İhtiyar Yollarda ! :)

Ayın 15 olmasıyla aylıkların yatmasıyla biraz gezelim dedik. Bilirsiniz işte öğrenciye para geldiği gün zengindir :)Yine gezinti doğaçlama çıktı plan yok proje yok :)
İlk yola çıkarken Muğla Akyaka'daki okul pikniğine uğramak ortacadaki araba çöplüğünü gezmekti. Ama gel gelelim ki ne araba çöplüğünü gezebildik nede pikniği ziyaret edebildik :/
Yola çıktığımızda hava oldukça sıcak ve güzeldi(Fethiye). Fakat Sakar geçidine ilerledikçe hava bozdu. Akyaka'ya piknige giden okul ekibiyle yolda karşılaştık.Hemen telefona sarıldık neden döndüklerini sorduk. Hava bozduğu için geri dönüyolarmış. Neyse dedik bare eski araba çöplüğünü gezelim dedik.Akyaka'ya vardığımızda petroldeki çalışana sorduk çok geçtiğimizi söyledi. Bizimde geri dönmek o an hiç işimize gelmedi.'' Hadi SAKAR'ı geçip Muğla'ya gideeeek ''dedim ve sürdüm..

Oyuncular
İhtiyar ( 1973 yılında dünyaya geldi o gün bugündür hala rektefe görmedi )
Gökhan O. ( 1993 yılında dünyaya gözünü açtı kendini fethiyede buldu )
Gökhan G. ( 1994 bilmem hangi ayın kıraç Tokat topraklarında filizlendi )

Güzergah
Fethiye-Mugla Muğla-Fethiye

Bu sefer Fazla yükümüz yok tek sırt çantamız var
cexi.jpg

60liralık benzin Yarım litrelik yağ aldık.( Tabi dönüşte ne olur ne olmaz diye 20 liralık daha benzin aldık )
v9p9.jpg

Buda kilometremiz (8082)
04jw.jpg

Fethiye çıkısında Katrancı koyu sapagında rüzgar iyice cozuttu bende eski usul, gazeteyi hemen içime sokuşturdum :)
8m0ze.jpg

Tamam ayın 15 olabilir parada olabilir ama doğa manzarası olan yerde tünel kullanmam arkadaş :)
ugrw.jpg

Panelleri açtım güneşten enerji aktarıyorum kendime :)
qtpl.jpg

Valla bi petrolde durduk Gökhan G. ihtiyaç molası verelim demişti sanırsam Dalaman'ın girişinde biryerdi.Herneyse hemen fırsat bilip fotoğraf çektim :)
3eqr.jpg

bfbe.jpg

k2rm.jpg

Ee selfiesiz olmaz :)
0jlr.jpg

Yolun neresi olduğunu hatırlamıyorum ama sanırsam Gökova-Akyaka arası bir yerdi sanırsam. Ne olduysa biraz yavaşladım sonra fark ettim ki arka lastik yalpalamaya başlamış, durup sıkıntının ne olduğunu anlamaya çalıştık bulamadık.Sanırsam jant yamuldu dedim kendi kedime. Neyse Muğla' ya kadar idare etsin orda hallederiz diye yavaş yavaş devam etmeye karar verdik.

wh2in.jpg

a66f.jpg

Sakar Geçidine tırmanırken her zaman durduğum güzel manzarası olan bir yer.
50fo.jpg

n28cu.jpg

Çok şeker duruyorum :D Sakar Geçidi..
xl6z8.jpg

Ve zafeeeer ! Üniversiteeeeem :)
mrn5.jpg

ghhcr.jpg

Sonra kampüsün içine dönerken arka teker anlamadığım şekilde atmaya başladı. Kötekliye kadar o şekilde indim ve orda durdum. Ve baktım ki tekerin havası inmiş ! ama tam olarak janta oturmamış. Sakin bi şekilde yemeğimi yedim çayımı içtim. Muğla da okuyan bir arkadaşımı aradım nereden tamirci bulabileceğimi sordum. Bi tane bisikletçi buldum ama olumsuz cevap verdi. Tekere hava bastı ve doğruca sanayiye gitmemi söyledi. Bende Gökhan G.yi orda bıraktım ve doğruca sanayine gittim. Bir tane Honda servisi buldum ve sıkıntını giderilmesini bekledim :)
99ei.jpg

Usta gelip baktığında sıkıntının jantta değil lastikte olduğunu söyledi. Lastiği söktüm ( evet ben söktüm ) baktık ki iç lastığin dısındaki koruma amaçlı koyduğum diğer lastik iyice katlanmış ve lastiğin ve tekerin şeklini bozmuş. Ve iç lastiği iyice ezmiş, zedelemiş delmiş.İç lastiği değiştirdik sonra arka lastiğin iyice eriyip bayatladığı aklıma geldi onuda bu vesileyle değiştirmiş olduk. Ama usta beyaz yanakları takmayı unutmuş bende hava kararıp Fethiye'ye dönmem gerektiği için hiç uzatmadım bi poşete koydum çıktım.

Önce..
sw5k.jpg

Sonra..
ryyu.jpg

Ve bilmem kaç saat sonra Fethiye'ye döndüm geri donüşte karanlık olduğu için pek fotoğraf çekemedik bir de bir gün sonra staj olduğu için çok da geç kalmak istemedik.

Evin önü son pozlar..
ok13z.jpg

0buv7.jpg

8367 km tam tamına bugün 285 km yapmışız :)
bl1xu.jpg

Ha birde Muğla Fethiye arasında açık yağ satan benzinlik yok hatta çok bilindik bir firmada kapalı yağ bile yoktu. Şimdilik bu kadar :))

Maşallah çok güzel gezi olmuş,şu araba mezarına bir gün giderseniz bizimlede paylaşın lütfen merak ettim :)

Maşallah çok güzel gezi olmuş,şu araba mezarına bir gün giderseniz bizimlede paylaşın lütfen merak ettim :)
internette araba mezarlığı ile ilgili videolar var :) Mugla araba mezarlığı yazarsanız çıkıyor. Butun arabalar eski ve klasik . bir rivayete göre istediğiniz arabayı secıyorsunu ve 3 ay içinde sıfır olarak çıkartıyorlarmış :)

Kaç cc? markası ne? Son hızı ne? Kaç vites? Bu 4'ünün cevabını bekliyorum :D

ortaokula giderken kiraladığımız düşe kalka kullandığımız mopedleri saymassak ilk kullandığım motor bu jawa :)komşu çocuğunda vardı lise yıllarında ne gezerdik bununlaa be:) platin meme yapar falan yol ortalarında uğraşırdık ama çok eğlenirdik onlar geldi aklıma :) güzel gezi olmuş başlığı Efsane yollarda yapsaydın da olabilirmiş :)

Bu İhtiyarlar, Topallar Ama Yatağa Düşmez Jawa'lar Ölmez.

Maşallah Güzel Bir Gezi Olmuş :cat:

ortaokula giderken kiraladığımız düşe kalka kullandığımız mopedleri saymassak ilk kullandığım motor bu jawa :)komşu çocuğunda vardı lise yıllarında ne gezerdik bununlaa be:) platin meme yapar falan yol ortalarında uğraşırdık ama çok eğlenirdik onlar geldi aklıma :) güzel gezi olmuş başlığı Efsane yollarda yapsaydın da olabilirmiş :)

Öyle bir makine ki herşey kafasına göre canı sıkılır çalışmaz canı sıkılır böbürlenir falan :) antalyaya gittim yolda hiçbirşey olmadı fethiyeye geldiğim akşam merkezde herkesin içinde stop etti çalışmadı bir kere azcık ilgi gösterdim kendine geldi :) Dağda lastik patladı ama janta oturmadı merkeze kadar geldim tamamen havası indi sanki İhtiyar anlıyo hepsinide sıkıntı yaratmıcak yerde kendini salıyo :)

Efsane 67 çift jawa neydi bee. Maşallah öğrenciyim filan mütevazı olmaya çalışmayın. Bunu elde tutup Kullanabilmek çok da kolay değil. Güzel gezi

Harika bir gezi olmuş benim çok hoşuma gidiyor Jawa'lar alıp restore edesim var :)

MCV

Eski toprakların hali başka canım.Aklıma jawa 180 czem geldi.Çok sağlam motorlar.
Paylaşım için teşekkürler.

rica ederim :) 180 cz çok kalmadı piyasa olsada ondanda alsam :)

Çok güzel bir gezi yapmışşsınız ihtiyar delikanlı ile.
Motorun aynısından benim kayınpederde de var. Yürür vaziyette. Sadece aküsü yenilenecek.
Onu alıp ta güzelce yeniletip, elden geçirtme düşüncelerim var ama hem maddi imkansızlık yüzünden, hemde sağlam bir usta bulamama düşüncelerimden dolayı şimdilik erteliyorum. Bakalım ilerde neler olacak.

sağlam usta isterseniz fethiyede bulundugum yerde çok saglam bı ustam var. 35 yıldır genelde jawalarla ılgılenıyor butun tamırını orda yaptırıyorum. bence akü taktırma. yada akü alacaksan uygun fiyata az kullanılmış akü gönderebilirim. akü ve platinden vazgeçiyorum 6v ta veda edicem fethiyeye dönünce. elektronik sisteme ceviricem. Her uzun yola cıkısımda bir tane kollektör yakıyorum. ve artık kollektör bulmakda sıkıntı çekiyorum.

dalaman opette durmuşsunuz memleketim olur :) bide muğlaya gidipte muğla köftesi yemeden döndüyseniz yazık olmuş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar