teknik yardım windows8 den windows 7 ye format

iyi günler dizüstü bilgisayarımda windows 8 yüklü geldi win 7 cd mevcut elimde 1 hafta önce arkadaşın leptoba format attım kendi pc me atmaya çalışıyorum pc açıkken masaüstünde başlatmaya kalksam bile hata veriyor biostan cd yi en başa usb yi 2 ye hdd yi 3 e aldım gene cd den başlamadı usb ye atıp denedim öylede olmadı uefi boot die bi seçeneek var onu legacy yapın diyorlar yapınca bilgisayar kendini ne bşalatıyor ne cd yi görüyor durmadan hata veriyor bunu nasıl çözebilirim

Eger bios da secureboot diye bir secenek var ise onu kapatıyorsun, daha sonra uefı boot yerıne legacy secenegını aktif ediyorsun, bunu yaptıktan sonra boot order da cd yi en başa alıp cd den boot edebilirsin.

bazı dizüstü bilgisayarlar da bios larında koruma oluyor ve farklı bir işletim sistemi kurulmasına (boot edilmesine) izin vermiyor. Yani açıkçası maalesef pek mümkün değil... yani Microsoft un ve işbirlikçi firmanın cinliği.. (her ne kadar kurmaya çalıştığınız işletim sistemi de Microsoft a ait olsa da )

bulent78 o dediklerinizi daha öncede yaptım ne flash diskten ne win 7 cd sinden yüklüyor ve bigisayar sürekli bir hata belirtiyor açmıyor kendini bir tuşa basın diyor basıyorum tekrar aynı hata temin microsoft u aradım kadın yüzüme kapadı sinir oldum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:00 ----------

kamsea dediklerinizde haklısınız hiç bir türlü açamadım şu kilidi

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------

O2oN44.jpg
[/url][/IMG]

P3lNZd.jpg
[/url][/IMG]

jJyp7W.jpg
[/url][/IMG]

W27aj4.jpg
[/url][/IMG]

bios şu şekilde

bazı dizüstü bilgisayarlar da bios larında koruma oluyor ve farklı bir işletim sistemi kurulmasına (boot edilmesine) izin vermiyor. Yani açıkçası maalesef pek mümkün değil... yani Microsoft un ve işbirlikçi firmanın cinliği.. (her ne kadar kurmaya çalıştığınız işletim sistemi de Microsoft a ait olsa da )

Hocam o dediğiniz secure boot denen olay, win8 uefi boot da olması gereken bir nane. Bu, win7 yükleyemeyeciğiniz anlamına gelmiyor, sadece o boot seçeneği açıkken yükleyemiyorsunuz.

Mertcan koydugun resimlerde secure boot option var, ona girdiğinde disable edebiliyor olman lazım. Bunu yaptıktan sonra ancak cd den boot edebilirsin.

Haa, bunları yaptım ama hala cd den boot edemiyorum diyorsan da o zaman başka bir cd denemeni öneririm, belki okuyamıyordur. Bilgisayar açılırken cd drive ın ışığı yanıp sönuyor mu, okumaya çalışıyor mu?

Bir de laptop modelini söylersen belki daha fazla yardımcı olabilirim.

Ayrıca boot optionu dual boot değil de direk legacy boot olarak değiştirmeyi dene.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Kolay değil boot order değiştirip format atmak.
Kesin çözüm şu : hiren's boot diye bir cd var internetten temin edebilirsiniz.
Son versiyonunu indirin. Cd ye çekin. Sonra cd den boot yapıp mevcut hdd yi bir iki farklı şekilde biçimlendiriyorsunuz. Daha sonra Windows 7 cd si ile rahatlıkla format atabilirsiniz.

Toshiba dizüstü için konuşmak gerekirse bu yaşadığın problemlerin aynısını bende yaşadım. Hala format atabilmiş değilim ama seni ve birçok windows 8 mağdurunu bilgilendirmek isterim. Öncelikle CD ön yükleme yapmak için Bios ayarlarından USB - DVD yazması lazım onu üste taşıyacaksın. Sonra Security sekmesine gel. Tam olarak ismini hatırlamıyorum ama "otionu diye bitiyor o sekmeyi enable yap. Altında da CSM var onu da yes yap. F10'a bas ve yes de. Sonra zaten başlarken bir tuşa basarsan CD önyüklemeyi görürsün. Ama ne yaparsan yap format işlemini yapamazsın çünkü öyle bir sistem oluşturmuşlar ki. Windows 8'den daha düşük versiyona geçemiyorsun format atamıyorsun. Onların istediği "Teknik servisine" götürüp formatı onlara yaptırman. bunun karşılığında da duyduğuma göre yaklaşık 30 dolar para istiyorlar tabi.

NOT: sorun başka bir DVD yada medyadan boot yapmak değil, boot yaptığınız sistemi başlatmıyor bilgisayar asıl sorun bu

Son düzenleme:
Moderatör
1- Hdd'yi sök (teknik bilgin yoksa hiç bulaşma)
2- Başka bir laptop'a tak, formatla.
Yada
1-Hdd'yi sök.
2-Hdd kutusu bulup usb'den başka bilgisayara takıp formatla.
3-Hdd'yi yeniden laptop a takıp kur.

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Başka makinaya takınca garanti dışı kalacak ???
En güzeli hirens boot. 18 yıllık bilgisayarcı olarak tavsiyemdir.

Arkadaslar suan yaptiklarimda dwd ilk basta usb 2. Hdd 3. Sirada legacy boot dedigim zaman pc kendini acmiyor bir tusa basin deyip siyah ekrandaki hatayi aliyorum leptop modeli grundig gnb 1597 b1 i7 hdd yi sokerim kolay is te garantisi var o yuzden dokunamiyorum diger arkadaslarin dedigini denicem simdii herkese tesekkurler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

P3lJqv.jpg
[/url][/IMG]

bilgisayar açıkken windowsu kurmaya çalıştığımda şu hatayı alıyoum daha 2 gün önce win 7 kurulu bilgisayarı bu dwd den format atmıştım dwd de sorun olduğunu sanmıyorum arkadaşlar

Hddyi niye 3 sıraya koyduğunu anlayamadık :)

1 sıraya cd dvd yi koy usbden formatlayacaksan usbyi koy
2 sıraya hdd yi koy f10 la yeniden baslat cd den ön yükleme yapmak icin bir tuşa basın diye bir yazı yazması lazım her hangi tuşa basınca format ekranı gelir

cd den okumayınca belki dedim usb den okur usb yide beceremedim bir dk denicem onuda :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------

1PJOob.jpg
[/url][/IMG]

cd/dwd yi ilk hard diski 2. olarak yaptım

burada ise ilk resimde ana ekranda secure boot un içine girdiğimde çıkan menüler
VprWOq.jpg
[/url][/IMG]

Başka makinaya takınca garanti dışı kalacak ???
En güzeli hirens boot. 18 yıllık bilgisayarcı olarak tavsiyemdir.

Bu abimizi dinleyin lütfen bundan 3 ay önce Hirens boot cd ile bu sorunu çözmüştüm bende...Tam 4 saat boyunca tüm forumları gezdim ve en sonunda işe yaradı bu yöntem. Sabah indirdiğim siteler ve neler yapılması gerektiğini yazabilirim. Dilerseniz bir araştırın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hiren's BootCD v15.2 uTorrent aracışığıyla indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hiren t simdi ondirmeye basladim indikten sonra nasil kullanldigini sorarim tesekkurler

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------

arkadaşlar ben bu programı yükledimde çözemedim :))

ordakiler takmadı bile :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

arkadaşlar herkese teşekkür ederim yordum sizide ben bu işin altından kalkamıcam onca sene fformat attım ilk defa böle bşi başıma geldi :D sinirden pc yi kırcam ben bunu servise götürem :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar