Rodaj sorununa açıklık getirirseniz sevinirim

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz hafta Motoran marka 150 CC bir motor almıştım. Rodajı hakkında bir çok konu okudum ama hala anlayabilmiş değilim.
Okuduğum bir kaç konuda devir saatinin kırmızı bölgesinin gerisinde kalan alandan 3'te 2'sini geçmeyecek şekilde kullanın diyor.
Yani 6000 devire denk geliyor. Ve bu da 5. viteste 70 gibi bir hıza denk geliyor.
Ama kitapçıkta 50 KM hızı geçmeyin yazıyor. Kitapçığı okuyana kadar bir çok kez 70 ve üstünde kısa süreli de olsa kullandım.
Bu sorun olur mu ? Yani 50'yi mi geçmemem gerekiyor ? Yoksa devir saatinde 6.000'i mi geçmemem gerekiyor ? Bir açıklık getirirseniz sevinirim.

Rodajda yüksek devirlerden ani hızlanmadan kaçınacaksın kısaca motoru sıkmayacaksın,ayrıca rodaj yaparken şehir içinde devamlı değişken devirde rodaj yapmalısın her vitesi kullanmalısın kitapçıktaki yazan ibarelerede uyduğun sürece sorun olmaz.

Tamam yüksek devire hiç çıkmıyorum ama 70 Km hıza çıkmam sorun olur mu ?

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz hafta Motoran marka 150 CC bir motor almıştım. Rodajı hakkında bir çok konu okudum ama hala anlayabilmiş değilim.
Okuduğum bir kaç konuda devir saatinin kırmızı bölgesinin gerisinde kalan alandan 3'te 2'sini geçmeyecek şekilde kullanın diyor.
Yani 6000 devire denk geliyor. Ve bu da 5. viteste 70 gibi bir hıza denk geliyor.
Ama kitapçıkta 50 KM hızı geçmeyin yazıyor. Kitapçığı okuyana kadar bir çok kez 70 ve üstünde kısa süreli de olsa kullandım.
Bu sorun olur mu ? Yani 50'yi mi geçmemem gerekiyor ? Yoksa devir saatinde 6.000'i mi geçmemem gerekiyor ? Bir açıklık getirirseniz sevinirim.

Motosiklet ile ilgili anlaşılamayan her türlü mekanik sorunun vebali rodaja yüklendiği için ülkemizde bu kadar büyük sorun teşkil eder.

Arka stop yanmıyo dersin, usta sigaran bi fırt daha çeker, 'rodajı iyi yapamamışsın' der.

Vites 2 ye atarken takılıyo dersin, izmaritin dibini sömürürken sanki doğu cephesinin tüm sıkıntıları omuzlarındaymış gibi dertle dertli bir nefes alır ' rodajda iyi açamamışsın' der.

Ama işin aslı 'usta' diye hitap edilen pisiklet tamircisi arkadaşın işgüzarlığıdır.

Rodajda motoru yüksek devirde çevirme, ani frenlemeler yapma. İllaki panik fren atacaksan debriyaja basta at, motor viteste iken arka freni sıkarak

kitlememeye çalış. Yani senin anlayacağın insan yavrusuna davranır gibi davran 3-5 bin km. Öyle aman aman bir prosedürü yok.

Keep calm and act like an apaçii.

Tamam yüksek devire hiç çıkmıyorum ama 70 Km hıza çıkmam sorun olur mu ?

Yazdıklarınla çelişiyorsun :) 70 km hıza çıkmak için devir çevirmek zorundasın bu yüzden kitapçık 50 km diyorsa ona uy düşük devirlerde 50 km'yi geçmeden tatlı tatlı kullan.:cat:

Yazdıklarınla çelişiyorsun :) 70 km hıza çıkmak için devir çevirmek zorundasın bu yüzden kitapçık 50 km diyorsa ona uy düşük devirlerde 50 km'yi geçmeden tatlı tatlı kullan.:cat:

Arkadaş 5. viteste 5 bin - 6 bin devirde zaten 70'e çıkıyor motor. Deviri zorlamıyorum onu diyorum. Yani devir göstergesi kırmıza hiç yaklaşmıyor bile

Gpsle 5. Viteste 6 bin devirdeyken hızıni ölç hızının 70 kmdem az olduğunu görürsün :)

Arkadaş 5. viteste 5 bin - 6 bin devirde zaten 70'e çıkıyor motor. Deviri zorlamıyorum onu diyorum. Yani devir göstergesi kırmıza hiç yaklaşmıyor bile

Arkadaş üretici 50 km yazdığına göre demek ki devir 6.000 rpm'in altında olacak tatlı tatlı kullanılacak.Bende bunu diyorum,illa kırmıza yaklaşması gerekmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar