evet.YUASA marka.normalde bi sene daha gider diye tahmit etmiştim.akü fiyatları hakkında bilgisi olan yazabilir mi?.Orjinal akusumuydu acaba benimkide yuasa marka.
evet.YUASA marka.normalde bi sene daha gider diye tahmit etmiştim.akü fiyatları hakkında bilgisi olan yazabilir mi?.Orjinal akusumuydu acaba benimkide yuasa marka.
ön uzun siperlik ile ilgili bir sorum var. 1.90 boyundayım ön uzun siperlik alsam bana faydası olrmu kullananlar tecrüblerini yazabilirmi ?
arkadaşlar uzun yola çıkarken yanınıza lastik patlaması debriyaj teli gaz teli vs. kopması durumları için neler alıyosunuz. yani yolda kalmamak için yanımızda asgari neler bulundurmamız gereklidir sizce. özellikle lastik patlaması vs için önerilerinizi bekliyorum. bikaç defadır ortalama menzil yol yapıyorum ve bunlara önlem almadığımı farkettim.
konuyu takip ediyorum ama yazıcak pek fırsatım olmadı. zincir kaç kmde değişiyodu arkadaşlar.
yarın istanbul içi küçük bi gezi yapıcam. katılmak isteyen varsa beraber gidebiliriz?
43 t arka diş arka diş ten. 40 t ye düşerek yapilan degişiklikle..arka dişli 43 t iken ön dişliyi 16 t yapmak oran olarak aynidir. yani. arkayi 3 diş kucultecegine. önü bir diş büyuttüğünde de ayni oranda degisiklik yapmis olursun. bende 16 t ön disli var. gel bana bi ara. evin önünde 2 dk. ya degistireyim. rialliden almistim ama takmaktan vazgectim. sende arka tekeri bedavadan söktürmemiş olursun ve sifir maliyetle dişli degisimini yapmiş olursun. yalniz.. arkana 70-80 kilo yolcu binerse canin sıkılablir. ben genelde tek gezerim. yolcu almam dersen sorun yok. bu arada.. sen hem arkayi 3 diş kucultcen..bide önu bir diş buyultursen.. motorta fazla tork kaybi yasarsin. deb. balatanin ömrünü cabuk yersin. motoru cok yorar ve cok benzin yakarsin. 1. vites neredeyse 2.vites orani ile ayni olur. böyle bi degisimi tavsiye etmiyorum. ama sadece önü 16 t yada arkayi
40 t dener..uzun vadede test edersin. memnun kalmazsan ..orj.ne dönersin.
43 t arka diş arka diş ten. 40 t ye düşerek yapilan degişiklikle..arka dişli 43 t iken ön dişliyi 16 t yapmak oran olarak aynidir. yani. arkayi 3 diş kucultecegine. önü bir diş büyuttüğünde de ayni oranda degisiklik yapmis olursun. bende 16 t ön disli var. gel bana bi ara. evin önünde 2 dk. ya degistireyim. rialliden almistim ama takmaktan vazgectim. sende arka tekeri bedavadan söktürmemiş olursun ve sifir maliyetle dişli degisimini yapmiş olursun. yalniz.. arkana 70-80 kilo yolcu binerse canin sıkılablir. ben genelde tek gezerim. yolcu almam dersen sorun yok. bu arada.. sen hem arkayi 3 diş kucultcen..bide önu bir diş buyultursen.. motorta fazla tork kaybi yasarsin. deb. balatanin ömrünü cabuk yersin. motoru cok yorar ve cok benzin yakarsin. 1. vites neredeyse 2.vites orani ile ayni olur. böyle bi degisimi tavsiye etmiyorum. ama sadece önü 16 t yada arkayi
40 t dener..uzun vadede test edersin. memnun kalmazsan ..orj.ne dönersin.
Hocam genelde tek kullaniyorum ama elbet arada artcida aliyorum , 70 80 kg'dan fazla arkadaslarda biniyor nadirende olsa :mrgreen: Arka disliyi de dusursek o zaman yine artçı alinca üzecek mi bizi ?Yoksa en kötü 42t deneyecegim . Motorun bu halinden de memnunum ama 80 km hizdan sonra stabil 90 100 de bağırıyor resmen motor .
r:

Bende cb125e var. cbf in ön dişlilerini cb125e de kullanabiliyormuyuz. Bazı satış sitelerinde cbf150+cb125e dişlisi olarak satılıyor ama emin olamadım
[url]http://i.hizliresim.com/V2mkRR.png[/url]
CB125e nin ön dişlisinin ic kısmının bazı ölculerini resimde belirttim. Elinde cbf dişlisi olup kontrol edebilecek var mı? Kesin bilgisi olan var mı?

40 t düz yolda olur. bayir asagida olur. yolcusuzda olur. ama yolcun olmasa bile ana yolda.. hani çok hafif rampa cikişi olan yol kesimleri vardir. bu gibi istikametlerde. 42 t ve 43 t dişli kullaman cbf lere yetisemezsin. hele yolcun da varsa motor iyice siner. hele bi otobuse kamyona sol cekeyim dersin. sola ciktiina pisman olursun. her inisin bir cikisi var. ayrica bu motorda arkamiza yolcuda aliyoruz. en güzeli bu dişli konusunda orjinalden pek uzaklasmamak. pisman olmamk için kuçük bi hareket yap. 42 t dişli tak. her yol koşulunda yolculu..yolcusuz sıkıntısz kullan. ben cok eski tarihlerde eski cbf imde 40 t denemiş.. fazlaca yolculu sürüş yaptigim için.. fazlaca olsuzluklarini yasamis ve 42 t ye geri dönmüştüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:20 ----------
seneler önce..bende 42 t arka dişli.. arkdaşımda 40 t arka dişli var iken..ikimizde yolcusuz Uludağ' a çımıştık. 40 t olan arkadaş (ya motor çekmiyor..keşke takmasaydık) demişti.. ve bana yetişemiyordu. İstediğin dişli modifini yaptıktan sonra..arkana yolcu al.bi Kartepeye çık. dik bi bayırda dur kalk yap. Arkanda yolcu varken ışıklarda kalkarken seriliğine bak. ağır vasıta sollarkenki performansına bak. Karşıdan rüzgar eserken..yolculuyken ivmelenmesine bak. Aklıma gelen en zor şartlar bunlar. Bu şartlarda motorounj tepkisini 43 t orjinal dişlin varken sürüş karakteri ile karşılaştır.. sana göre sorun yoksa..zaten 40 t ile devam edersin.. 42 t den bahsetmiyorum. 42 t de sıkıntı olmaz. 40 t yapmayı denemek istersen..bu şekilde deneyebilirsin.
Forumu biraz canlı tutalım .
![]()
![]()
Merhaba
Arka çanta ve alt bağlantısının ayrıca koruma demirlerinin marka , modeli nedir ?
Teşekkürler.