yani herhangi bir sıkıntı yapmaz sonuçta her ikisi de 12 volt olacağı için değil mi?
mevcut akünün yerine sıgarsa olabilir. daha uzun süre güç saglar fakat daha uzun sürede de dolar.
volt olayı öyle fakat işi abartıp 12 volt 60 amper araba aküsü baglarsan elektirik tesisatını yakabilir
Yok heralde o kadar da abatmam. Orjinali 6 amper ama ben 9 taksam iyidir
Çok teşekkür ediyorum cevaplar için..
mevcut akünün yerine sıgarsa olabilir. daha uzun süre güç saglar fakat daha uzun sürede de dolar.
volt olayı öyle fakat işi abartıp 12 volt 60 amper araba aküsü baglarsan elektirik tesisatını yakabilir
amperden dolayı tesisatı yakamzsın abartma yeri olsada koysa ferk etmez sadece şarz dinamosu o aküyü doldurması bir ömür gerekir ama oda farkeymez çünkü o aküyü taksan dinamon yanık olsa seni en az on gün non stop gezdirir istanbulda problemsiz.
amperaj akünün yüklü gücüdür aynı motorların 125cc olupta 8 bg.den 15bg.kadar farklı oldukları gibi.
tesisatı yakman için 24 volt bağalaman gerekir..
12A lik akü büyük ihtimal eski akünün yerine sığmayacaktır. bizim cbfin 7lik akü yerine 9luk bile sığmıyoryüksek amperli akü taktıktan sonra o aküyü şarj etmeye uğraşan dinamo daha fazla zorlanır mı ?
akü de canlı olduğu için dinamonun bozuk olduğunu farkedemeyip beklemediğimiz bir anda boş akü ile yolda kalır mıyız ?
yani 12v 5 amperlik mevcut aküyü 12 v 12 amper bir akü ile değişip zenon, sis farı, alarm, telefon şarjı gibi aksesuarları gönül rahatlığı ile kullanmak mümkün müdür ?
saçma sorular sormuş olabilirim gerçekten bilmediğimden soruyorum.
yüksek amperli akü taktıktan sonra o aküyü şarj etmeye uğraşan dinamo daha fazla zorlanır mı ?
akü de canlı olduğu için dinamonun bozuk olduğunu farkedemeyip beklemediğimiz bir anda boş akü ile yolda kalır mıyız ?
yani 12v 5 amperlik mevcut aküyü 12 v 12 amper bir akü ile değişip zenon, sis farı, alarm, telefon şarjı gibi aksesuarları gönül rahatlığı ile kullanmak mümkün müdür ?
saçma sorular sormuş olabilirim gerçekten bilmediğimden soruyorum.
satıcılar boyutlarını yazsalar aslında avadanlığı kesip biraz daha yer açmak istiyorum. ama sığmama ihtimali beni de düşündürüyor.
kullanılabilır ama giren akım (dolan) cıkandan (cekilenden) az olacagı için sürekli o aygıtlarla kullanılamaz.
riallide sattıkları akülerin ebatları yazıyordu
http://www.rialli.com/urunler/359_motorsiklet-aku-grubu/