- Konu Yazar
Okullar bitti yaz tatili başladı, gezi için bahane hazır oğlumu getirmek için Erzincan'a gitmem lazım. Hazırlık tamamlandı ve yolculuk başladı. Bu yolculuk farklı bir güzergahtan oldu. Elazığ, Keban, Arapgir, Kemaliye, Kemah, İliç, ve Erzincan. Evet yolculuğa başlıyoruz.
Yolculuğumuzun ilk resmi Keban'dan
Arapkir'e yaklaşıyorum..
Arapkir Kemaliye arası..
Kemaliye'ye yakınlaştık..
Kemaliye ilçesinden görünümler...
Kemaliye İliç köprüsü..
Tünel girişi..
Tünelin içinden görünüm..
Burada uluslararası rafting yarışmaları da yapılıyor..
Eh bir yemek molası... :$$
Şimdi ilçeyi bir gezip görelim nelerle karşılaşacağız bakalım...
Her şey o kadar düzgün ve yerli yerindeki. Alkışlarımız Kaymakamlık ve Belediye'ye..
El emeği göz nuru el dokuması halılar..
Kemaliyeli hanımların yöresel el işlemeleri...
LÖKHANE ve Ustası, Lökhane nedir anlatmaya çalışayım. Görevlinin dediği kadarı ile lökhane'de dut ile bademin birlikte dövülüp macun haline getirilip paketlenerek halka arz durumuna getirmesine denilen yer..
Her yerden su fışkırıyor ve buz gibi sular, harika...
Kemah'tan görünümler..
Tarihi köprü ile yenisi yan yana ...
İlçede 'ki kaleden geriye kalan surlar..
Selfi mi?
Eveeet İlçede bir sürpriz beni bekliyormuş. (Tabi bana özel değil canım
) Şenliklere tesadüf etmişim e hadi bakalım neler görecez... 
İlçeden ayrıldım, Erzincan'a doğru yol almaya başladım..
Şu karşıda görülen yer, buradan değişik bir görüntüsü var, ancak yakına gidip te bu yerin hatırasına bir anıt ile şahit olunca içim burkuldu. Aziz şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum..
Yola devam ediyorum..
Vadiden güzel manzaralar..
Munzur dağları yine bulutlu..
Nehir boyunca yol uzayıp gidiyor, buralarda motor kullanmak çok zevkli...
Evet Erzincan'dayım, Sevgili Mehmet, Emrah ve Oğlumla Bey bulvarında sohbet ediyoruz..
Günün akşamında Erzincan Moto24 kulüp üyeleri ile, yine Bey Bulvarında bir araya geliyoruz. Koyu sohbet ve muhabbetin sonucunda; sabahın erken saatlerinde Batum'a bir tur için karar alınıyor. Ben de ikna ediliyorum ama sonra mızıkçılık edip vaz geçiyorum, onlar sabah erken Batum'a hareket ederken bende Elazığ'a doğru hareket ediyorum..
Geçen yıl Kamp yaptığımız Ergan Dağını ziyaret etmeden geri dönmek olmazdı. Bayağı değişiklik olmuş burada ıslah çalışmaları bayağı başarılı olmuş Bir Alkış'ta Erzincanlı yetkililere..
Ergan kayak merkezi, görüntü harika dağ yemyeşil..
Dönüş yolundayız, Oğlum yine rahatsızlandı biraz mola..
Refahiye yeni yol yapımı..
Köprü çalışması..
Bu yollar bitince güney ile kuzey arası ulaşım çok kısalacak gibi..
Evet değerli dostlarım bu gezimin son fotosu bu oldu. Bir dahaki gezide buluşmak üzere Allah'a emanet olun...
Yolculuğumuzun ilk resmi Keban'dan
Arapkir'e yaklaşıyorum..
Arapkir Kemaliye arası..
Kemaliye'ye yakınlaştık..
Kemaliye ilçesinden görünümler...
Kemaliye İliç köprüsü..
Tünel girişi..
Tünelin içinden görünüm..
Burada uluslararası rafting yarışmaları da yapılıyor..
Eh bir yemek molası... :$$
Şimdi ilçeyi bir gezip görelim nelerle karşılaşacağız bakalım...
Her şey o kadar düzgün ve yerli yerindeki. Alkışlarımız Kaymakamlık ve Belediye'ye..
El emeği göz nuru el dokuması halılar..
Kemaliyeli hanımların yöresel el işlemeleri...
LÖKHANE ve Ustası, Lökhane nedir anlatmaya çalışayım. Görevlinin dediği kadarı ile lökhane'de dut ile bademin birlikte dövülüp macun haline getirilip paketlenerek halka arz durumuna getirmesine denilen yer..
Her yerden su fışkırıyor ve buz gibi sular, harika...
Kemah'tan görünümler..
Tarihi köprü ile yenisi yan yana ...
İlçede 'ki kaleden geriye kalan surlar..
Selfi mi?
Eveeet İlçede bir sürpriz beni bekliyormuş. (Tabi bana özel değil canım
İlçeden ayrıldım, Erzincan'a doğru yol almaya başladım..
Şu karşıda görülen yer, buradan değişik bir görüntüsü var, ancak yakına gidip te bu yerin hatırasına bir anıt ile şahit olunca içim burkuldu. Aziz şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum..
Yola devam ediyorum..
Vadiden güzel manzaralar..
Munzur dağları yine bulutlu..
Nehir boyunca yol uzayıp gidiyor, buralarda motor kullanmak çok zevkli...
Evet Erzincan'dayım, Sevgili Mehmet, Emrah ve Oğlumla Bey bulvarında sohbet ediyoruz..
Günün akşamında Erzincan Moto24 kulüp üyeleri ile, yine Bey Bulvarında bir araya geliyoruz. Koyu sohbet ve muhabbetin sonucunda; sabahın erken saatlerinde Batum'a bir tur için karar alınıyor. Ben de ikna ediliyorum ama sonra mızıkçılık edip vaz geçiyorum, onlar sabah erken Batum'a hareket ederken bende Elazığ'a doğru hareket ediyorum..
Geçen yıl Kamp yaptığımız Ergan Dağını ziyaret etmeden geri dönmek olmazdı. Bayağı değişiklik olmuş burada ıslah çalışmaları bayağı başarılı olmuş Bir Alkış'ta Erzincanlı yetkililere..
Ergan kayak merkezi, görüntü harika dağ yemyeşil..
Dönüş yolundayız, Oğlum yine rahatsızlandı biraz mola..
Refahiye yeni yol yapımı..
Köprü çalışması..
Bu yollar bitince güney ile kuzey arası ulaşım çok kısalacak gibi..
Evet değerli dostlarım bu gezimin son fotosu bu oldu. Bir dahaki gezide buluşmak üzere Allah'a emanet olun...