Yok la, isterseniz bi daha gidek. Yollar süperdi, hava süperdi. 180 ile viraja girdiğim yerler vardı. Düz yolda zaten 200 civarı gittim.
Dün de aynı yerden araba ile geldik, 32 dakika filan sürdü. Aracın hızı da 120 gibi bişeydi.
MT-07'nin saat kocaman olduğundan gazlamaya başladığım an ve bitirdiğim andaki saati çok iyi hatırlıyorum. Mesafeyi de Google Maps'den hesaplattım. 20-21 dakikada 65.2 Km yazıyor.
Hesapta bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum. Hız/Zaman problemlerindeki formülleri kullandım ortalama hız o çıktı. Ne diyeyim?
Pistte o ortalamayı yakalamak mümkün olmayabilir. Hele ki İstanbul Park gibi virajların zor olduğu bir pistte. Yani sen benim sürüş yaptığım 65 KM ile İstanbul Park'taki 65 KM'yi kıyaslarsan, çok büyük bir yanılgıya düşersin.
Ayrıca otobanada 1000cc Racing makinelerle acayip hızlarda giden adamlar var. (3-4 motosiklet birden)
O adamların otobanda yaptıkları yoldaki ortalama hız da genelde yüksek olur, çünkü Kocaeli-Ankara arasındaki otobanda ölümcül viraj yok. Virajda düzgün yatmadan bitiriliyor yol neredeyse. Sadece Bolu Tüneli'ne girerken hız düşer. Şimdi o adamların yaptıkları yoldaki ortalama hızı da pisttekilerle kıyaslarsan, yine yanlış yaparsın.
Yani pistte o ortalamaları yakalamak, özellikle İstanbul Park'ta zor.
Ha o otobanda giden adamları piste al, ortalama hızları %50 düşer. Benim de aynı şekilde. Yani bizim öyle bir iddiamız yok zaten.
Yalan söylecek halimiz de yok.
Ben o Petrol Ofisi'nde beklerken arkadaşlar daha Eskipazar'daydı. Hesabını sen yap işte