Bugün motorumla baya uğraştım vakit geçirdim.
- Yeni şampuan ve pasta cila almıştım. Bir güzel yıkadım ve pasta cila yaptım çok fena oldu motor
-Bujisini değiştim
-Zincir bakımını yaptım.
-Jantları ve lastikleri ayrı ayrı bakım spreyleriyle temizledim.
-Hareketli kısımları (düğmeler, ayak peglerı vs) wd-40 ile yağladım.
-Ve bir tecrübe vereyim motordaki plastik parçaları (ayna arkası ve bazı plastik yerler vs) parlatıp temizlemek için beze wd-40 sıkın ve silin sonuç tertemiz ve
-Gösterge lambalarını değiştim beyaz led lamba taktım.
- Stop lambası taktım (bağlantısını yapmadım acelesi yok )
- Hava filtresini temizledim.
- Bazı kısımlara karbon folyo çektim. Gidonun orta kısmı ufak tefek leker vardı hemde anahtarlıktan dolayı çizilmeleri önlemek için oraya yaptım, bir de aynaların arka kısmına ufak bişe yaptım.
Arkadaşlar bizim motorda bazı plastik aksamlar ne kadar dandik yahu uyuz oldum.
Bu hava filtresi ve akü tarafında bulunan sağlı sollu motor kapakları varya. Sağ taraf verem etti beni ya
Bu kapaklarda 3 tane diş bulunuyor deliklere giren ve bir kere kırılmıştı bir tanesi ve 15 tl ye değiştim.
Daha bir ay olmadı yine aynı kapak bu sefer iki diş birden kırılmış sinir oldum ya.
Birde sağlı sollu sele de bulunan 125 mh drift yazan parçalar var. O parçanın da sol kısımdaki olan vida yerinden çatlamıştı ve ben yapıştırdım bugün bakım yaparken baktım aynı yerden yine çatlamış tutmamış atmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:07 ----------
Bahsettiğim parçalar 1 ve 2 numaralı parçalar arkadaşlar. 2 numaralı parçayı söktüm evde duruyor olmadı mecbur sıfırını alacağım. 1 numaralı parça da sağ tarafta ki kapak onu da söktüm.
Ayrıca stop lambasını da monte ettim ama bağlamadım şimdilik acelesi yok bugün baya yoruldum o yüzden kabloları içeri aldım bıraktım. Ön kafa da ki siperliği de söktüm onu da karbon folyo ile kaplayacağım, metre işi karbon folyo aldım gayet hesaplı
Arkadaşlar bir de selenin altı da dandik. Yuvarlak parçalar hep kopuyor çıkıyor ve sele de sallantı boşluk oluyor.
Ben resimde gösterdiğim gibi 2 adet dikdörtgen şeklinde parça bulup oraya silikonla sabitleyip sele de oluşan boşluğu ve sallanmayı ortadan kaldırmayı düşünüyorum.