi güzel kurulasınlar. Al sana gıcır gıcır motor :)

Şu Motosellanın Drymoto diye reklamını yaptığı yer nerede biliyor musunuz? Motosiklete özel biryer madem, muhtemelen adam akıllı herşeyine dikkat ederek yapıyorlardır işlerini.

Merhaba,

Ben benzinliklerde köpüklü ve su makinelerini kullanarak yıkıyorum.Ancak çamurlu ise istediğim temizliği elde edemiyorum.Ya da ,al bi kova doldur içine su,koy az biraz bulasık deterjanını süngerle bol bol yıka,sonra da bir kova sade su ile yıkarsın,kurularsın mikrofiber bezinle.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Merhaba,

Ben benzinliklerde köpüklü ve su makinelerini kullanarak yıkıyorum.Ancak çamurlu ise istediğim temizliği elde edemiyorum.Ya da ,al bi kova doldur içine su,koy az biraz bulasık deterjanını süngerle bol bol yıka,sonra da bir kova sade su ile yıkarsın,kurularsın mikrofiber bezinle.

BEN AYNEN BÖYLE YAPIYORUM.. YIKARKEN HEM MOTORUMUN HER YERİNİ KOLAÇAN ETMİŞ OLUYORUM, HEM DE EĞİL-KALK SPOR YAPMIŞ OLUYORUM. :)

Yikadiktan sonrada zincir yaglamayi unutmamak gerekir :) ayrica wd40la gereken yerleri spreylemek lazim

peki mesela ben bugun saganak yagmurda kaldım ve yagmurlu günlerde de kullanıcam motorumu. her yagmurda kaldıgımda zinciri yağlamam mı lazım?

peki mesela ben bugun saganak yagmurda kaldım ve yagmurlu günlerde de kullanıcam motorumu. her yagmurda kaldıgımda zinciri yağlamam mı lazım?

Zincir yağın kaliteli bişeyse yağmurdan sonra tekrar yağlamana gerek yok. ben 400 km de bir gazyağı ile temizler sonra ipone yağ sıkarım. arada sadece süngerle yıkarım ama zincire su vurmam.

Zincir yağın kaliteli bişeyse yağmurdan sonra tekrar yağlamana gerek yok. ben 400 km de bir gazyağı ile temizler sonra ipone yağ sıkarım. arada sadece süngerle yıkarım ama zincire su vurmam.

200 kmde bir ipone sıkıyorum ben de hocam. temizleme kısmını da mazotla temizliyorum bezle falan

Yagmurlu havalardan sonra kontrol edin eger durum kritikse evet yaglayin ama onu disinda hergun yaglamamiz gerekmez, zaten her 200-300de bir yaglamak gerekiyo ona gore ayarlarsiniz, gozle, elle kontrol edince anlasiliyo yetersizligi ya da tozlanmis, pislenmis ise . Yikamaktaki olay ise zincire direk deterjanli su geliyo o yuzden ben her yikamadan sonra yaglarim :)

Bazı benzinliklerde köpük ve su makineleri bulunuyor. 1'er TL atarak ikisini de ayrı ayrı kullanabiliyorsun.
Ayrıca köpük ve su verme süreleri otomobillere göre ayarlandığı için bol bol köpük ve su kullanma imkanın oluyor.
Fakat her benzinlikte bulamazsın kolay kolay.
Onun yerine oto yıkamacıya götür. Tazyikli suyu; motor bloğuna uzaktan ve dik bir açıyla tutmasını rica et. Switch'lerin ve gösterge panelinin olduğu alana da mümkün olduğunca uzaktan tuttur suyu. Kurulama aşamasına geçilince ilk olarak switch'lerin ve gösterge panelinin bulunduğu noktalara basınçlı hava sıktır. Sonra bezle bi güzel kurulasınlar. Al sana gıcır gıcır motor :)

Mükemmel , özetlenmiş :cat: forumdaşlar zincir yağı hususunu'da eklemişler , kostik gibi çözücü içeren köpüklere'de dikkat gerisi el becerisi/yıkayanın el becerisine kalmakta.

