boşuna tartışmaya giriyorsunuz ,yüksek ısı ile çalışan ve sürekli devir halinde olan, her motor şişme yapar, 1000 lik makine de yapar, 2.000 lik makinede, yüksek cc li makine, küçük cc li makinaya göre, daha yüksek hız ve daha uzun zamandan sonra şişer, mesele zaman, hız alakalı, bilen zaten biliyor, bende de 125 discover var, ybr ye göre daha güçlü, 9 sene ybr kullandım, oda uzun yolda, ankara İstanbul arası, şişti ( ybr ) bu da şişer, düz yolda, rüzgarsız havada, sabit 80.85 hızda belirli süre gider, kilo faktörüde var, ben 100 kiloyum, 50.60 kilo olan adamda 90.100 km hızda zaman vermek yanlış, bir süre şişmeden gider ama 125 sınıfı kullandığım birçok makine cg ,ybr gibi, şuanki discoverımda aynı, hatta az biraz daha kuvvetli, makine iyi( discover), bundan sonra sağlamlığı ve yedek parça olayı önemli, eski fazer ım 600 lük makine bile, ankara İstanbul arası 150.200 km hızda, bazı yerlerde şişti ,bayılmadı ama zorlanmaya ve hararet göstergesi 1.2 kademe yükselmişti, 130 gibi hızlara inince, bir süre sonra düzeldi, kısaca her motor kendi kapasitesine göre, bir süre kullanımdan sonra şişer, tartışmaya gerek yok bence, hatta honda shadow 750 gene ankara İstanbul arası beni delirtti, 100 km hızda bile çıkamadığı yokuşlar oldu, o motor da da kapasite o kadar, hatta xt 660 x oda eski motorlarımdan, bazı yerlerde ( rampalarda )fena şişiyordu, her motorun yapısı, bygr gücü, torku farklı, silindir sayısı v.s burada şişme olayını insanlar yanlış anlar, o sebeple yazıyorum, ukalalıkta yapmak istemem, fazla abartmamak lazım, fazla kötülememekte, motorlar şimdilik iyi yani ben şimdilik motorumda memnunum ha yarınlarda ne olur bilmiyoruz