Ethem hocam , arka dişliyi 43t den 42t ye düşürdüğümüz zaman motorun bayırda ki performansında bir düşme yaşanır mı ? Yoksa daha da çok bayırları çıkarken zorlamamız mı gerekir ?
selam Arkadaşlar,
Bir şey farkettim.Motor daha rodajda 293km deyim şuan standartlar aralığında kullanıyorum.Bu rodaj benim uzun sürecek herhalde güblük 15 km binmeyle arada birde 25-30km turlamayla anca bu kadar ilerliyor.
5000 devirde bir titreme var ama 5000 i geçinde geçiyor.Sizde de var mı böyle bişey ama sadece 5000 devirde yapıyor.
Kazasız belasız sürüşler.
Adana dan selamlar...
Zorlanmaz. rahat ol. 42 t arka diş..eski kasaların orjinal arka dişlisidir. Yeni kasalarda sözde arka dişte bir düş büyüterek revizyon yapmışlar. bence gereksiz ve amaçsız olmuş. ben 2008 den beri cbf 150 yi 42 t arka dişle kullanıyorum.. Bekirdere..Tavşantepe bayırını biliyormusun. Emin ol bi çok cbf 150 yada araç sürücüsü..bu seviyede dik rampadan araçları ile çıkamamışlardır. Öyle ki bayıra araçlar hızlı girmezlerse, yada gaz bırak ver falan yaparlarsa patiye kalıyor çıkamıyorlar. Geri inip tekrar sağlam kaptırığ anca öyle çıkabiliyorlar. Her gün arkamda yolcu ile o bayırı çıkarım. gerekirse durup kalkabiliyorum da. sıkıntı yok. Burak 42 yi 40 t bile deneyebilirsin. Yolculu kullanınım yoksa yada seyrekse. Asıl dişli değişimi ile ilgili farkı 40 t de yaşarsın. Memnun olmazsan 42 t ye dönersin. Ama 42 t asla hiç bir sürüş yol koşulunda. yolculu yolcusuz..sollamalar..kalkış vb. asla sorun olmaz. Motor daha sağlıklı uzar 42 t ile. 42 t dişli deneyip fark hissetmeyenler dahi var. 0.2 devir seviyelerinde devir kazanımın olur. Çok ufak bi tork kaybı olsada hissetmemen dahi mümkün. Yada asla rahatsız etmez. Çünki bence kazanım çok daha fazla. tüm yeni kasa kullanan ark..lara.. 43 t arka dişlerini sökerek 42 t takmalarını tavsiye ediyorum.
selam Arkadaşlar,
Bir şey farkettim.Motor daha rodajda 293km deyim şuan standartlar aralığında kullanıyorum.Bu rodaj benim uzun sürecek herhalde güblük 15 km binmeyle arada birde 25-30km turlamayla anca bu kadar ilerliyor.
5000 devirde bir titreme var ama 5000 i geçinde geçiyor.Sizde de var mı böyle bişey ama sadece 5000 devirde yapıyor.
Adana dan selamlar...
Teşekkürler cavaplarınız için.
şuan 310 km oldu.Bende sorun olduğunu düşünmüyorum zaten.sadece 5000 devir olup kesmesi konusunda acaba sadece ben mi hissettim demiştim ama herkes de hissetmiş.
Sonuçta tek silindir motor belli bir veya hızda illaki titreşim yapar diye biliyorum.BMW 650GS , Yamaha XT660 gibi vs vs.. sonuçta 150 cclik motor.
Birde full depo ile enson kaç km gittiniz.Benim şuan doldurduktan sonra fulledim 60TL ye ve şuan 299 km deyim.Bakalım daha ne kadar gidecek.
Herkese kazasız belasız sürüşler.
Adana dan selamlar...
BEnim bir sorum daha olacakserviste yağ değişeli 500 km kadar olacak. Muhtemelen biraz eksilmiştir. Yarın kontrol edeceğim.. Soru şu.. Üzerini hangi yag ile tamamlayayım ? Serviste konulan yagı başka bir yag ile karıştırsam sıkıntı olur mu? YAgı komple değiştirmeli miyim?
sıfır motorun..500 km. de yağ ilave edilme ihtiyaci olacak kadar yağ eksiltmiş olduunu sanmiyorum. ama yinede tabiki..kontrol et ve eksilme varsa tamamla. madeni olmamak kaydiyla..yari sentetik yada ful sentetik herhangi marka yağ eksileni tamamlayablirsin. asla sorun olmaz. tamamlamak amacli kullandigin yağ.. motordaki mevcut yag ile ayni marka ayni numara falan olmasi gerekmkyor. yani motorda 10w-40 yag olsa da 15w-50 ile yada tam tersi ile tamamlayablirsin ..sorun olmaz.
ayrica..yag degisim km. si gelmeden yağ devisimi yapilmaz. eksilen yağ ilave edilir. yag degsim km.sine kadar kullanilmaya devam edilir. yani yag degisimi yapma..esilme varsa ilave yap. 1000 bakiminda yag zaten degisecek.
Teşekkürler. Yağı 2000 bakımda değiştiririz demişti servis. 1000'de mi değiştirmek gerekir??
arkadaslar motor 22 bine geldi, 2012 model . Hidrolik yağını ne zaman değiştirmek gerekir? buji hava filltresi hepsini değiştirdim.
motorun ilk yağ degisimi..yani ilk bakimi 2000 km de degil. 1000 km dedir. bin km. de bakima gideceksin. zaten kitapciklarin sonunda..her bakim icin servslerin kaşe vurduklari alanda ilk bakim 1000 km. olarak görulur. rodaj..fabrikasyon yagi ile 2000 km. gezmek dogru olmayablir.
Motoru 15.000 de aldımAlmadan servise bırakıldı yağ filtre buji değişimi ve bakım yapıldı. Şöyle yapayım o zaman.. 16.000 bakımında güzel bir yağ koydurayım serviste..
motorun ilk yağ degisimi..yani ilk bakimi 2000 km de degil. 1000 km dedir. bin km. de bakima gideceksin. zaten kitapciklarin sonunda..her bakim icin servslerin kaşe vurduklari alanda ilk bakim 1000 km. olarak görulur. rodaj..fabrikasyon yagi ile 2000 km. gezmek dogru olmayablir.
Motoru 15.000 de aldımAlmadan servise bırakıldı yağ filtre buji değişimi ve bakım yapıldı. Şöyle yapayım o zaman.. 16.000 bakımında güzel bir yağ koydurayım serviste..
sen 2000 bakımı deyince bende sıfır sandım. ok. o zamn.
arkadaşlar beyin fırtınasına vakti olan sohbete katılsın. cbf 150 şöyle bir şey özelikle istanbul gibi yaz kış motosiklet kullanmanın zorunlu olduğu şehirlerde.. ne dersiniz?
[url]http://i.hizliresim.com/Ld5mZj.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/4YyXML.jpg[/url]
selam Arkadaşlar,
Adana dan selamlar...
Teşekkürler cavaplarınız için.
şuan 310 km oldu.Bende sorun olduğunu düşünmüyorum zaten.sadece 5000 devir olup kesmesi konusunda acaba sadece ben mi hissettim demiştim ama herkes de hissetmiş.
Sonuçta tek silindir motor belli bir veya hızda illaki titreşim yapar diye biliyorum.BMW 650GS , Yamaha XT660 gibi vs vs.. sonuçta 150 cclik motor.
Birde full depo ile enson kaç km gittiniz.Benim şuan doldurduktan sonra fulledim 60TL ye ve şuan 299 km deyim.Bakalım daha ne kadar gidecek.
Herkese kazasız belasız sürüşler.
Adana dan selamlar...