Motor bloğu egzoz'un sıcak olmamasına dikkat edin derim, mümkünse kısa mesafdeki yıkamacıya/petrole , yahut en sıhhatlisi motoru iyice soğutmalı, pimpirikmi dersinz blemem ancak sıcak motora/egzoz'a buz gibi basınçlı su iyi olmasa gerek.

Son düzenleme:
200 kmde bir ipone sıkıyorum ben de hocam. temizleme kısmını da mazotla temizliyorum bezle falan

Ben sürekli elle yıkadığım için petrolle işim olmuyor,e yağmurda sürmemeye azami gayret gösterdiğim için de 500 km deviriyorum diyebilirim. Sen mazotla temizliyosun ama iyice kurulamadan yağı sıkarsan o-ringlerdeki artık yağı atar çabuk aşınır. gazyağı satılıyordu sana yakın kartalın içinde shell var litresi 4 lira al onu kullan zincirden uçar bi süre sonra yağı sıkarsın

Ben sürekli elle yıkadığım için petrolle işim olmuyor,e yağmurda sürmemeye azami gayret gösterdiğim için de 500 km deviriyorum diyebilirim. Sen mazotla temizliyosun ama iyice kurulamadan yağı sıkarsan o-ringlerdeki artık yağı atar çabuk aşınır. gazyağı satılıyordu sana yakın kartalın içinde shell var litresi 4 lira al onu kullan zincirden uçar bi süre sonra yağı sıkarsın
mazotla temizledikten sonra yarım saat bekleyip yağı sıkıyorum yanlış mı oluyo acaba ? kartal bana hiç yakın degil hocam :) bulunur ama gaz yağı . Abi giy yağmurluğunu çık yağmurda bence :) iki damla bişey yagsa zaten felaket trafik oluyo. Arabaların yanlarından geçip yarım saatte eve ulaşmanın verdigi keyif hiçbişeyde yok.

Son düzenleme:
mazotla temizledikten sonra yarım saat bekleyip yağı sıkıyorum yanlış mı oluyo acaba ? kartal bana hiç yakın degil hocam :) bulunur ama gaz yağı . Abi giy yağmurluğunu çık yağmurda bence :) iki damla bişey yagsa zaten felaket trafik oluyo. Arabaların yanlarından geçip yarım saatte eve ulaşmanın verdigi keyif hiçbişeyde yok.

Mazot uçmayıp aralara yapıştığı için 1 günde beklesen üzerine sıktığın yağı atıyor. ben mazotla temizleyip yağlamıştım 1 gün dolaştım ertesi gün üzerinde yağ yok :D sonra gazyağıyla devam

ben cbr 125r ımı petrol ofisinde yıkıyorum şöyle. hava su aracı var lastiklere hava basılan kısımda o su hortumundan faydalanarak oto sampuanı ıle yıkıyorum dıkkat ederek ve mıkrofıber bezle sılıyorum kopuk tazıklı su felan bulaşmadım hiç

bu aletten alın. işinizi görür

94593422_tn70_0.jpg

Şu Motosellanın Drymoto diye reklamını yaptığı yer nerede biliyor musunuz? Motosiklete özel biryer madem, muhtemelen adam akıllı herşeyine dikkat ederek yapıyorlardır işlerini.

kardeşim 0 216 313 58 58 telefon numarasını ara
sonra yerini bana da bildir :)

http://www.enjoygram.com/m/754911054487888815_1275424359

Bu 200 km de zincir yaglayan arkadaşlar motoru mahalle arasında mi kullanıyorlar. Benim haftalik kullanimim 500 km civarı sabah akşam zincir yaglamam gerek.

Ben benzinlikteki basınçlı sulardan çekiniyorum.Bi kovaya normal su bi kovaya oto şampuanlı su doldurup indiriyorum sokağa, bi tane süngeri elime alıyorum, önce normal suya daldırıp daldırıp siliyorum sonra köpüklüyorum sonra tekrar normal.En son mikrofiber bezle siliyorum.Bi de wd-40 sıkıyorum ama wd-40 sıkarken biraz batıyo etraf ona çözüm olsa iyi olacak.Bi de yıkadıktan sonra zincir yağlayınca sonraki gün motoru çalıştırdığımızda yine kirlenmez mi tekerler vb. Bi de bi şekilde hortumla su bulabilsem çok daha kolay olacak yıkama işi güzel olacak da bulamıyorum işte..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar