kask için arai rx7gp modeli en iyi diye geçiyor. barkın bayoğlu ve uğur ertekin böyle diyodu en azından
MotoGP olmayan yarışlarda da genel olarak bunu görüyorum ben. Belki de algıda seçiciliktir.
MotoGP'de LS2 bile olduğu için oradaki kask markalarına kıstas gözüyle bakmıyorum ben.
tulumu tek parça önermem açıkçası, kullanışlı olmadığını düşünüyorum... en iyisi dersen "dainese super speed c2 pelle" modeli var... pantolonuyla beraber 4000 liraya falan geliyor... kask olarak da en hafif ve dayanıklı kask "arai rx-7 gp rc carbon" modeli paranın alabileceği en iyi kasktırmadem limit yok al sana ocak söndüren malzemeler
![]()
Bence ocak bunları alınca sönmez almazsak söner![]()
sharp testlerinden düşük yıldız alması arainin kötü kask olduğu anlamına gelmiyor ki... sharp testlerini düşük hızlarda yapıyor... arai ise kasklarını yüksek hızlardaki kazalarda korumaya yönelik yapıyor... dolayısıyla ağ yapısı vs her şeyi farklı... lütfen sadece sharp a bakarak arai kötü demeyin...
30-40 km hıza kadar bahsettiğiniz test uygulanıyor... bu hıza kadar bell daha iyi sonuç veriyor diye bell daha dayanıklı daha sağlam kasktır demek maalesef pek gerçekçi olmuyor... ayrıca altın elbiseli adamın kullandığı kaskların tüm ekibine sponsor tarafından dağıtıldığını, ve yayınlarında bu kaskları kullanmak zorunda olduklarını ama günlük sürüşlerde arai kullandığını biliyor muydun?
neden tulum tercih ediyorsunuz acaba?
tam türkçesiyle tulumla seyahat ederken çişiniz geldiğinde işlem çok uzun sürüyor.
sadece uyarmak istedim.
eğer maddi sıkıntı yoksa alpinestars airbagli modelleri incelemenizi tavsiye ederim. bildiğim kadarıyla henüz türkiyede yok ama amerika ve avrupada satılıyor. LINK
arainin genel olayı şu ki; kasklarda iki türlü çarpma testi uygulanıyor, arkadan ve çeneden. Bunların ikisinden de geçebilen tek kask arai rx7gp
sharp olayı da ilginç bir durum. Yani ls2ye arainin en üst model kaskından yüksek puan vermek nasıl birşey bilemedim. Diğer yandan da arai sharp'a 2 defa dava açıp ikisini de kaybettiği söylenen bir şirket