Motosiklete Başlamak Ne

Forumda yeniyim belki bu konuda yüzlerce başlık var bilmiyorum. A2 ehliyeti almamla birlikte ailemden motor istememin zamanı geldi. Başlarda 125 cc 250 cc motorlarla başlama fikri en mantıklısıydı fakat daha sonra honda güvenli sürüş 1 2 ve 3 seviye kurslarını alıp bi 600 fazer neden olmasın dedim sonuçta herkes gibi 600 cc 4 silindirli bi makine beni de çok etkiledi ne yapacağımı bilmiyorum daha önce vitesli motor tecrübem bile yok ama Yalova'nın sakin yollarında honda dan alacağım eğitimle birlikte fazer süremez miyim çevremde birçok 600 cc motorla başlayan insan var onların 600 cc ile başlaması da beni buna itiyo olabilir. Yorumlarınız için teşekkür ederim. (Bütçemde kask + mont + ayakkabı dizlik vs vs de vardır).

honda gs2 hazırlık ve gs2 her 2 eğitimi de al sonra vitesli motosikletinle 5000km kadar trafik tecrübesi kazan sonra gs3 hazırlık ve gs3 eğitimi al sonra ver kendini yollara

Hiçbir güvenli sürüş kursu sana trafiği öğretmez -zaten öğretemez. Yüksek cc'li bir motorda yaptığın hatanın telafisini ödemen zordur.
Hata yapma arkadaşım, al 250'lik, hatta 125'lik bir şey, iyice öğren, sonra istersen 1000cc alırsın.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Honda cb 125ace 0 km si 3300 lira gibi bişey sonuçta honda sıfırını alıp şöyle hondanın eğitimleriyle birlikte bi 10-15 bin km devirdikten sonra sanırım 600 cc fazer alabilirim tek korkum aldığım motoru tekrar nasıl satabileceğim

Moderatör
Hoşgeldin hemşo, yaşın kaç mesela? Kimsin kimlerdensin ? :)

Eyvallah sağolasın 18 yaşındayım yalova lisesindeydim şimdi üniversiteye hazırlanıyorum :)

honda güvenli sürüş 1 2 ve 3 seviye kurslarını alıp

Önce bi al bunları sonra yeniden değerlendirirsin. Hatta hepsini değil, ilkini ve ikincisini bi al sonra bir daha bakarsın duruma. O zaman daha kolay karar verirsin.

Önce motoru alayım sonra bir ara eğitime giderim dersen o iş yaş.

Kendine yazık edersin, motor sürmeyide tam olarak öğrenemezsin, o motora hakim olacam diye pert olursun. 125 lik iyidir. :)

Bence 125 yerine 250cc ideali, 250'nin sınırlarını zorlayarak gitmekten inan bana daha çok zevk alacaksın..

abi git bi eğitimi al önce sonra düşün bunları. herşey olur hepsi olur da bir bilgilen, bir motora bin önce. sonra kendin için neyin iyi olduğuna zaten karar verirsin.

soa

honda eğitimlerini üst üste alamıyorsun gs 1 i aldıktan sonra sonra gs 2 ye gelmeden önce 7 bin ila 10 bin km yol yapın diyorlar. aynı sey gs 2 ve 3 arasında da var. yani doğru olan bu tabi ki para senin istersen alırsın ama ne kadar amacına uygun olur tartışılır.

zaten emin ol gs1 i bile alınca işin o kadar da kolay olmadığını deneyim gerektirdiği anlayacaksın. 20bin km kadar deneyimim var hala 4 silindir 600cc makine beni korkuturken, onunla "eğitim almış olsan bile" başlamak kendini imha etmekten başka bir sonuç doğurmaz.

bu konuda kimse hem fikir olamaz. bazısı birşey olmaz başla der bazısı ölürsün der. daha yaşın genç sen yavaş yavaş cc yükselt hepsinin tadı ayrıdır.

Motosiklet aceleyi asla tolere etmez. Motosiklette sakin, yavaş yavaş ilerleyeceksin...

honda eğitimlerini üst üste alamıyorsun gs 1 i aldıktan sonra sonra gs 2 ye gelmeden önce 7 bin ila 10 bin km yol yapın diyorlar. aynı sey gs 2 ve 3 arasında da var. yani doğru olan bu tabi ki para senin istersen alırsın ama ne kadar amacına uygun olur tartışılır.

zaten emin ol gs1 i bile alınca işin o kadar da kolay olmadığını deneyim gerektirdiği anlayacaksın. 20bin km kadar deneyimim var hala 4 silindir 600cc makine beni korkuturken, onunla "eğitim almış olsan bile" başlamak kendini imha etmekten başka bir sonuç doğurmaz.

bu konuda kimse hem fikir olamaz. bazısı birşey olmaz başla der bazısı ölürsün der. daha yaşın genç sen yavaş yavaş cc yükselt hepsinin tadı ayrıdır.

Motosiklet aceleyi asla tolere etmez. Motosiklette sakin, yavaş yavaş ilerleyeceksin...

Özet geçmiş, elinize sağlık.

Ego tatminini bırakıp gerçekten motosiklet sürme keyfinize bakın ve acele etmeyin

herkes sallıyor işte link http://www.hondamotosiklet.com/
aç oku

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

gs1 i almayıp direk gs2 yi alan bile var
lütfen okuyupta konuşalım insanları yanıltmayalım
yalnız gs3 ü almak için gs1 ve gs2 yi almış olmak lazım
OKUYALIM....

Eğitim şart ama hepsi zamaninda alınmalı.
Arkadaşlar samsun'da yaşıyorum buraya en yakın eğitim nerde, sadece istanbul'da mı eğitim alabiliyoruz.

Bence üniversiteni kazandıktan sonra trafiğe çık ne olur ne olmaz 6 ay kol ya da bilek kırık ders çalışmak istemezsin.
Herkes iyiyi düşünürse kötüyü kim düşünücek dimi. :D

istediğin eğitimin kralını al tecrüben yoksa ufak motorla başlaman en iyisi

Merhaba,

konu 2014 Eylülde açılmış ama yazasım geldi..Bu konular şakaya gelmez.

BENCE şöyle de bi durum vaa .. Sınır,kapasite meselesi..Kimi gerçekten motor sürmek için doğmuş dedirtebiliyor.Ancak bu çok iyimser bir düşünce olur.Ben motor sürmek için doğmuşum,bu konuda iyiyim, ben a2 ehliyetimi de alırım, güvenli sürüş 1-2-3 neyse, bütün eğitimleri alır gider 600 cc motorumuda sürerim dersen ki POLYANNA der ki " neden olmasın,sürebilirsin" ancak bu durumda riskleride kabullenmiş olursun,ÖLMEK gibi. İlk hatada,belki ikinci hatada,belki bir virajda ölebilirsin,acı çekebilirsin,sakat kalabilirsin gibi gibi gibi ..Unuttuğumuz birşey var, ne kadar eğitim alırsan al,öğrendiğin bilgileri trafikte uygulayabilmen önemli ve uygulayabildiğin kısmı yetersiz gelebilir. Trafikte öğrendiklerini uygulayabilmen gerek.. Bunun içinde altında ivmelenmesi müthişşş birşey varsa, deh dedin mi gidecektir,geri dönmeyi ya da durmayı düşünmeden

En güzeli,babalar gibi ehliyeti almak sonrasında da eğitim alabilmek için madem bütçen var,sana uygun-şartlarını yerine getirdiğin eğitimleri alır.Hatta hocalarla hangi motorun sana uygunluğu konusunda bir sohbete girebilirsin.

Buradan da gelecekte googleda " eğitim alıp 600 cc motor sürmek " yazacak gelecek nesile mesajımızı :bestmt: sayesinde iletmiş olalım

Ölmek için motor sürmeyin.

Çorum İl Temsilcisi
Aslında bende biraz saçma buluyorum ama yel meselesi :cat:

Sen araba kullanmayı öğrenirken ilk önce 1.2 multijet kullan sonra 1.9 tdi'ye geç mi diyorlar :queen:

Basmadığın sürece sıkıntı yok bence :)

Ama bu demek değilki git 1000RR al nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorusn

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar