Sevgili onurgunez, hazırlıklarını en kısa sürede tamamla ve bas gaza.
Vize işlemlerini bilmiyorum. Benim yeşil pasaportum var. Google amca dan kolaylıkla öğrenirsin.
Evrak olarak öncelikle green card çıkartman gerekli. Trafik sigortasının uluslararası şekli. Türkiye sınırlarında çıkarken sınır kapılarındaki Turing acentelerinden çıkartabilirsin. 1 aylığı 63 euro. Ben bulunduğum yerde sigorta şirketine çıkarttırdım, 53 euro.
Yunanistan a gidecekseniz eğer Uluslararası ehliyet gerekiyor. Yine sınır kapılarındaki Turing ofislerinde çıkartılabiliyor. Sanırım bu seneki fiyatı 350 lira civarlarında. 1 yıl geçerliliği oluyor. Sonra istersen 200 lira ya yeniletebiliyorsun. Bu belgeyi sadece yunan sınırından girerken yunan gümrük görevlileri soruyorlar. Yunanistana gitmeyeceksen almana gerek yok. Ben okuduğum bir gezi notunda Yunanistana Türkiye den değilde Bulgaristan dan girildiğinde sormadıklarını okumuştum. Risk aldım ve uluslararası ehliyetimi yenilemedim. Makedonya üzerinden Yunanistan a girdim ve gerçekten sormadılar, 200 tl cebimde kaldı.
Bence en gerekli şey GPS ve şarj cihazı. Ben cep telefonumu gps olarak kullanıyorum. Motora su geçirmez telefon tutucu ve su geçirmez şarj aparatı bağladım, yağmurda yağsa yola devam.
Bulgaristan da motor kullanmak çok rahat. Herkes saygılı, koca tırlar bile motora yol veriyor ve siz yol verseniz bile kolay kolay sizi sollamıyorlar.
Yunanistan, özellikle Atina tam bir motosiklet cenneti. Her yer kızlı erkekli motosiklet sürücüsü ve diğer araçlar motosikletlilere çok saygılı.
İnşallah güzel bir tatil geçirirsiniz biz de fotolarınızdan izleriz.:wiinkk:
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
Abi eminim avrupadaki sürücüler bizim istanbuldakileri görse şok geçirir

bu turing sistemini çözeyim hemen cok faydalı cevaplar oldu teşekkür ederim tabii birde vize olayı maalesef özel sektörle uğraşıyorum yeşil passaport zor . foto paylaşırım elbet ama bu konuda eline su dökemem

kazasız belasız yolduluklar diliyorum..