Lastik degisimi ile ilgili bilgisi olanlar

Merhaba,

Arka lastigimi kontrol ederken (Gs Adventure) bir vidanin lastigin icine girmis oldugunu gordum. Ayrica lastigin ust kismi da duzlesmis.

Sizce bu iki faktor lastigi degistirmem gerektigini mi gosteriyor? Guvenlik tabi ki onemli ama dogru bilgi sahibi olmak adina tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

fitil yada içinden yama yapılıyor ben öyle kullanıyorum yaklaşık 10 bin km dir herhangi bir sorun yaşamadım

Fitil geçiçi bi çözüm olabilir lastikçide içten yama yaptırmak gerekir.Lastiğin değişme vakti yaklaşmadı ise değişmesine gerek yok.

Arkadaslar lastik patladi demedim, vidanin vibrasyon ve lastik hareketinden daha cok iceri girip patlama ihtimali olur mu dedim. Onemli olan patlama ihtimali olup olmayacagi, bir de duzlesmis olduguna bakarak sordum aslina bakilirsa.

Arkadaslar lastik patladi demedim, vidanin vibrasyon ve lastik hareketinden daha cok iceri girip patlama ihtimali olur mu dedim. Onemli olan patlama ihtimali olup olmayacagi, bir de duzlesmis olduguna bakarak sordum aslina bakilirsa.

Yapacağın bir frende çıkabilir de, bir şeyin üzerinden geçip içeri iyice girip hava kaçırmaya başlayabilir de. Hiç hava kaçırmayabilir de. Bu biraz şans işi. Her ihtimal var kimse bişey olmaz ya da olur diyemez bu durumda. En temizi lastikçide içten yama yapılması.

Diş derinliği azalmış ama lastiğin ömrü yıl olarak dolmadıysa ve hamuru sertleşmediyse bir 5 bin km daha gider gibi gözüküyor.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
çukurdan felan geçtiğinde bir taşa felan denk gelip daha da içeri girebilir...
vidayı ordan çıkartıyorsun...her ihtimale karşı o yere içerden bir yama yaptırıyorsun olup bitiyor...
küçük de olsa orda bir delik kalacağı için lastiğin patlamasını kolaylaştırır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar