birçoğumuz zırıltıdan şikayetçiyiz anladığım kadarıyla ama özellikle sormak istiyorum şimdi yazacağım durumun aynısını yaşayan var mı: ben motora bindiğimde ilk birkaç dakika yani motor soğukken veya yavaş gidiyorken? bahsettiğim zırıltı gelmiyor. zırıltı kesinlikle bir süre sonra ve nispeten yüksek süratlerde başlıyor. bu yüzden motorunuzu bir arkadaşınıza verirseni o kısa bir turda böyle bir sesin olmadığını söyleyebilir.
Dostum benim motosikletin rodajı bittiği için arkadaşlar testte rahat rahat agresif kullandılar.
Zaten 2 arkadaşın testi 35-40 dk filan sürdü.
Öyle sokak arasında kısa turlama yapmadılar. Motosikletin olabildiğince ısındığına eminim.
Ben zırıltıdan şikayetçi değilim. Daha önce de söylediğim gibi sürüş tarzım nedeniyle rüzgar sesinden başka bir ses duyamıyorum genelde.
1600 rodajı bittiği için motosikleti istediğim gibi üst devirlerde deneyeyim diye 23:30 gibi çevre yoluna girdim. Ankara çevre yolunun kuzey doğu tarafından batıya doğru sürdüm. Çubuk Gölü'nün üzerinden geçilen taraf.
Gece karanlığında görüş çok iyi değildi ve yolu da bilmediğim için top speed yapamadım. Ama 195 Km/H ile bayağı yol aldım.
Test eden arkadaşların değindiği noktaları o yüksek hızda daha dikkatlice deneyimleme şansım oldu. Tabi kulak tıpası taktığım için ses konusunda yine bir fikrim olmadı.
Sonra eve gelince kulak tıpalarını çıkarıp, kaskın vizörünü de tamamen açarak tenha sokaklarda biraz motosikleti dinledim. Zincir sesinden başka ses yoktu açıkçası. Gaz da açtım, fren de yaptım ama öyle rahatsız edici bir ses duyamadım.
Ki 10 dk öncesinde sürekli 170+ hızlardaydım, yani motosiklet de olabildiğince ısınmıştı.
Ama şunu iyi hatırlıyorum, motosikleti ilk aldığımda zincir bollaştığı için gerçekten çok ses çıkıyordu. Zinciri gerdirdikten sonra ve düzenli yağladıkça inanın zincirden de hiç öyle ses gelmedi.