Yeni Tasarıya Göre Enduro Kullananlar Ölmeyecek

Yalnız dalga amaçlı söylemiş Aea racing makinalar çok kötülendiği için böyle bir tepki vermiş her motorda ölüm riski var

offroad eğitimi alanların trafikte kazaya karışma olasılıklarının diğerlerine göre düşük olduğu yapılan araştırmalarla sabittir :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiye de Harley Davidson ile ölümlü kaza olmamış diye duymuştum. Ne kadar doğru, nereden duydum hatırlamıyorum.

Ohhh Be nezamandır, bekliyoduk sonunda öldürmeyen motor açıklandı ohhhh :))))

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
siz onu bırakın ss'ciler ölünce aynı zamanda zebaniler onlara çok kötü davranıyorlarmış.

Desenize tam zamanında ER-5'ten DL-650'ye geçmişim. Yırttım ben arkadaşlar. Siz derdinize yanın... :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiye de Harley Davidson ile ölümlü kaza olmamış diye duymuştum. Ne kadar doğru, nereden duydum hatırlamıyorum.

AEA söylemişti.
Ama bu söylemden Harley Davidson kullanıcılarının çok dikkatli, süper eğitimli oldukları sonucu çıkartmayın.
Çünkü zaten Türkiye deki Harley Davidson sayısı belli.
Birde adamlar yazın 3-5 ay motora biniyor, sonra garaja :)
Dolayısıyla onların zaten kaza oranları çok düşük.

bir başka tasarıya göre SS motosiklet kullananlar 1 adet kafaya ve 1'er adet dirseklere kask takmak zorunda.(dirsekler önemli)

şaka bi yana. Mevzu kullanıcılarda. Geçen gün bi tamircide sohbet ederken kiralık 600rr gördüm dükkanında. Eleman ben kiralıyorum, 2-3 kişi öldü bunun üstünde dedi. Genelde pizzacılar, kuryeler, vel hasılı gençler kiralıyomuş. alan dükkandan ok gibi fırlıyo diyordu. Allah akıl fikir versin. 1200 GS kiralayan adamla bunun profili aynı değil tabi.

bir başka tasarıya göre SS motosiklet kullananlar 1 adet kafaya ve 1'er adet dirseklere kask takmak zorunda.(dirsekler önemli)

Tasarı giderek duyuluyor.

IMG_2150.jpg

AEA söylemişti.
Ama bu söylemden Harley Davidson kullanıcılarının çok dikkatli, süper eğitimli oldukları sonucu çıkartmayın.
Çünkü zaten Türkiye deki Harley Davidson sayısı belli.
Birde adamlar yazın 3-5 ay motora biniyor, sonra garaja :)
Dolayısıyla onların zaten kaza oranları çok düşük.

Aslında sadece Harley olarak daraltmamak lazım. Genele bakıp cruiser motorda ölümlü kaza oranı daha az diye düşünmek daha mantıklı. Bunun da sebebi sizin de dediğiniz gibi süper tecrübe, dikkat, eğitim, ekipman vs değil (hatta çoğu cruiser kullanıcısı yarım kask takar, korumasız deri mont giyer vb). Bunun tek sebebi makinenin sürüş karakteristiği. Cruisera biniyorsan yavaş gidersin, çünkü onun olayı odur. Mesele, hız meselesi.

hız yaparsan ölürsün...hız yaparsak ölürüz...ss ciler hız yaparsa daha çok ölür :)

Evet özellikle yarış motoru kullananlar hız yaparsa ölür. Diğer motorlarla aynı hızda gidersek ölmeyiz çünkü diğerleri yarış motoru değil. Bu bir kural.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar