Sadık nolur sen bundan sonraki etkinliklere gelme olur mu? forumu takip eden insanları da gezilerden soğutma... kaldı ki kaza arkadan çarpmadan ibaret değil... öncesinde hasan zaten düşmüştü... dolayısıyla tek bir kişiye suç bulma hastalığından vazgeçin lütfen... aynı şeyi etkinlik organizatörleri için de yapıyorsunuz ama kaza bu en beklenmedik anda başa gelebiliyor. Ayrıca organizatör arkadaşlarla beraber tüm grup arkadaşlarla ilgilendiler... ancak 17-18 yaşına gelmiş ne yaptığının bilincinde bir gence babalık ya da abilik yapmak kimseye kalmamış... kendisi karar vermiş ben bekleyeceğim diye.. daha ne kadar katılmadığınız, bilmediğiniz, görmediğiniz olaylar hakkında atıp tutmaya devam edeceksiniz?
Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
Ancak neden sen avukatlık yaparken kazaya karışan arkadaş sadece konuyu takip ediyor? Kendisi tenezzül edip bir cevap verme lütfunda bulunmuyor. Profiline bakınca bu konuyu okuduğunu görüyoruz. İnsan bir cevap yazar derki hatalıyım yada değilim veya olay öyle olmadı der.!
Gelelim etkinliklere katılıp katılmama konusuna.!
Bu etkinliğin sayfalarında da yazdığım gibi büyü gruplarla sürme merakım yok sadece o grubun içerisinde 1-2 kişiyi samimi bulduğum ve tanışmak istediğim için katılacaktım nasip olmadı. Yazdıklarımı vakit bulup incelersen asla bu kadar büyük bir grupla sürmeyeceğimi etkinliğe gelsem bile önden yada en son çıkacağımı anlardın.
Forumu takip eden insanlar faaliyetlerden soğutmaktan ziyade o faaliyetlerde böyle olayların önüne geçilmesi için neler yapılabilir diye bir sürü önlem anlatıyoruz, ancak bazı insanlarda nedense bu tip problemler yaşansın diye özellikle gruba dahil oluyorlar. Bu aksilikten neler beklediklerini de bilemiyorum artık.
Bu arada ben bir kişiyi suçlamadım, aksine burada yazılanları ispatlayabileceğin şahitlerin varsa dedim. Ancak konuyu takip edip tek kelime yazmayan veya belki de senin nick'in ile girip bunları yazan o arkadaş bilemiyoruz.!?
Katılmadığımız görmediğimiz etkinlikler ve olaylar noktasına gelince. Her şey orta da katılmak veya orada olmak şart değil. Üstelik geçmişte bu tip etkinliklerde yaşanan olayların da tecrübesi ile konu hakkında yorum yapmak herkes kadar benimde hakkım. 17 yaşında bir delikanlı bir şeyler sormuş aklımızın yettiği kadar cevaplamaya çalışıyoruz.
Sen ne yapmaya çalışıyorsun peki? Uzlaştırmaya mı? Madem böyle bir görev üstlendin orada yanlış yunluş tutanaklar tutularken neden bu uzlaşma olmadı da şimdi buraya dökülünce çıktı bu uzlaşmacı tavırlar.
Her şeyi geçtim kazanın şoku v.s. sebepler insanların aklı başından gidebiliyor. TEHDİT ne demek?????? Evini biliyorum ne demek?
Hani yol arkadaşlığı nerede motosiklet dayanışması?
Bu arada merak etme hiç bir zaman bu tip büyük grupların içinde olmayacağım. Kendimi kimseye göstermek yada büyük gruplara dahil olmak gibi bir çabam hiç olmadı olmayacakta. Üstelik alkol alınan bir grubun içerisinde bırak olmayı adımın geçmesini bile istemem. Üzerine çıktığınız şeyin iki tekeri var bıraktığınızda tek başına ayakta duramıyor alkol ne demek? (kim içtiyse onlar için seni bilmiyorum içtin mi içmedin mi?)
Sahi Hasan düşmemiş olsaydı da panik frenle durabilseydi arkadan çarptığında ne değişecekti? Hasan düştüğü için mi çarptı fazer? yoksa takip mesafesini umursamadığı için mi?
Fazer lı arkadaşı da tanımıyorum kim olduğunu da bilmiyorum, ancak kendisi çıkıp burada bir şeyler yazmadıkça konu onun suçlu olduğunu gösterecek şekilde ilerleyecektir. Belki de bilmediğimiz bir ayrıntı nedeni ile durama adam? Aslında suçu yok kazada gerçekten. İnsanlık hali olamaz mı? Ancak insanları bu kadar bileyen 17 yaşındaki bir delikanlıyla tehditvari konuşulması.
Var mı bilemem ama 17 yaşında yada 20 yaşında bir kardeşin olsaydı orada bırakır mıydın kendi kararı diyerek?
Çocuk kazanın şoku ile suçu bile üstlenmiş mantıklı bir karar vermesini beklemişsiniz tebrikler.
Neyse bu tip konuları uzatmak adetim değildir, kavgacı bir adamda değilimdir ancak yapılan hoş değil. Caddelerde bize bizden başka sahip çıkan yokken kendi aramızda da bunları yaşarsak motosikletten komple vazgeçelim hiç binmeyelim daha iyi.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"