Merhaba Arkadaşlar
Motosiklet camiasında köprücük kemiği kırık olanlara ne deniyodu![]()
teğmen diyolarmış da ben motosiklette kırmadım araba ile trafik kazasında gene teğmen oluyoruz heralde![]()
Arabada kırdıysan asteğmen sin... Motosiklette kıranlar teğmen oluyor...
Şaka bi yana çok geçmiş olsun ben 16.Haziranda kırmıştım. 7 Haftada ancak motora binecek hale geldim..seninki operasyonlu olmuş.. biraz daha geç iyileşebilir.. Her iki kolunlada ağır kaldırma...sürekli sırt üstü yat...yatarken omuriliğin olduğu bölgeye banyo halusunu rulo yaparak koy..yürürken kabadayı gibi kasıl. varsa korseni sürekli kullan..dik oturmaya ve omuzunu insaanlardan ve şakacılardan korumaya dikkat et..
Ek olarak yatarken sırt üstü ve kırık kolunuzu başınızın üstüne doğru uzatın
Küçükken (4 yaşımda) bana çarpan bir araba nedeniyle benim de köprücük kemiğim kırılmıştı. Tüm hareketiniz kısıtlayan inanılmaz rahatsız bir alçı hatırlıyorum ama 20-25 gün içinde iyileşmiştim. E, o yaşlarda kemikler çabuk kaynıyor.
Geçmiş olsun, acil şifalar.
Arabada kırdıysan asteğmen sin... Motosiklette kıranlar teğmen oluyor...
Şaka bi yana çok geçmiş olsun ben 16.Haziranda kırmıştım. 7 Haftada ancak motora binecek hale geldim..seninki operasyonlu olmuş.. biraz daha geç iyileşebilir.. Her iki kolunlada ağır kaldırma...sürekli sırt üstü yat...yatarken omuriliğin olduğu bölgeye banyo halusunu rulo yaparak koy..yürürken kabadayı gibi kasıl. varsa korseni sürekli kullan..dik oturmaya ve omuzunu insaanlardan ve şakacılardan korumaya dikkat et..
teğmen diyolarmış da ben motosiklette kırmadım araba ile trafik kazasında gene teğmen oluyoruz heralde![]()
Tehlikeli bir kırık. Şöyleki atardamar geçiyor hemen yanından. Kırığın kenarı köşesi sürterse zedelerse damarı patlatma riski var.