arkadaş feryadında haklı ama bence yanlış,bende hergün motor üzerindeyim,tabiki karşıma bir dünya trf.kurallarına uymayan bir çok sürücü çıkıyor,sinyal vermeyenler ani sağa sola dönenler trafikte seyir halindeyken üstüne kırınlar vs..ama bunlar beni yıldırmıyor,neden derseniz çünkü bu makineyi kullanmak hoşuma gidiyor bana keyif veriyor.Yani bu şuna benziyor su içerken bardağınız kırılınca bir daha su içmeyecekmiyim hayır.
Burada önemli olan trafiği izlemek,zaten belli bir yerden sonra refleks hareketleri oluşmaya başlıyor mesela yanınızda giden aracın lastiğini şeritten çıkıyor mu diye veya şehir trf.araç sürücüsünün kafa hereketlerini takip etmek gibi veya zıpır kullanan sürücüler gördünmü onların yanından ya hızlanıp uzaklaşmak yada yavaşlıyıp yol vermek gibi bir çok refleks hareketi.
Mesela şöyle bir örnek vereyim,Bugün akşam 20.30 civarı avcılarda sıkışık trafikte ilerliyorum tam otobillerle dip dibe gidiyoruz önümde kasis var bir an dalgınlığımda yanımda ki araç kasisten altı vurmadın diye çapraz geçmeye çalıştı tahmin edin ne tarafa kırdı?
Tam üstüme sonrasında kornayla uyardım beni görmemiş belliki yanına yanaştım dedim ki" bana çarpıyordun farkında mısın?" Ne dese beğenirsin "tamam" ikisiden genç bir mevzu olsa oradan çok zor giderler ama sakinliğimi korudum anlattım gerekenleri onlarda kusura bakma abi diyerek oradan ayrıldılar,
Veya şunu anlatayım,E5 de şirinler sapaına yaklaşırken hızlı sürücülerden iki genç arkadaş makasların bini bin para o şerit senin bu şerit benim trafikte seyrediyorlardı,Ben bunları görünce yavaşlayıp aramıza 2-3 araç soktum sonra bunlar arabadan içtikleri kola kutularını yola attılar sinirlerim zıpladı,kendi kendimi sakinleştirmeye çalışırken trafik sıkıştı motorla bunların yanına yanaştım attıkları şişenin kutunun motor sürücülerinin düşmesine sebep olabileceğini anlattım arkadaşlar anlayışla karşıladı hatalarını anladılar bir özürde onlardan aldım.
Yani işin özü soğukkanlı davranmak olabildiğince tabi...