Soygunun yasal hali!

Bu ne böyle be. Arkadaş motor alayım ben ehliyet yerine. Fiyat aynı nasıl olsa. Bütün işlerim tamam, gittim kursa dosyamı almak için için,sadece 107.5 tl ödeyeceğimi sanıyordum ehliyet kartını almak için. Lakin artı olarak vergi dairesi yada ziraate 115 tl yatırsan dediler. A2 sürücü belgeleri ehliyet harcı adı altında. Zaten 400 tl kurs, 100 direksiyon. 50 yazılı sınav, 20 dosya masraf parası verdim. Artı vesikalıklar, yol paraları derken hesaplayamıyorum. Bildiğin soygun bu arkadaş. Devlet eliyle soygun. Ayıptır yani.:jocolor:

Ehliyeti almasan yakalanınca daha büyük bir soygun yapacaklar. Dolayısıyla bir sistem var ve biz bu sistemin kölesi olmak zorundayız.

200tl lik benzin aldım 30tl si KDV nasıl. ..

Devlet bizle beraber geziyo motorumuzun arkasında. Benzine para vermiyo ama. Rakı masasında bizle içiyo gene para vermiyo. Ehliyet alcaz diyoz kurallara uyalım diyoz alma diye yalvarıyo sanki bu absürt fiyatlarla.

bende motosiklet yok ama daha şimdiden 820 tl resmiyet kısmına gitti aynı şekilde...

amerikaya okumaya giden bi arkadaşım geçici ehliyet gibi bir sey aldı sadece 15 dollar(yazıyla onbeş)

yıllardır devlet vatandaşını soyuyor ama biz anca burdan isyan edelim :) boşverin ödeyin.

Yalnız ben Türkiye de kalıcı ehliyet alıyorum :/

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Çareler arıyom bakalım :thumright

yzf 125r'ın plaka ruhsat sigorta masrafları filan kaça patlar bana motor 2.el olucak.

afedersiniz bir şey diyeceğim kursa 550 tl vermek zoruna gitmedi de devlete para vermek mi zor geliyor

kamyon ehliyeti için 750 haraç pardon harç vermiştim yanlış hatırlamıyorsam:pr:

Devlet kasasını doldurmaya bakar bunu da en alt ve orta kesimden yapar. Ama o kasa hiç dolmaz devamlı ister birgün o çalışan eller devlete doğru açılır yardım ister işte devlet orada ben sana bakmam ki umrumda değilsin der. Bu devlet hep ister,hep alır hiç halkını düşünmez sadece sömürür.Günümüzde adı da var bu devletin.....

Vergi demişken...

Biranın litresi 8.40 tl, vergisi 4.43 tl, Arkadaşlar devlet resmen bizimle oturup içiyor,hesabı vermeden kaçıyor.. :queen:

Kurs emek harcıyor ders veriyor en azından. Hadi devlette memur çalıştırıyor diye vergisini verdik peki 107 lira kart ücreti ne arkadaş?
benim demek istediğimi anlamadım 550 tl kurs alırken devlet bedava mı yapacak işini devlete kaç para vereceksin en fazla 250

Dostum sen memnun olabilirsin sistemden. Ama ben bu sömürüden hiç memnun değilim. Farkındaysan dünyanın en pahalı benzinini biz alıyoruz. Çoğu vergi. Ha devlet nerden kazancam dersen, bunun adı sömürgedir. Bu şekilde kazanamaz. Sadece halkın alım gücünü güçleştirir. Sahibinden.com yaz örneğin bir BMW araba veya motoru arat fiyatlara bak bir de yabancıdan yabancıya diye arat vergi farkını daha iyi anlarsın. Umarım kayle alıp yaparsın. Saygılar

A2 için kavga ediyorsunuz. Ben E sınıfı aldım kurstna hala gidip harç yatacak da devlettem alıcam 590+105 tl yatırırsam elimde olacak + 450 de kurs a verdim.
şimdi A2 alıyrum totalde 600 tl herşey dahil 590 yatırrsam E de yazılacak ek kart parası vermicem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar