Ön teker lastiği arka tekere takılır mı? Hayat meselesi yardım gerekiyor!

Arkadaşlar öncelikle bu başlık altında yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum :)

Bugün gidip ön arka michelin taktırdım arkaya sıfır 130/70-17 pilot street ön tarafa ise çıkma 120/70-17 pilot road taktırdım toplamda 400 lira ödedim gelirken yollar kuruydu ama yine de tekerlerin yola yapıştığını hissettim :)

Arka teker 2014 ön ise 2008 üretimi ama ön lastik fazla kullanılmamış ustanın dediğine göre motor üstünde yatmış lastik yine de her halükarda benim fabrikasyon nylon lastiklerden iyidir diye düşünüyorum :D

Bende yağmurda lastiklerden çok şikayetçiyim deneyimlerini paylaşırsan harika olur bir de istanbul da nerede taktırdın lastikleri ?

Bende yağmurda lastiklerden çok şikayetçiyim deneyimlerini paylaşırsan harika olur bir de istanbul da nerede taktırdın lastikleri ?

Beşiktaş' ta buz motordan aldım sağolsunlar çıkma ön lastik konusunda çok yardımcı oldular bu ay sıfırı tüketip eksiye geçmiştim bi güzellik yapıp indirim yaptılar buradan tekrar teşekkür ediyorum kendilerine :)

Çok sağol lazım olduğunda sana özelden yazarım tam adres için :)

Hocam bjk stadının yanından indiğini düşün ışıkları geçer geçmez 10 metre sonra sağda tek yön ufak bi yol kalıyor ordan giriyorsun 30 metre ilerde ufak bi girişi var buz motor yazıyor kaçırmazsın, ben internetten baktım fiyat listeleri vs. var bi incelemeni öneririm gitmeden önce :cat:

Arkadaşlar öncelikle bu başlık altında yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum :)

Bugün gidip ön arka michelin taktırdım arkaya sıfır 130/70-17 pilot street ön tarafa ise çıkma 120/70-17 pilot road taktırdım toplamda 400 lira ödedim gelirken yollar kuruydu ama yine de tekerlerin yola yapıştığını hissettim :)

Arka teker 2014 ön ise 2008 üretimi ama ön lastik fazla kullanılmamış ustanın dediğine göre motor üstünde yatmış lastik yine de her halükarda benim fabrikasyon nylon lastiklerden iyidir diye düşünüyorum :D

Keşke ön lastiği taktırmasaydın. 08' üretimi bir lastikle orjinal lastiğin hiçbir farkı yoktur. En kral lastik bile 3 senede bayatlayıp özelliğini yitiriyor. O lastiği değiştirmelisin. Ön lastik kolay kolay hata kaldırmaz.

^
katiliyorum. 6 senelik bayat lastik.
bence öne de arkaya taktiğinin ayni marka/modelinde taze bir tane taktir hemen. özellikle ön çok önemli islakta.

Hocam bjk stadının yanından indiğini düşün ışıkları geçer geçmez 10 metre sonra sağda tek yön ufak bi yol kalıyor ordan giriyorsun 30 metre ilerde ufak bi girişi var buz motor yazıyor kaçırmazsın, ben internetten baktım fiyat listeleri vs. var bi incelemeni öneririm gitmeden önce :cat:

eyvallah anladım galiba yeri tamamdır :)

Keşke ön lastiği taktırmasaydın. 08' üretimi bir lastikle orjinal lastiğin hiçbir farkı yoktur. En kral lastik bile 3 senede bayatlayıp özelliğini yitiriyor. O lastiği değiştirmelisin. Ön lastik kolay kolay hata kaldırmaz.

^
katiliyorum. 6 senelik bayat lastik.
bence öne de arkaya taktiğinin ayni marka/modelinde taze bir tane taktir hemen. özellikle ön çok önemli islakta.

Valla arkadaşlar 3 gündür hayatımda yapmadığım kadar yatırıyorum motoru türlü türlü apaçilikler deniyorum siz işe yaramaz diyorsunuz ama lastik bildiğin canavar. Hala yumuşak hamurlu olması satıcının dediği gibi lastiğin yattığını gösteriyor, dişler yenmemiş olduğu gibi duruyor. Bu şartlarda 10 yıl raf ömrü olduğunu michelin bile söylüyor. Hatta michelin kullanılan lastiklerin bile iyi kullanılmışsa 5 yıl gidebileceğini bu süreden sonra her yıl bakım ve gözden gerçirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu lastik erimezse rahat 2 sene daha kullanırım bu kaliteyle.

Dostum sen benden deneyimlerimi paylaşmamı istemiştin bugünki yağmurda tekerlekleri test etme imkanım oldu deneyimlerimi şöyle paylaşayım.

Öncelikle çıkma aldığım ön teker miyadını doldurmak üzere bugün gis akademinin parkında biraz detaylı inceledim tekerimi ön tarafın kanallarında minik çatlaklar oluşmaya başlamış öyle çok baba çatlaklar değil ama kış bitsin değiş beni abi diyor :) Dönüşte güzel bi yağmura yakalandım bilenler bilir gis akademinin çevresinde bayaa kamyon dolaşıyor sürekli yollarda harfiyat atığı var o atıklar yağmurla birleşince kask ve yağmurluk bi güzel çamura bulandı. O çamurda ve oranın devamında ki anayolda tekerlere abandım düz yolda o rüzgar ve yağmurda 110 gördüm, çamurda viraja yattım apaçilik yapıp araç solladım baktım tık yok kemerburgazı alibeyköye çıkaran anayolun bağlantısında viraja daldım bastım maşallah teker bırak kaymayı yağmur yağdığını bile hissettirmedi. Eski lastikler dans ederken bu lastikler resmen bana güven verdi.

Yarın daha yoğun yağmur yağacak diyorlar bakalım birde o yoğun yağmurda sürelim şimdiye kadar ki deneyimlerim tek kelimeyle muhteşem. Kuru zeminde çok kısa fren mesafesi ıslak zeminde ise zamk gibi asfaltı tuttuğunu söyleyebilirim. :cat:

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Ben bahsettiğin lastiği arkada kullanıyorum. Frenajda çok kayıyor. Bir daha asla ön lastiği arkaya takmam.

Bugun motolastik e gittim köksal abi sağolsun ilgilendi. contiendal ve h ile başlayan bir lastiği 30 iş günü içerisinde getiriyor. sanırım yurtdışından sipariş verip getiriyor.

buzmotor izmir bana 600 tl fiyat çıkartıt ve öne 100 80 17 arkaya 110 80 17 takıldığı taktirde. netten mi alsak acaba lastiği ?

Bugun motolastik e gittim köksal abi sağolsun ilgilendi. contiendal ve h ile başlayan bir lastiği 30 iş günü içerisinde getiriyor. sanırım yurtdışından sipariş verip getiriyor.

buzmotor izmir bana 600 tl fiyat çıkartıt ve öne 100 80 17 arkaya 110 80 17 takıldığı taktirde. netten mi alsak acaba lastiği ?

Hocam hevesini kırmak gib olmasında ben bu lastikleri almadan önce araştırma yapaken continental hakkında hiç iyi yorumlar okumamıştım. Mümkünse birinci tercihin pirelli rossa 2 olsun o olmazsa michelin al benim önerim bu şekilde olacak.

Motosiklet lastikleri diğer araçlara göre bir kat daha önemlidir.

Bizimde dikkat etmemiz gereken kriterler haliyle daha fazla olur.

Çoğunuzun dikkatini çekmiştir. Ön ve Arka lastik ve jant ebatları farklıdır.

Bu farklılığın kaynağı tabiki maksimum yol tutuşu ve maksimum performans.

Kafa bulandırmadan ana nedenleri yazayım.

Ön Jant ya arka ile aynı ebattadır yada büyük ( Enduro-Cross modellerde ön 21 arka 17 olabilmektedir.)

Ön lastik tabanı arkadan incedir. Tekerleği yol çevirir Frenajda tutunma yüzeyini minimuma indirerek kızaklama riskini azaltır ve daha çabuk durmamızı sağlar. ( mm2 ye düşen ağırlık miktarı arttıkça kızaklama azalır )

Arka lastik tabanı önden geniş olur. Güç tekerlekten yola aktarılır Çekiş lastiğidir ve tutunma yüzeyine ihtiyacı vardır. Yüzey genişleyince yanak da genişler.

Motorunuzun hacmine ve yapacağınız yola göre lastik tipini ve ölçülerinizi bu basit bilgiler ve bir miktar daha teknik bilgi ile kendiniz belirleyebilirsiniz.

Kazasız sürüşler dilerim.

Son düzenleme:
Avrupa'da Buz motor, Asya'da motolastik.com motosiklet lastiginin krallaridirlar lastik soru ve ihtiyaclariniz icin baska bir sey aramayin :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar öncelikle konuya fabrika çıkışlı lastik kullandığımı ve bugünki yağmurda da bir kez daha anladığım gibi bu lastiklerin suyu gördüğü zaman buzda dans eder gibi hareket ettiğini belirterek başlamak istiyorum. Kış geliyor hayatım ellerinizde desem yeridir bana tavsiye verecek herkesin yardımına ihtiyacım var belki de bu lastiklerle bu seneyi çıkaramam bile o derece tekinsizler :(

Motorum yeni kasa apache ön 90/90-17 arka 110/80-17 lastik kullanıyorum bu ölçülerde irc gibi kalitesiz markalar hariç düzgün bir lastik bulamadım. Michelin de 110-80-17 olan bir lastik var oda ön teker için üretilmiş ilk sorum bu lastiği alıp arka tekere takabilir miyim? Taksam faydasını görür müyüm?

İkinci sorum 17 janta 18" lastik takamıyorum burası tamam peki bu 110/80-17 olan ebada 100/70-17 lastik takabilir miyim? Bu 70 yükseklik kafamı karıştırdı 110' dan 100 e düşmein bi sorn çıkaracağını sanmıyorum ama lastik yüksekliği hakında en ufak bir fikrim yok.

Lütfen üşenmeyin iki kelime de olsa bildiklerinizi paylaşın 17" jantı olan çok motor var kış geliyor herkes için referans bir konu olur umarım yardımlarınızla.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar öncelikle konuya fabrika çıkışlı lastik kullandığımı ve bugünki yağmurda da bir kez daha anladığım gibi bu lastiklerin suyu gördüğü zaman buzda dans eder gibi hareket ettiğini belirterek başlamak istiyorum. Kış geliyor hayatım ellerinizde desem yeridir bana tavsiye verecek herkesin yardımına ihtiyacım var belki de bu lastiklerle bu seneyi çıkaramam bile o derece tekinsizler :(

Motorum yeni kasa apache ön 90/90-17 arka 110/80-17 lastik kullanıyorum bu ölçülerde irc gibi kalitesiz markalar hariç düzgün bir lastik bulamadım. Michelin de 110-80-17 olan bir lastik var oda ön teker için üretilmiş ilk sorum bu lastiği alıp arka tekere takabilir miyim? Taksam faydasını görür müyüm?

İkinci sorum 17 janta 18" lastik takamıyorum burası tamam peki bu 110/80-17 olan ebada 100/70-17 lastik takabilir miyim? Bu 70 yükseklik kafamı karıştırdı 110' dan 100 e düşmein bi sorn çıkaracağını sanmıyorum ama lastik yüksekliği hakında en ufak bir fikrim yok.

Lütfen üşenmeyin iki kelime de olsa bildiklerinizi paylaşın 17" jantı olan çok motor var kış geliyor herkes için referans bir konu olur umarım yardımlarınızla.
Fark etmiyor. Sadece yük endeksleri farklı. Aynı yöne döndükleri için su tahliye kanalları falan aynı. Yük endeksi de sürekli 2 kişi ve arka yükle gidenler için önemli. Tek kişi binen arasıra 40kg manitasını alan adam için önemli değil.
Vulture 150 varken ilk MB34 taktırmıştım. Öne ön, arkaya arka lastik. Hayatımda deneyimlediğim en berbat lastikti. Anlas Çapra R aldım. Ancak öne arka, arkaya da ön lastik vardı. Öne 3.00 18 yerine 90/90-18 arka lastik taktım; arkaya da 110/90-16 ön lastik taktım. Yahu yağmur, viraj, fren motoru tanıyamadım. Çakıl, toprak, çim her yere girdim. Eşimle kar yağdığında saklıkente bile çıktım. 5 yıl kullandım. 5 yıl sorun çıkartmadı ve performansı kaybolmadı. Arkada ön, önde arka için üretilmiş modeli olmasına rağmen. Hatta şu an SH125i me ön arka 110/90-16 Çapra R takacağım. Yine arkada ön için uyumlu lastik olacak ama fark etmiyor. 5 yıl test ettim sonuçta.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar