Bakalım pazartesi olsun tek tek arayacam her yeri.. Büyük bi sıkıntı çıkmasın da beyin falan başka bişey istemiyorum
Dostum 3 saatte hemen paslanmasi biraz zor. Belkide öncesinde vardı üstü kirliydi yağdan tozdan, gazyagiyla temizlenince ortaya çıkmış olabilir. Gaz yağıyla bir kere daha silip pası çıkarıp Ondan sonra yaglamayi yapsaydin.
Dostum bahsettiğin durum anladığım kadarıyla zincirinin baklalarının farklı uzunluklarda esnemiş olmasından dolayı diye düşünüyorum. Çünkü normalde zincirin her kısmının esneyen kısımların eşit uzunlukta olması gerekir. Şu da olabilir; zinciri gererken tekeri sağ ya da sol tarafı bir kaç tık daha fazla geri çekmiş olabilirsin. Bir servise göstermen de yarar var bence.Hocam gazyağı ile güzelce temizlerim hep..
Ayrıca diş fırçası ve boya frçası ile güzelce araşarını temizlerim..
Zincirde leke bile yoktu.. Ama ıslaktı tabi.. Neyse sonuçta yağladım yapacak birşey yok.. Eyv cevap için.. Birde bu gerginlik olayını çözemedim.. Arka lastik havada çeviriyorum 2.5 cm sonra birden geriliyor sonra tekrar yine gevşiyor bu neden olur ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------
Hakan kardeşim geçmiş olsun.. Eğer çok sık olmuşsa servise git aldığın bujiye bi baksınlar.. Zaten bi farklıydı o bence ondan olabilir..
Devir aralıklarındaki hız durumlarınız nasıl 6.000 devirde su hızı yapıyor 7.000 devirde su hızı yapıyor gibi 3 litre yaktırmak ortalama kaç kmh hızla gitmek gerekir 60 kg boyum 1.70 artçım yok
Yani yürüttüğüm mantık doğru o zaman..
Teşekkür ederim cevap için..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
Koray yağ motul kardeşim 10-40 5100 rodajda şehir içi yapıldı..
İlk yağ değiştirdikten sonra düzeldi gibi gelmişti bana ama sonradan anladım yağla pek alakası yok aynı titreşim vardı.. Yapacak birşey yok herşey normalse 4 silindir alana kadar alışıcaz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------
Hocam nasıl hissetmiyorsunuz ya havada gidiyorsunuz yada sizin motor hondanın ustalık eseri..
Ben şunu demiyorum.. Motor şangır şungur titriyor yolda gidemiyorum sürüşüme engel vs. Demiyorum.. 4000-7000 arası birde yüksek hızda 90'ı geçince titreşim var.. Böyle ayaklıklardan depodan gıdıklıyor gibi..
Anlatabilmişimdir umarım..
Birazda daha önceden scoteer kullanmama bağlıyorum titreşim olayını..
Ama hiç titreşim yok diyen birinin motorunu kullanmak isterim..![]()
Yahu sırf şu istop etmesinden dolayı motoru satıcam çok sinir olmaya başladım servise soruyorum onlarda bi şey bilmiyorlar 20 dk önce gazlamaya ciktim vitesi attrmak için debriyaja bastim motor istop edip geri calisti , geri dönerken isikda yapti bide otoparkın icinde etti ve otoparkda calistirmak için geri marşa bastigimda biraz zor aldı marsi devirde 2.5 e cikti sonra yavaş yavaş indi !!.. Brn bunu nereye söyleye bilirim fabrika ya e mail falan atsak cevap verirler mi ??
Dostum bahsettiğin durum anladığım kadarıyla zincirinin baklalarının farklı uzunluklarda esnemiş olmasından dolayı diye düşünüyorum. Çünkü normalde zincirin her kısmının esneyen kısımların eşit uzunlukta olması gerekir. Şu da olabilir; zinciri gererken tekeri sağ ya da sol tarafı bir kaç tık daha fazla geri çekmiş olabilirsin. Bir servise göstermen de yarar var bence.
Depo daki benzini bitsin bide shell den alayım abi. Keşke ıspartaya geliyorum deseydin be abi gelirdim bende![]()
Ben Şahsen benzini PO dan alıyorum.Artık psikolojik mi bilemem ama hepsini denedim PO nun benzininde motor biraz daha rahat uzuyor gibi geliyor:cherry:
@cx571 hocam çok sıkıntılı bi durum ben buji yi falan değiştirdim bi faydası olmadı gibi bu arada dikkatimi çekti yazınız bakımı 8 binde mi yaptırdınız ? Benim bildiğim 6 binde oluyodu sanki ?? Bide şuan benzini nerden alıyorsunuz ?
Valla Ben Çallı Soğuksu Tarafındayım ama antalyada cbr kullananlar biraz sıkıntılı daha doğrusu motor kullananlar sıkıntılı buluşma bile zor yapıyorlar
Yinede buluşmaya hayır denmez yani pazar günü tek başına gezmek biraz acayip oluyor.
Anladım zeki abi ani kararlar iyidirbuluşmayı hep diyoruz ama kimse den ses çıkmıyor
şöyle bi 7 8 kişi falan olsa çok iyi olur
![]()
2. Kademede çok yaylanıyo kardeşim.. 2.5 olsa tam olurdu heralde.. İkisinin ortası..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------
Arkadaşlar bugün yine zinciri gazyağı ile temizledim..
Zincir ıslak diye yağı sıkmadım.. 3 saat sonra gittim motorun yanına yaklaşık 5 dakka önce.. Bi baktım zincir pimlerinin orada ufak pas lekeleri olmuş.. 3 saatte zincir paslanır mı ? İçten dıştan iyice yağladım geldim.. Sabaha kadar iyice yapışır..
Ayrıca zinciri gerdim..
2.5 3 cm aralığında.. Tekeri boşta çevirdim zincir iyice gerildi, sonra ileri geri yine çevirdim normal gerginliğine geri döndü.. Neden böyle olur ?
Geçmiş olsun hocam bende de aynısı vardı zincir dişli değiştirdim,zincir daha önce yağsız kaldıysa yapıyor,çok az bi farksa idare eder ama sıktığı yerde çok gergin diğer tarafta da çok bol ise değiştirmende fayda çünkü sürüşüde etkilemeye başlıyor
Evren marketin oralara baya bi çok geliyorum işten dolayı müsait bi gün de buluşur gazlarız