birkaç merak ettıgım sorularım var ilgilenırsenız cok tesekkur ederım.

arkadaslar merhaba,vitesli motorsiklet surusum ılk defa olacak inşallah.fakat aklımda bi kaç sorularım var.
1-yavasladıgıömız da debraja basılı tutup mu vıtes kucultme ıslemı mı yapıyoruz yoksa sıra sıra mı yanı debraja bas 4 e at debraj bırak sonra debraja bas 3 e at debraj bırak debraj 2 .... debraj N gıbı mı mı??
2-araba da bılıosunuz vıtesdeyken debraja basılı tutmadıgımız zaman stop eder aynı sey motorsıklette de oluyormu ? (aslında komık bı soru oldu :D )
3-cogunlugumuz dıyor kı lastıkler cok kotu kayarsınız vs. daha once 100 cc mondıal motorum vardı lastıklerı degıstırmedım kayma vs. karsılasmadım fakat dedıgım gıbı ybr ıcın lastıklerı degıstırmemızı soluyolar.benım ozguvenım yuksek bı sorunlar karsılasacagımı dusunmuyom allahta kımseye kaza yasatmasın tabıkıde !!!
4-eee ben koruma demırı vs. takmıcam klasıklıgını bozmak ıstemıom oyle hedefım 160 yapmak degıl kurallar cercevesınde motorsıkletımı surmek ıstıyom.ozellıkle su anda ehlıyet alıyom ve kıtapcıkta o kadar cok guzel bılgıler var kı bence kurallara uyarsak kaza rıskımız cok dusuk.bu yuzden korkuluk demırı taktırmıcam
5-boyum 170 cm ybr ye oturdugum zaman acaba ayaklarım yere degermı rahat bır sekılde surus yapabılırmıyım ?
6-hem debraja basıp hem gaz verdıgımız zaman motorsıklet bıldıgımız bosta gıbı mı gıdecektır ? ( araba da oldugu gıbı demek ıstedım )
7-ehlıyetımı temmuz sonu alıyorum ınsallah 2014 ybr esd 4890 tl + ruhsat plaka sıogorta 400 tl dedı makul bır ucret heralde.
8-kask takacagım fakat ceket almıcam dıslık almıcam kendı guzel ceketım var.bır cok kask var nasıl bı kask alayıom ? ozellıklerı varmı kaskların ??
bılıyorum cok soru sordum ozur dılerım fakat ruyalarıma gırıyo ybr ınsallah sızler gıbı bende hayalımı gerceklestırırım tabı once ehlıyetımı alayım A2+B

Ben Vitesleri sira sira dusuruyorum. Mesela;

5 te Debriyaj 4 Debriyal 3... Oyle dusuruyorum. Debriyaja basili tutup 1 e kadar saydirmiyorum. "genelde boyle yapiyorum"

Kask konusunda AEA nin videosuna bak.

Boy onemli deguil

400 tl masraf normal herkes veriyor o parayi.

1-Ben ilk başladığımda debriyaja basılı tutuyordum öyle atıyordum,ancak ilerledikçe yani tecrübe yaptığında 2.dediğini uygula
2-Evet
3-Her motorun fabrika lastikleri kötüdür.Değiştirmeniz tabiki iyi olur ancak balıkesirdesiniz oranın yolları istanbula göre daha iyidir.Bu yüzden bi 5bin 10bin km sonra değiştirmeniz daha iyi olur.
4-Bu soru değil sanırsam.Benim tavsiyem kazanın nereden geleceği belli olmaz.Tipi bozuyoluyo diye 50liralık demir yerine Allah korusun bir kazada 2000 liralık masraf yapmak kötü olur.Bende motorun tipine önem gösteririm ancak önce güvenlik.
5-Hiç bir şey olmaz.
6-Debriyajın sonuna kadar basarken gaz verirseniz motor gitmez zaten arabadaki mantık.
7-Makul bir ücret tabiki,ancak ileride yükseltecekseniz 2.el almanızı tavsiye ederim.Ybr,cbf kolay satılan makinalar.
8-Kardeşim mont alacaksın.Özelliklede korumalı.Sen kaskı taktın yine Allah korusun bir kazada kolunu kaybetme riskin var.Bak forumda bir arkadaş açmıştı konu,full +full koruma ile bile nasıl ciddi bir yaralanma olmuş bir bak ona sen.Kask işide şakaya gelmez sharp testlerinden 4yıldız,5yıldız olanları almaya bak.Allah gönlüne göre verir inşallah :)

1-Ben ilk başladığımda debriyaja basılı tutuyordum öyle atıyordum,ancak ilerledikçe yani tecrübe yaptığında 2.dediğini uygula
2-Evet
3-Her motorun fabrika lastikleri kötüdür.Değiştirmeniz tabiki iyi olur ancak balıkesirdesiniz oranın yolları istanbula göre daha iyidir.Bu yüzden bi 5bin 10bin km sonra değiştirmeniz daha iyi olur.
4-Bu soru değil sanırsam.Benim tavsiyem kazanın nereden geleceği belli olmaz.Tipi bozuyoluyo diye 50liralık demir yerine Allah korusun bir kazada 2000 liralık masraf yapmak kötü olur.Bende motorun tipine önem gösteririm ancak önce güvenlik.
5-Hiç bir şey olmaz.
6-Debriyajın sonuna kadar basarken gaz verirseniz motor gitmez zaten arabadaki mantık.
7-Makul bir ücret tabiki,ancak ileride yükseltecekseniz 2.el almanızı tavsiye ederim.Ybr,cbf kolay satılan makinalar.
8-Kardeşim mont alacaksın.Özelliklede korumalı.Sen kaskı taktın yine Allah korusun bir kazada kolunu kaybetme riskin var.Bak forumda bir arkadaş açmıştı konu,full +full koruma ile bile nasıl ciddi bir yaralanma olmuş bir bak ona sen.Kask işide şakaya gelmez sharp testlerinden 4yıldız,5yıldız olanları almaya bak.Allah gönlüne göre verir inşallah :)

2. sorumda harbıden vıtesdeyken depraja basmadıgımız zaman stop mu edıyor ?? anaa ben bunu cıdden bılmıodum bıldıgın araba sıstmeıymıs.eyv arkadaslar 2. soru cok ıyı oldu benım ıcın birde haklısın usta koruma taktırırım tesekkurler ...

yazdıklarına göre hiç araştırma yapmamışsın ilk araştır önceki konulara bak sonra kafana takılan olursa buradan sormaya devam edersin

Ne bu ucak mi surcez :) yercekimine karsi koymak gibi bi dusuncem yok ybr emle guzel gunler yasamak istiyom dogrudur bilmediklerimiz var haklisiniz fakat ucak kullanmayacagim

Uçak sürmek , trafikte motor kullanmaktan daha güvenlidir bence , sen arkadaşın dediği gibi bol bol oku , mümkünse birde eğitim alırsan senin adına daha iyi olur..

git güzel bir eğitim yerinde eğitim al çogu konuda güzel fikir verirler sana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar