bana özelden mesaj yazan Metin.K nickli arkadaş bu bahsettiğim yerler,istanbulda isen, Beşiktaş, Ortaköy, etiler, paralı insanaların yaşadığı yerlerdirki yiyecek sektöründe kuryelerin esas geçim kaynağı bahşiştir. Ha bu dmnsta yasaktır onuda belirteyim, şirket kurallarına göre para üstünü kuruşu kuruşuna vermen gerekir. Tabi birde şöyle bir durumda var müşteri sipariş vermiş pizza 19.90 adam sana vermiş 200 tl haberde vermemişki para üsütü alasın dükkandan daire 6 cı katta asansörde yok işte bütün şalterlerin attığı andır, ekstradan yağmur yada karda var diyelim üstünde yağmurluk, kışlık mont ter içinde kalırsın birdeee iki yada üç sipariş almışsan dükkanda işler patlamışsaaa şimdi anlatabildimmi kurye sektörünü. Altınıza bile yapabilirsiniz bu durumda ki İstanbul trafiğinde belediye otobüs şoförlerinin başına gelmektedir. Gelelim bu işi neden genç arkadaşlar yapar kısmına, kendim 36 yaşındayım ve bu işi yaptım ve aynı şekilde motor kullanmak zorundasınki sipariş başına 20 kuruş ile 40 kuruş arası bir para alırsın çok sipariş atarsan aylık maaşına 200-300 tl arası yansır, sanırım şimdi anlamışsınızdır şimdi kuryelerin neden hızlı gittiğine 20 kuruşu dmnsun kendi şubesi verir 40 kuruşa kadar freechesing şubeleri senin tecrübene göre verir. Gnençler daha çok çalışırlar, haklarınızı hiç aramazlar, genelde motor alma sevdasına işe girerler toplamda 1200 tl yi bulmayan maaşla çalışırlar ve çoğuda obezolur tombil tombil dmns da çalışırlar. Müslüman mahallesinde salyongoz satmak esas budur,insanların hakkını gaspederler, insanaları üç kuruş muhtaç ederler.