Cbr 125 Tekere gelmiyor. (Evet ben getiremiyorum :P )

Merhabalar. Konu başlığındandan da anlasılacağı şekilde denememe ragmen tekere gelmiyor motosiklet.

Skuterimi tekere getirebiliyordum lakin
kalkarken debriyajı hızlı salıyorum tık olmuyor. ya arka kayıyor düşecek gibi oluyorum
yada 2.vitesteyken ortalama 30km hızda debriyajı sıkıp 7500 8000 aralıgında debriyajı bırakıyorum ama bu seferde kafayı hafif oynatıp gereksiz zorlanıyor motor.

Biliyorum motor gücsüz evet ama internette izledim yapanlar var.

sizce nerede hata yapıyorum ?

kazasız sürüşler iyi forumlar :)

125 Duke ile rahatlikla yapabiliyorum.
Ya motor güçsüz ya sen yapamyon.
Bu arada böyle abuk subuk hareketleri tabi ki de trafikte yapmıyorum bizim buradaki kapali pazar alanıda yapiyorum.

Cbr125 gucu geregi gaz acarak zaten tekere gelemez,125 serisinde teker icin debriyaji dogru devirde tokatlayarak yapabilirsin,buda zamanla pratik yaparak olur...Diger yandan cbr125 le teker yaparak on amortisor,debriyaj baski balata,zincir-disli ve deneme yaparken dustugunde krenaj masrafini gozden cikarmissin demektir...

Dostum iyi günler dilerim öncelikle, gerekiyorsa deviri daha fazla yükselt ve debriyajı hızlı bırakma birden çat diye bırakman lazım sana bu konunun ustası olan Altın Elbiseli Adam'ın bi videosunu önereyim tek teker hakkında.

http://www.youtube.com/watch?v=5n9sfMcTSGM

youtube ve benzeri bir cok video kanalındaki stunt videolarında kullanılan motorlar

genelde küçük ön dişli ve büyütulmus arka dişli ile kullanılıyor.

normal sartlarda , o motorun standart hali ile zorlamadan teker yapmak pek mumkun gibi gözükmüyor

youtube ve benzeri bir cok video kanalındaki stunt videolarında kullanılan motorlar

genelde küçük ön dişli ve büyütulmus arka dişli ile kullanılıyor.

normal sartlarda , o motorun standart hali ile zorlamadan teker yapmak pek mumkun gibi gözükmüyor

Hiç öyle düşünmemiştim teşekkür ederim bilgi için

yani motorunuzu ve kendinizi zorlamadan teker yapmak isterseniz arka dişliyi buyutun

ama dikkat edin fazla gaz verip taklaya gelmeyin.

birde motorunuzun dişlisini buyutup tekere uygun hale getirirseniz

son hızda bir okadar düşecektir.

2. değil 1. viteste yapacaksın o debriyaj tokatlama olayını ve hızın 15 km civarı olmalı. Daha fazlasına gücü yetmez o motorun. 100 cc motorla yapıyordum cbr 125 haydi haydi gelir tekere. Bide 7000 devir fazla 5500 falan yap onu sen.

1795496_609264852478956_789666088_n.jpg

cbr 125 diğer çinli 125 liklere göre daha zor teker yapar. Devir seven bir motosiklet, o yüzden de teker yapmak daha zor.
1. viteste motosiklet yürüme hızlarındayken kaldırmayı deneyin. 8-9-10 bin devirlerde iyi bi açıya kadar gelir. Belki bunu yaparken biraz arkaya oturabilir ve gazı bırakırken kollarınızı gevşek bırakabilirsiniz
Denge çalışmak için bisiklet çok işe yarar, bisiklette bol bol çalışın çok faydası olur.

2. değil 1. viteste yapacaksın o debriyaj tokatlama olayını ve hızın 15 km civarı olmalı. Daha fazlasına gücü yetmez o motorun. 100 cc motorla yapıyordum cbr 125 haydi haydi gelir tekere. Bide 7000 devir fazla 5500 falan yap onu sen.

Deneyip buraya yazacağım teşekkür ederim.

Ahahah Alper bu konuyu açacağını biliyordum :)

Hatta başlığı gördüm direk dedim Alperdir bir baktım hakikaten sen :) :)

Geçen yanlışlıkla tekere geldim.cibirimla gidiyorum durdum arkada hafif bir artçı var durdum hızlı kalkam dedim 7 8 devirde gaz veriyorum debriyajlı bi saldim hoooopp tekerdeyiz :) ama korktum :D

motor duran halde iken direk tekerle kalkma..yukarda arkadaşında dediği gibi yürüme hızlarında iken 1.vitesete doğru deviri yaptıkça bulursun artık...2.viteste 600ve üstü rr değilse kaldırması zor ve motora gerçekten zararlı bişe..eğer kilolu isen az bişe depodan ayrıl ağırlığını arkaya ver..birde teker yapmadan önce biraz gez dolaş teker ısınsın... motor soğukken deneme... teker ısındıktan sonra normal yol asfaltı değilde az dişli asfaltta dene...birde eğer baktın çok kalkıyor hemen gazı bırak...görende 40 yıllık tekerci diyecek bana :) kendime kadar kaldırıyorum :) benim gibide ekipmansız bide donla yapma :queen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar