Çin malı lastik !!!

Tam 1 yıl önce sıfır km olarak kız arkadaşına hediye aldığı çin malı scooter ı araba aldığı için satan bir arkadaşa denk geldim. Öylesine sorarken bedava denecek bi fiyat istediğini duyunca motora baktım ve direk aldım.2 gündür kapı önünde bekliyor garibim. Bugün merak edip inip kurcaladım ve lastiklerine baktım. Daha doğrusu çin malı olan lastikte doğal olarak "nylon" ibaresi aradım ama bulamadım. Fakat gariptir normal bi lastik olmadığını düşünüyorum. Lastik konusunda arabalardan az çok bilgim vardır kısaltmaları, ibareleri bilirim ama anlam veremediğim bir yazı var. "NI LONG" bu yazı okunuşu itibari ile "nylon" benzeri olduğu için çinli amcaların bi oyunu olduğunu düşünüyorum. Başka bi anlamı varsa bilgi verirseniz sevinirim değilse benim lastikte nylon yazmıyor bişey olmaz diye tehlikeye girecekleri aydınlatalım. Kötü havalar gelirken dikkat etsinler.

Not: Bu başlık yıllarca çin scooter ları ABSli diye satan amcaların yine nylon lastiği bak yazmıyor nylon değil bu diyerek satmalarını önlemek maksadı ile açılmıştır :)

motoru, lastiği boşver. Arkadaşın telefonu var mı ? :bounce:

Çinliler civatanın bile kötüsü kullanıyor normal lastik takacağını sanmıyorum.Abs li çinli skuter kullandım 3000 km kadar bir kere abs çalışmıştı ama bi süre sonra kızaklamaya devam etti :)

Ne yazık ki çinli bazı motorlarda yazılar gerçeği yansıtmıyor.
Çoğu çinlidede JAPAN yazar mesela.

O abs yazısı frenlerin lastiği kitleyemeyecek kadar az tuttuğunu anlatıyor bir çeşit mübağala :)

markası "NI LONG" olabilir mi ?
lastiğin nylon olup olmadığı hamurundan belli olur az çok

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------

Manisa-Turguluda kask alacak olmuştum, girdim bi motosiklet aksesuar vs satan dükkana.
-Merhaba kask bakcaktım, dedim.
Sıraya dizilmiş lastikler dikkatimi çekti bu arada;
michelin pilot var mı dedim " bi lastik kaptı hemen ordan
-" bak piyasadaki en kaliteli lastik bu" dedi,
-markası ne? dedim
*lastiğe bi baktı okumaya çalıştı, daha doğru düzgün telaffuz edemediği abuk subuk bi çin malı markaydı,
*ben bakayım dedim aldım lastiği, lastik şekil duruyor ama, güzel bişey fakat üstünde deve gibi NYLON yazıyor,kütük gibi sert, at arabası lastiği gibi.
-Bu mu piyasadaki en iyi lastik üzerinde kocaman NYLON yazıyor,
dedim çıktım gittim.
İnsanları enayi yerine koymakdan başka bişey değil, aklıma geldilçe küfür ederim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar