Gonyalı, arka stop lambasına giden 3 tane kablo var. senın bu ürünle yapabileceğin şeyleri sayayım hemen;
1- Normaldde yanmasın, frene basınca çakar yansın
2- normalde sönük yansın, frene basınca güçlü yansın ( çakar değil hep yanacak )
3- normalde çakar yansın ( bu 2 kademeli olur, güçlü veya sönük )
4- normalde güçlü yansın, frene basınca çakar yansın
5- normalde güçlü yansın, çakar yasak olduğu için 4 lüleri açınca çakar yansın
6 - normalde güçlü yansın, araya anahtar koyalım istediğin zamanlar çakar yansın.
ben parkları açınca güçlü yanıyor, frene bassanda güçlü yanıyor basmasanda şeklinde yaptım. 4 lüleri açınca çakar yanıyor. bir sıkıntı var. Sönük yansın, frene basınca güçlü yansın dersen, sönük yanma modunda arka stop yanmıyor çünkü güç yetmiyor. Frene basınca ikisi beraber güçlü yanabiliyor ama.
Arka stopa gidenkabloları sıyır. - olanı direk bağla, üzerinde + olan kablo çakar kablosu, üzerinde düz çizgi olan -------- sabit yanma kablosu.
sabit yanma kablosunu fren lambasına bağlarsan normalde sönük yanar ( motorun stop hiç yanmaz ), frene basınca her 2 lamba güçlü yanar.
sabit yanma kablosunu fren lambasına değilde ötekine bağlarsan sürekli olarak güçlü yanar.
Çakar kablosunu fren lambasına bağlarsan normalde sönük çakar yanar, frene basınca güçlü çakar yanar ki bu yasak olanı
çakar kablosunu fren lamasına değilde ötekine bağlarsan sürekli olarak güçlü çakar yanar.
Normalde sabit yansın, frene basınca çakar olsun gibi bir mod yok
çünkü bizim motorda park lambasını yakan kabloda atıyorum normalde 5 volt var, frene basınca bu volt 12 ye çıkıyor yada amper artık her neyse. Bunun için fren kablosundan eğer + almak istersen bu kablo aynı zamanda park lambasının düşük voltunu da taşıdığından, normalde sabit yansın frene basınca çakar yansın modu bizim motorda olmuyor arabalar gibi. Arabalarda bu iki kablo birbirinden ayrı.
Şayet bulan olursa önce video ile kanıtlasın sonra bana da öğretsin.
Ama şu olabilir sürekli güçlü yanar, 4 lü açınca çakar yanar. sis durumları için ben böyle yaptım. ayrıca araya kontaktan alıanacak + için anahtar koyarsan sen anahtarı açınca istediğin zaman çakar yansın şeklinde de olabilir.
Benim sana tavsiyem normalde güçlü yansın, frene basınca güçlü yansın, 4 lü açınca çakar yansın şeklinde yap.
öpüyorum, ummahhh.