Merhaba Arkadaşlar.
15000 de bir cbf 150 aldım. Alırken 14000 bakımı yapıldı. Benden önceki sahibi bir süre motoru garajda bıraktığından zincirde paslanmalar başlamış yeni farkettim. Şimdi zinciri değiştirmek istiyorum ancak dişlileri de değiştirmeli miyim ondan emin olamadım. Servisle konuştuğumda ön arka dişli ve o ringli zincir ile işçilik dahil 200 TL gibi bir hesap çıkardı. Arka dişli 65 TL, ön dişli 15 TL, O-ringli zincir 100 TL, O-ringsiz zincir 68 TL. Bu fiyat bana biraz yüksek geldi. Şu linkte yarı fiyatına ybn oringli zincir ve yan sanayi dişli takımı satılmakta.
http://www.merkezyedekparca.com/detay.asp?urunid=1422&p=Honda%20Cbf150%20Zincir%20Di%FEli%20Seti YBN zincirin tavsiye edildiğini duydum o konuda sıkıntı yok ancak dişliler nasıldır o konuda şüphem var.. Sizce nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim...
selam. yeni motosikletiniz hayirli ugurlu olsun. ben oringli zincir tavsiye etmiyorum. neden diye sorarsaniz.. oringli zincir orjinal zincirden dsha agir. dislilerin uzerinde daha fazla yük demtakir. motoru bedavadan yorar. mesela iki tane orta sehpada cbf 150 yi yan yana koy. orignli zincir li olan cbf 150 nin tekerini elinle cevir motor boş viteste iken. teker 2-3 tur döner. ama orjinal zincir dişli grubu bulunan cbf 150 nin tekerini cevirdiinde en az oringli zincir olan motordan 2-3 tur daha tekerlegin daha serbest sekilde dondugunu goreceksin. senin gibi heves ettim ve 20 bin km. oringli zincir kullandim. hatta honda yetkiki servisten alinma bir zincirdi. yaglama ihtiyaci cok az densede inanma. ok. zincirin orjinal zincir kadar yaglanmaya iht. yok. ok. de disliler ne olacak. yaglamiyicaz mi. bu saclamiga inanma. bu zincir agirdir. baklalari daha kalindir. ve orj. zincire nazaran daha gurultuludur. şır şır ses duyarsin. adkadan. orjinal dişli grubnun üzerine tam olarak oturmaz. oringli zincir varken baklalari..arka dîşlinin üzerindeki zincir baklasini tutup ileri geri oynatabliyordum. disleri tam kapatmiyordu. boşluk vardi. hep sanki diş atlamak istiyormuş gibi donuyordu dişlilerin üzernde. takir tukur sesler falan. ve 20 bin li km lerde zincir..disli ile uyumsuz olmasi kaynakli olduunu dusunuyorum. kilit yerinden koptu ve yolda bırakti.
demem o ki ben kesinlikle oringli zincir tavsiye etmiyorum. orj zincir dişli grubu al. babalar gibi kullan. ben sana bi link vereyim. bu siteden cok alisverisim var. al burdan 65 tl. ye orjinal zincir disli grubunu. 3-5 tl. de herhangi bi motosiklet servisine işcilik ver. taktir..babalar gibi takil. orongli zincir falan yazik ya. oringsiz.2009 da..üstune üstluk yan sanayi 20 tl. ye aldigim bir zinciri ilk cbf 150 motorumda 40 bin km kullanilmişti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------
http://www.rialli.com/urunler/362_honda-cbf-150/10275__-arka-dislizincir-seti-cbf-150/
al bu zincir disli grubunu..keyfizine bak. orjinal dişlilerle..sirf oringli diye yan sanayi..orjinal olmayan bir zincir kullanarak..konu ile ilgili olumsuzluk yasamani asla istemem.
faydali olabildigimi umarim.