Gazıemırdekı kazaya karısan mt7 yı suren arkadas motoru bır.gunluk kıralamıs kopru altında kamyon sollarken dusmus arkadan gelen arac carpmıs vefaat etmıs :/
Çok üzüldüm yaa.
Biz burada "büyük CC ile başlamayın" diyoruz ama bu kiralama muhabbetleri tamamen farklı gelişiyor. Kendine alırken "riskli" olan büyük CC, kiralarken daha az süre kullanılacağı için mi risksiz geliyor insanlara?
Sollarken viraj filan mı vardı acaba? Allah rahmet eylesin.
Ayrıca bu ara dikkat ediyorum da yollar çok çok kaygan. Neredeyse sağlam tutan yol yok. Bi gaz açıyorum, anında drift. Amatör biri hemen panikleyip düşer valla.
Benzinden tasarruf edeceğim diye düşük devirde sürüp de panik anlarında frene asılmayın lütfen. Biraz daha yüksek devirde olun, panik durumunda gaz kapatın, frenden daha etkin bir şekilde yavaşlar/durursunuz bu kaygan yollarda.
Açıkçası motosiklet dururken bile kimseyi üzerine oturtmuyorum. Sehpa üzerinde öyle masum, öyle sevimli ki üzerine oturan "aa ne güzel, versene anahtarı" diyor. Bi bilse motor çalışırken vereceği ilk gazla motosikletin onu üzerinden atacağını... Hiç motosiklet sürmemiş adam bile "elimizi ayarlarız olm, merak etme" diyor.
Öyle basit geliyor ki her şey herkese... Motosikleti vermediğim arkadaş, başka bir arkadaşa test etmesi için izin verdiğimi duyunca şaşkınlığını gizleyeyip "Bana niye vermedin lan?" dedi. Eleman hâlâ motosikleti sakınıyorum sanıyor. "E o çocuk motosikletçi, sen motosikletçi değilsin." dedim de nihayet anladı onu korumaya çalıştığımı...