motosiklet vurdurarak çalıştırma

yamaha tenere motorumda aküm zayıfladım vurdurarak çalıştırma zararlımıdır.çalıştırsam ne gibi zararı olur?

€m0l4r ß1l3 phu k4hdar diL1m1z1 k@tLeTmıor.

Güzel oldu :cherry:

Bildiğim kadarıyla herhangi bir zararı yok.

Enjeksiyonlu motorlarda zararlı olduğunu ve beyne zarar verdiğini duymuştum. Bir kereye mahsus vurdurabilirsin ama bu sürekli olmasın derim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
sürekli olursa subaplara zararı var diye biliyorum. ama akü alana kadar idare edebilirsiniz

Hiçbirşey olmaz vurdurabilirsin, motoru marş motoru yerine tekerlekle makineyi döndürmüş olursunuz.Yani makine bir şekilde döndürülecek :)

Enjeksiyonlu araçlarda vurdurarak çalışma sıkıntı olabilir. Karbüratörlulurde sıkıntısı yok.

Ne gibi sıkıntısı olur Vstrom un depo içindeki pompasini bozmaktan son anda kurtarmıştık. Kontak acinca enjeksiyon yakıt çekmez olmuştu.

Enjeksiyonlu araçlarda vurdurarak çalışma sıkıntı olabilir. Karbüratörlulurde sıkıntısı yok.

Ne gibi sıkıntısı olur Vstrom un depo içindeki pompasini bozmaktan son anda kurtarmıştık. Kontak acinca enjeksiyon yakıt çekmez olmuştu.
teşekkür ederim anlaşılmıştır eski nesil karbntrlü motosikletler vurdurarak çalıştıralabilir problem yok ama yeni nesil enjeksyonlu motorlar kesnlikle vurdurrark çalıştırılmamalı motor elektronık sisteme beyne zara verebilir .

Ben bi kere vurdurdum enjeksiyonlu motorda akü kontağı ancak çalıştırdı..2.viteste 2-3 metrede çalıştı..

zararsız olurmu ya sacmalamayın yapılmaz arkadaslar zararın babasını verıyorsunuz motora ornek dersenız beyınlı arabayı vurdurun bakalım neler oluyor

enjeksiyon ile alakasi var mi bilmiyorum da
katalizör lu araçlarda vurdurma ile çalıştırmayı n deniyor arac kullanma kılavuzunda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar