Ya bende şu çin malı muhabbetine sinir oluyorum artık.
Ya parçanın kalitesi iyi olduktan sonra Çinde üretilse ne olacak Amerikada üretilse ne olacak.
Yzf r 125 fransa da üretiliyor. Mbk fabrikasında. Motoru ise italyada üretiliyor.
Cbr taylandda üretiliyor diye biliyorum emin değilim.
R25 endonezyada üretiliyor.
Cbr250 taylandda
Wr125 Fransada
Crf 250 taylandda
Wr250 japonyada
Mt07 japonyada.
Bu markaların Avrupaya gelen orta üst sınıf motorlarından çinde üretilen ben bilmiyorum.
Zaten Son dönemde cin yerine Vietnam, tayland endonezya yatırımcılar için daha cazip olmaya başladı.
Hondanın scooterlarından bir kısmı cin olmalı, yamaha scooterlar fransa.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
Çin hükümeti firmaların kendi başına iş yapmlarına pek sıcak bakmıyor. Dolayısıyla pazarı cin olan ürünleri çinde yerel ortaklarla pazarı cin olmyan ürünleri Cine yakın hatta daha iyi fırsatlar barındıran ve yüzde 100 kendi sermayelerıyle fabrika kurabıleceklerı yerlerde üretiyorlar. Honda büyük pazara sahip hero dan dahi ayrıldı. Ortaklık sevmez japonlar bizde sabancıyı bosadıkları gibi.
Bir istisnası endonezya fabrikası kaldı yamahanın. Bakalım ne olacak.
şahsen ben
mühendislik japon, üretim japon o maldan korkmam.
mühendislik japon, üretim montaj çin oldumu kafamda ufak tefek sorular olur haliyle. aldığım malın sağına soluna iyice bi bakar öyle alırım.
mühendislik çin, üretim çin hiç bulaşmamak en hayırlısı.
Ben bu markaların orta üst modelleri dedim zaten. Saydıkların commuter denilen giriş seviyesi notorlardır. Zaten Ybr, Cbf, CB avrupada satılmıyor.Kesinlikle emin olduğum konu.Honda Cb125,Cbf150 ve Yamaha YBR125 Çin üretimidir Honda CBR250,Kawasaki ninja250,Ktm DUKE ler Hindistan üretimidir.
şu çin fobisi' ne birtürlü anlam veremiyorum. 3 senedir aktif olarak motor kullanıyorum. hepside lifandı. 3 senede bana sadece eski motorumun 300 tl bakım masrafı çıkardı. onun haricinde basit problemler 5-10 tl ye halledilecek cinsten. iyi yzf nin jantında chına yazıyormuş. yamahayı boykot edelim ozaman beyefendi çin malı jantı kullanmak istemiyor.
Kesinlikle emin olduğum konu.Honda Cb125,Cbf150 ve Yamaha YBR125 Çin üretimidir Honda CBR250,Kawasaki ninja250,Ktm DUKE ler Hindistan üretimidir.
Mesela sony televizyon alıyon ama japonyada üretilmiyoki. Çinde malezyada vs gibi ülkelerde üretiliyor. E ama sony kötümü diyoz çinde üretiliyo diye. Aynen bu örnekteki gibi düşün.
Beyler 2 sayfa boyunca çindeki ürününde kaliteli olabileceğini yazıp durmuşsunuz zaten burada arkadaş çinden çıkan her ürün kötü dememiş. Aynı ürününün parçalarında avrupa yapımı ibaresi görürken diğer sene çin yapımı görmesi arkadaşı doğal olarak meraka düşürmüş.