Kask Aldım Ama Kafam'da Bir Kaç Soru Var ? ( LS2 375 Shogun İçerir )

Ben kask alırken mezurayla kafamı ölçtüm şekildeki gibi. Gayet güzel oturdu. LS2 leri bilemem ama kasklar yanakları önden fışkırtcak kadar sıksın demiyor. sadece başınıza tam otursun diyor. sen bundan rahatsız oluyorsan değiştirmelisin bence.

fnzi.jpg

Gayet normal, sıkıntı yok. Zamanla genişler. Sıcaklık motorla giderken evdeki gibi hissedilmez. Güle güle kullan.

Teşekkür Ederim.

Ben kask alırken mezurayla kafamı ölçtüm şekildeki gibi. Gayet güzel oturdu. LS2 leri bilemem ama kasklar yanakları önden fışkırtcak kadar sıksın demiyor. sadece başınıza tam otursun diyor. sen bundan rahatsız oluyorsan değiştirmelisin bence.

Evet Bende Mezure İle Ölçüp Sipariş Vermiştim, Dün Akşam Taktığımda o Kadar AŞırı Bir Sıkışma Olmadı, Herkes Açılacağını SÖylüyor Pedler Biraz Esnerse Tam İyi Olacak :)

Teşekkür Ederim.

Evet Bende Mezure İle Ölçüp Sipariş Vermiştim, Dün Akşam Taktığımda o Kadar AŞırı Bir Sıkışma Olmadı, Herkes Açılacağını SÖylüyor Pedler Biraz Esnerse Tam İyi Olacak :)

Eğer biraz daha hızlı açılmasını istiyorsan kalın balaklava takıp giyebilirsin..

Son düzenleme:
Teşekkür Ederim.

Arkadaşlar söylemiş zaten zamanla esniceni birde çıkarken yeni kask hakketten zor çıkıyo bağlantı kemerlerinden pedleri açtırarak çıkarmayı denersen rahat oluyo başka türlü çebelleşiyosun kaskla 😃

Bende aynı senin gibiydim m beden aldım,takıp çıkartırken öylesine zorlanıyor ki insan,bu kaskın yapısı dar,ben gönderip L beden aldım şu an gayet memnunum bence kesinlikle L beden almalısın,ben tecrübe ettim bunu,kaska göre değişiyor bu,mesela ff 351 de M beden tam oldu ama shogunda L ancak oldu,m bedende ölecektim kıpkırmızı olmuştum 2 gün dayandım yolladım bence sende yolla L beden al :mrgreen:

bu kasktan ben de aldım ff351 e göre daha büyük
bedenler birbirini tutmuyor ff351 de l beden kullanırken shogun da xl kullanıyorum rüzgar konusunda bir şey diyemeceğim ama ff351 ile izmire gittim kulaklarım sağır olacaktı :) sakın ola almayın
w6y1cx.jpg

xp0ojq.jpg

Kocaeli İl Temsilcisi
Anlattıkların çok sıktığını düşündüm ancak resimde o kadar da sıkmadığını görüyorum.

Ancak bunu sen anlayabilirsin. Kaskın aşırı derecede sıkması baş ağrısı ve sürüşte dikkat dağınıklığına neden olur ancak büyük olanı da iş görmez.

Evde takarsan sıcak olur tabi rüzgar alman lazım soğumak için :)

Kaskın içindeki pedler eninde sonunda erir resime baktığımda o erimeden sonra daha rahat edeceğin hissi uyanıyor bende.

Umarım hiç bir zaman ihtiyacın olmaz kaskına :):):):):)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

bu kasktan ben de aldım ff351 e göre daha büyük
bedenler birbirini tutmuyor ff351 de l beden kullanırken shogun da xl kullanıyorum rüzgar konusunda bir şey diyemeceğim ama ff351 ile izmire gittim kulaklarım sağır olacaktı :) sakın ola almayın

Evet Kask Gerçekten Büyük Bir Kask. FF351 İlk Zamanlar Bende Düşünmüştüm Ancak Sharp'ın 1 Yıldızını Görünce Vazgeçtim :)

Anlattıkların çok sıktığını düşündüm ancak resimde o kadar da sıkmadığını görüyorum.

Ancak bunu sen anlayabilirsin. Kaskın aşırı derecede sıkması baş ağrısı ve sürüşte dikkat dağınıklığına neden olur ancak büyük olanı da iş görmez.

Evde takarsan sıcak olur tabi rüzgar alman lazım soğumak için :)

Kaskın içindeki pedler eninde sonunda erir resime baktığımda o erimeden sonra daha rahat edeceğin hissi uyanıyor bende.

Umarım hiç bir zaman ihtiyacın olmaz kaskına :):):):):)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkür Ederim, Öyle Baş Ağrıtacak Aşırı Bir Sıkma Bulunmamakta. Zamanla Açılakatır Evet Şimdiden Açılmaya Başladı Zamanla Rahatlayacak, Amin :mrgreen:

Son düzenleme:
Bende bunu artçim için almak istiyorum memnun musunuz
bugün kaskı denemedim ses konusunda bayağı güzel geldi motorun sesi fazla duymuyorum ama 60 km hızdan sonra hava kanallarında mı yoksa vizörün kenarında mı hafif rüzgar giriyor uğuldama sesi oluyor bunu iyice araştırmam gerekiyor vizörde belki hata vardır

Yüzde yüz ses geçirmeme olmaz ki zaten
ses geçirmeme değil de vuuu diye uğultu oluşuyor vizörün kenarında açıklık kalıyor gibi ona bakacağım bir de diğerine göre çok sessiz o yüzden mi bana garip gelmiş olabilir fakat 200 tlye gayet kullanışlı kask

ses geçirmeme değil de vuuu diye uğultu oluşuyor vizörün kenarında açıklık kalıyor gibi ona bakacağım bir de diğerine göre çok sessiz o yüzden mi bana garip gelmiş olabilir fakat 200 tlye gayet kullanışlı kask
Havalandirmadandir bence ya

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kafanın şekli ve kaskın kalıbı önemli.. Önceki kaskım Zeus L bedendi, biraz bol geliyordu, yine Zeus alsam M bedeni sorunsuz olacaktı. Kafa çapım 56 cm, tavsiye edilen ölçülere bakarsanız aslında S bedene denk geliyor. İkinci kaskımı LS FF370 çeneden açılır aldım, kafama iyi oturuyor ama kulaklarıma aşırı baskı yapıyor. Firmada deneyerek aldım, L bedenin bana uyacağını ben değil tecrübeli satıcılar belirledi. Yine de kafa yapıma uymadı. Birkaç saatlik sürüşten sonra kulaklardaki baskı eziyet haline geliyor. Kısacası, her marka kask her kafaya uymuyor. Kulaklarımdaki baskıya rağmen LS ciddi şekilde rüzgar sesi alıyor bu arada...

Arkadaşlar biraz fikir alabilir miyim ?
Bugün shark speed r aldım , kafa yapıma uydu fakat yanaklardan aşırı baskı hissediyorum. Pedler yumuşar açılır diyen de var ama , arai buna göre daha rahattı. Yarım saat takıp oturdum kaskın ağırlığından sanırım hafif baskı hissi veriyor şakaklardan. ( bütün kasklar yapıyor mu bilmiyorum! ) Güneş vizörü ve sharp testine göre bu model araiden iyidir diye aldım ama kararsızım. Sizce değiştip arai mi almalıyım? Baskı geçmezse rahatsız etmesinden endişeliyim.
Teşekkürler şimdiden .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar