Lenovo'lar sürekli menteşe problemi çıkarıyorlar ayrıca servis kalitesi çok satmasından dolayı yeterli değil.
Eğer oyun oynamak istiyorsan veya yüksek Hash, GPU gerektirecek CAD uygulamaları 3D çizim tasarım programları kullanan birisi isen Monster Notebook almalısın.
Kanada merkezli dünyanın en büyük laptop üreticilerinden birisidir. Hatta Compalden sonra 2. 'dir.
Senin bildiğin Dell kendi fabrikasında üretim yapmaz mesela, sadece tasarım ve donanımı seçer Compal gibi Clevo gibi firmalara üretim yaptırır.
Monster'ın kullandığı kasalar Clevo'nun başka firmalara satmadığı barebone olarak farklı markalar için sattığı bir kasadır. Sager gibi Custom Gaming Lptop satan firmalar aslında Clevo'dan satın alırlar laptopları. Custom olması sayesinde tüm parçaları bizzat kendin seçersin.
Aklına gelecek tüm markaları hariç tut bunu Türkiye'de yapabilen başka bir firma yok.
İstediğin marka model hard disk
İstediğin model işlemci
istediğin model ekran kartı
hiçbir firma sana wireless adaptörünü seçtirmez ama sen Monster'dan Killer marka en güçlü laptop wifi adaptörünü alabilirsin
5 adet hard disk takabılırsın ( 3 tane büyük, 2 tane mSATA)
en önemli nokta olan soğutmaya gelince Clevo'nun P15x ve P17x kasalarını soğutma başarısı yönünden geçebilen bir firma olmadığı gibi fiyatı 6 bin lira olan MSI Gamin Serisi ve 8 bin liradan fazla olan Allienware'ler geçmese bile ancak yaklaşır.
Tüm bunlar 3500 lira, 3 yıl boyunca çıkan tüm bilgisayarlardan daha iyi bir ekran kartı performansı ve 3 yıl sonra 100-300 dolar arasına yeni tip bir ekran kartı satın alarak yıllarca sorunsuz kullanabilirsn.
2500 liraya alınan Asus ve Lenovo'lara kola dökülse veya Anakartta ekran kartında sıkıntı olsa tamiri mümkün olmuyor ve çöp oluyor ama custom laptopların tüm parçaları değişebilir ebay'dan tek tek kendin bile toplayabilirsin.
3 yıllık cengaverimin yanına yaklaşacak bir lenovo, sony, toshiba, asus görmedim daha. Gidip yurt dışındaki amcasına 3-4 bin dolara getirtenler hariç.
3 yıllık i7-2860qm ve GTX 580M'li cengaverimi YBR veya TVS ile takas ederim, üste kaçak sigara yada makarna veririm.
Reklamları dinlediniz, ön tekerinize taş arka tekerinize yaş değmesin.