Dikiş Sonrası

Merhaba arkadaşlar
Elime 2 dikiş atılmıştı baş parmağın arkasındaki yere bugün dikişler alındı ordaki adama merhem sürsem olur mu diye sordum ? olmaz vs bişeyler dedi tam anlayamadım.
Sağlıkçı arkadaşlara bu sorum :))
Evde
Terramycın Antibakteriyel merhem
Fucidin Pomad Topikal antibiyotik merhem var bunları sürsem yaranın iyileşmesini hızlandırır sanırım ??

Eczane daha çok işinizi görür BENCE. :mrgreen:

Geçmiş olsun :)

Acil tedavi istiyorsan Kantoron yağını bir araştır derim.

Sağlıkçı değilim ama evde hep tutarlar evdekiler iyi geliyor diye sağlam yerlere de sürer oldu :cherry:

Kocakarı ilacıdır işe kesin yarar

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Merhaba arkadaşlar
Elime 2 dikiş atılmıştı baş parmağın arkasındaki yere bugün dikişler alındı ordaki adama merhem sürsem olur mu diye sordum ? olmaz vs bişeyler dedi tam anlayamadım.
Evde
Fucidin Pomad Topikal antibiyotik merhem var bunları sürsem yaranın iyileşmesini hızlandırır sanırım ??

Bu iki merhemde yaranın mikrop kapmasını,iltihap toplamasını engelleyen merhemler.İyileşmeyi hızlandıracağını sanmıyorum.Kullanın yada kullanmayın diyemem konunun uzmanı bir doktora başvurun.

Eczane daha çok işinizi görür BENCE. :mrgreen:

Geçmiş olsun :)

Hocam Eczane uzakta kalıyor şuan malum elde pert :) o yüzden burdan cevap alabilirim sanırım sağlıkçı arkadaşlar vardır.
Sorum zaten dikiş alınan yere merhem sürmenin zararı olmaz dimi ?
Bugün pansumancı adam sürme gibi dedi bişiler karıştırdı baskı falan yapma dedi.

Yaranın durumunu foto olarak gönderin

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Eğer enfeksiyon yoksa hiç bişey kullanmanızı tavsiye etmem. Yaranın kuruması iyileşmesini hızlandırır. Kabuklar dokuldukten sonra madecassol krem sürebilirsınız

Fucidin sağlam antibiyotiktir kortizon var ama işe yarar bişeydir

Merhaba arkadaşlar
Evde

yara iyileşmemiş mi yoksa dikişleri açıldıktan sonra açıldı mı?

bu konuda tecrübeliyim :) çünkü senede 1 ciddi geri kalan dönemlerdede ufak tefek keserim elimi :)dikiş alındıktan sonra merhem türü hiç bişe sürme...çünkü orası yumuşayıp tutturulan yer açılabilir...sadece batiodin yani batticon ile yıka günde 1 kere...

yara iyileşmemiş mi yoksa dikişleri açıldıktan sonra açıldı mı?
Hocam 8 gün önce dikiş atılmıştır bugün dikişleri aldırdım yaranın üstü kabuk tuttu sanırım kuru olması daha iyi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------

Resim yükledim
Bunu sabah dikişler alındıktan sonra çekmiştim bandajlı değil gerek yokmuş siyah kabuklu yer biraz daha iyi.
Enfeksiyon yoktur heralde doktorda pansumancıda bir şey söylemedi enfeksiyon ile ilgili.
Not:Flash ile çekilmiştir.

Son düzenleme:
kedi gtünü görmüş yara zannetmiş :p batticon ile sabah akşam dezenfekte et kabuk attıktan sonra normal aynen devam..

geçmiş olsun motor kazasımı başka şey mi

Sağ olun.Bizim buralarda yol çalışması vardı yerlerdede sivri çakıllı taşlar var ,Minibüs durağına çabuk gideyim diye koşarak gidiyordum o anda bağcığım çözülmüş farketmeden üstüne basıp ellerimin üstüne düştüm.Sonuç 2 dikiş talissiz bir kaza oldu.

Hiçbişey sürme. Temiz tut yeter. Kurusun. Artık bazı Avrupalı ekolü yarayı pansuman dahi yapmıyor.
Doktor f

kedi gtünü görmüş yara zannetmiş :p batticon ile sabah akşam dezenfekte et kabuk attıktan sonra normal aynen devam..

Yara küçük hocam :) işte merhem konusunda kararsız kaldım o yüzden konu açtım ama kuru kalması daha sağlıklıymış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

Hiçbişey sürme. Temiz tut yeter. Kurusun. Artık bazı Avrupalı ekolü yarayı pansuman dahi yapmıyor.
Doktor f

Dikişleri alan kişide batticona bile gerek yok dedi.
2-3 gün sonra suya soksam bir problem olmaz heralde.

uykusuz kaldım sanırım başlığı çok farklı okudum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar