Değerli arkadaşlar; discover kullanıcıları çoğalıyor. Memnuniyetle izliyoruz. Bir ürünün hemen anlaşılabilmesi ve pazarda kendine yer edinebilmesi, tutunması kolay değil. Discover 125 ST zaman içinde her geçen gün kendini daha da sevdirebilecek vasıfta. Güç, yakıt, görsellik, sağlamlık, ucuz yedek parça... Hepsi dengeli vaziyette bulunuyor. Özellikle km.ler geçtikçe ürünün vasıfları çok daha iyi anlaşılıyor. Zaten yorumlar da bunu gösteriyor.
Bizdeki motor kültüründe yanlış olan algı şu. Bayram öncesi güneydoğu illerinde bir bayimizde idik. Gençlerin tercih ettiği bir ürünü bize gösterdiler. 100 cc bir motosikletin modifeler yapılarak hızının 160 km/h lara kadar çıkarıldığını söylediler. Hakikaten ürktüm. Göz göre göre gençlerimizi ölüme itiyoruz. Bu işin mühendislik neresinde, emniyet hesapları neresinde, çok yazık...
Bunu niçin dile getirdim? Bahsettiğim Discover 125 ST üründe 13 ps güç var ve 10.500 devir/dk da devir kesici devreye giriyor. Bu da ortalama 105-115 km/h (rüzgar konumu, rodaj sonrası kullanımdaki farklılıklar sebebi ile aralık değişebiliyor) hız demektir. 125 cc bir motosiklet için fevkalade yeterli bir sürattir. Hem motorun, hem kişinin emniyetine yönelik son derece önemli bir teknolojidir. Ama inanır mısınız, çoğu zaman bunun son hızı düşük diye karşımıza tenkit unsuru olarak çıktı. Bir ürüne bakıldığı zaman hemen bunun sürati nedir sorusu çok tehlikeli. Özellikle gençlerimizin algısı maalesef böyle. Ne aldığımızı, nerede kullanacağımızı, üründen ne beklediğimizi çok iyi bilmemiz gerekir. Arka ya da önde değiştirilen bir dişlinin bile aslında gözden kaçırılan o kadar mahzurları var ki?
Ürünümüz kıymetli ama hepsinden önemlisi canımız…
Bunu da izah etmeyi kendime bir borç gördüm.
Bugün Gökhan SEZER kardeşimiz de fabrikada bizi ziyaret etti. Kendisine teşekkür ederiz. Ürünü 20.000 km. de ama maşallah çok temiz görünüyordu.
Tüm motorsever arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyorum…