subap aralığı

Arkadaşlar iy igünler aklıma takılan birşey var biraz konuları inceledim ama biri motor ısınınca aralık azalır yada çoğalır demiş motor soğuken subap ayarını yapyıyorum 3km gezip geri geliyorum üstteki vidaları açıp tekrar bakıyorum subap aralığı artıyor öyle soğumaya bırakıyorum eski haline geliyor sormak istediğim motor ısınınca subap aralığı artarmı azalırmı ???

internette bu forum ve başka araştırmama göre subaplar ısındığında uzadığı için subaplarda aralık ondan bırakılır bende tam tersi oluyor ben aralıkmı bırakmayım anlamadım :D

Arkadaşlar iy igünler aklıma takılan birşey var biraz konuları inceledim ama biri motor ısınınca aralık azalır yada çoğalır demiş motor soğuken subap ayarını yapyıyorum 3km gezip geri geliyorum üstteki vidaları açıp tekrar bakıyorum subap aralığı artıyor öyle soğumaya bırakıyorum eski haline geliyor sormak istediğim motor ısınınca subap aralığı artarmı azalırmı ???

normalde azalır,
ama silindir yada silindir kapagı, yada itecek uzaması anormal olur ise ısınınca artar
yoksa ısınan demir genleşip uzar

motor üstten egzantrikli itecekli değil 3km de ne kadar anormal ısınabilirki

normalde olmaması lazım sıfır mı aldın 2 .el mi?
2. el ve üst kapak vs değişmiş,yan sanayı urunle toplanmıs bircok motorda egzantirikli olsun,itecekli olsun
aynı sorunu duydum

anormalden kastım sıcaklık değil, azda ısınsa cokda ısınsa bir yere kadar parcalar genlesir uzar.
normalde tum parcalar birbiriyle orantılı genlesir.
ama bazısı daha cok yada az genlesirse olması gereken aralık tutmaz

sıfır aldı yağını en fazla 1200 km aralıkla değiştim ve castrol kullandım tekere kalkmak ve boşta devir kestirme gibi apaçilikte yapmam yağı şuan 10/40 koyalı 100km oldu civarı

dediğim gibi normalde olmaması lazım,
bence mutlaka bir parcasında sorun var.
senden kaynaklanmasa da fabrikasyon hatalı olabilir.
ben motorumu 200 cc ye cevirdiğimde aynı sorun oluyordu.
eski orjınal kulbutor subab piyanasonu kullanınca sorun ortadan kalktı.
benim aklıma dediğim seyler geliyor.
ama daha bilgili arkadaslarda durumu yorumlarlar

anladım çok teşekkürler durumdan şikayetçi değilim aslında ısınınca subap sesi yapıyor soğukken yok motorun gidişnde filanda sorun yok ama burda bir abi var eski motorcu subabparına baktır deyip duruyor :D

bence
gidişinde, cekişinde, sabahları calısmasında problem yoksa
ve bu işlerden kendin anlamıyorda ustaya baktıracaksan hiç bulasma.

bu işlerden kendimce anlarım ilk subap ayaırmı 14 binde mi ne yaptırmıştım eli ile yapmıştı ayar filler çakısını ima ettim adama ben elimlede anlarım rahat ol dedi ve çakıyla ugrraşacak ustada bulamadım sonra evde kendim baktım aralığına biraz boşluk bırakmış en azından açık kalmaz diyerekten öye gitti

gevsek subab, sıkısından daha iyidir. motor kitleme,subab yakma olayı yapmaz.
sadece cekişi az düşebilir (belki), birazda ses yapar ama sorunsuzca kullanırsın

şimdi sormak istediğim ısnınca aralığı artan subap zarar verirmi

canımı sıktı bu benim tekrar bi kontrol etmeye gidiyorum ve zincirimi gerip yağlayım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------

ustayı aradım yarın sabah erkenden gel motoru bırak 4-5 saat soğusun ben seni aradığımda gel subaplarına bakalım dedi filler çakısıyla ayarlıyor derdimi anlattım sen yapamıyosundur ya ölü noktaya getiremiyosun diyor yada sende problem yok motorda var gelince anlarız dedi

normalde azalır,
ama silindir yada silindir kapagı, yada itecek uzaması anormal olur ise ısınınca artar
yoksa ısınan demir genleşip uzar
abi bendede durum bu motorun gidişin falan problem yok ama motor ısınınca subaplardan ses gelmeye başlıyor ama gidişatda sorun yok sentille titiz bi işçilikle yaparım ayarımı bide

yarın gstericem bakalım çoğumuzda bu problem var anlaşılan sorunum halle olursa bilgilendiririm

eski motorumda ybr de filler çakısı olmadan ayarlamıştı bir usta çok sıkı yapmıştı aynı yere olmamış diye 2.3 kere daha gitmiştim hala karadüzen yapmaya çalışıyor sittiret dedim kendimce filler çakısı aldım ilk 1.2 ayar yapıp deneme yaptım çalıştırıp ısıtıp ses vardı azalmıştı ama vardı tekrar ölçtüm ayarlayamamışım ayar dan sonra sıkılaştırıcı vidayı sıkarken ayarı kaçıyor buna daha dikkat ederek ayarladım ve motora uygun mm aralığında 40.50 bin km motor sorunsuz devam etti

1 ayarı motora uygun şekildemi ayarlıyorsun her motorun farklıdır
2 bendeki gibi sıkarken ayar kaçıyormu biraz nazik iş çünkü
3 kullandığın yağ çok incemi oda vuruntulu çalıştırır kısaca işi çözemediysen düzgün bir ustaya git

motor ısınınca metal uzama yapar genleşir işte bu boşlukta o genleşme için yapılır subap ayarının yapılması zaten o genleşmeyi ayarlamak

eski motorumda ybr de filler çakısı olmadan ayarlamıştı bir usta çok sıkı yapmıştı aynı yere olmamış diye 2.3 kere daha gitmiştim hala karadüzen yapmaya çalışıyor sittiret dedim kendimce filler çakısı aldım ilk 1.2 ayar yapıp deneme yaptım çalıştırıp ısıtıp ses vardı azalmıştı ama vardı tekrar ölçtüm ayarlayamamışım ayar dan sonra sıkılaştırıcı vidayı sıkarken ayarı kaçıyor buna daha dikkat ederek ayarladım ve motora uygun mm aralığında 40.50 bin km motor sorunsuz devam etti

1 ayarı motora uygun şekildemi ayarlıyorsun her motorun farklıdır
2 bendeki gibi sıkarken ayar kaçıyormu biraz nazik iş çünkü
3 kullandığın yağ çok incemi oda vuruntulu çalıştırır kısaca işi çözemediysen düzgün bir ustaya git

motor ısınınca metal uzama yapar genleşir işte bu boşlukta o genleşme için yapılır subap ayarının yapılması zaten o genleşmeyi ayarlamak

emme 0.10 egsozt 0.12 ayarlıyorum bi forumda öyle okumuştum bizimkiler için

2 sıkarken ayar kaçıyor bende üstten karga burunile tutuyorum alttanda 10 numara ile kontrasını yapıyorum

15/50 biraz titreşimli çalışıyordu 10/40 a geçtiim

işte sorunda oda subapları ayalrıyorum motor ısnınca arası açılıyor soğukke gene ayarladığım değere dönüyor bu öğlen ustaya gidicem öğleye kadar doluyum dedi

emme 0.10 egsozt 0.12 ayarlıyorum bi forumda öyle okumuştum bizimkiler için

2 sıkarken ayar kaçıyor bende üstten karga burunile tutuyorum alttanda 10 numara ile kontrasını yapıyorum

15/50 biraz titreşimli çalışıyordu 10/40 a geçtiim

işte sorunda oda subapları ayalrıyorum motor ısnınca arası açılıyor soğukke gene ayarladığım değere dönüyor bu öğlen ustaya gidicem öğleye kadar doluyum dedi

0.08 e 0.10 yap bence.
ben ikisinide cok sıkı gecme 0.10 yapıyorum ama motor cross oldugundan arazide asırı ısınabildiğinden
az gevsek bırakıyorum
yoksa mondial genel merkez bana 0,06 ya 0,07 degerlerini verdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar