Belli bir bölgede dolaşacaksanız ve bölgenin köpekleri de belliyse onlarla dost olmak iyi bir çözüm. Ama çoban köpekleri, çiftlik köpekleri ve psikopatlaşmış sokak köpekleriyle durum zor. Kovalamakla yetinmeyip otomobilin lastiğini dişleyeni bile okudum forumlarda. Doğrudan, intihar komandosu gibi motosikletin önüne atlayan da var. Bazıları da sahiplerine yaltaklanmak için 3 kilometre öteden sürüyü bırakıp saldırabiliyor. 1-2 ay önce, trafiği az olan bir şehirler arası asfalt yolda seyrederken bir tanesi soldaki araziden sürüyü bıraktı bana doğru koşmaya başladı. O sırada arkamdan gelen otomobil sollama yapmak üzere sol şeride geçmişti, doğrudan bana kilitlenmiş olan köpek otomobili görmeyip altına girdi. (Otomobil sürücüsü de yeterince uyanık değilmiş ki köpeğin hareketini algılayıp çarpışmadan kurtulmayı başaramadı.) Neyse ki sürücü durumu toparladı da aracın kontrolünü kaybetmeyip 5-10 dk. sonra yanımdan geçip gitti. Sanırım köpek telef oldu ve bir trafik canavarından kurtulmuş olduk. Bu kadar gevezelikten sonra eklemek istediğim bir şey daha var; bu her ne kadar saldırı tehlikesini azaltmıyorsa da, belli sayıda bir "karşılaşmadan" sonra insan daha soğukkanlı oluyor. Paniğe kapılmayınca da tehlikeyi atlatmak kolaylaşabiliyor. Gel gelelim her halükarda, şehir içinde, dışında ya da arazide köpekler motosiklet sürücüsü için en hafifinden "keyif kaçırıcı" bir etken.