Araç kaplama

Araç kaplama aracın orijinal rengi olursa ruhsata işletmek gerekiyor mu?

Ayrıca ucuz yapan bir yer biliyor musunuz?

İki parça yaptıracağım. Ucuz yer bilen var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

güncelleme...

SUN

Ben plasti dip kaplattım. (esenyurt garage 39) Plasti dip orjinal firması.
Komple 400.- TL verdim.
Daha ruhsata işletmedim. o yüzden faturayı kestirmedim şimdilik.
Orjinal renkte sıkıntı olmaz bildiğim kadarıyla.
Bu konuda bilgileri olanlar zaten mutlaka sizi aydınlatacaktır.

Ancak plasti dip kaplatmayı düşünürseniz şöyle bir promlem çıkıyor; boyanın yapısı itibariyle silmesi çok zor oluyor. Bezi tutuyor.
Ama görüntü inanılmaz, o da ayrı bir konu :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

Öncesi;
1960788_230131737190611_1898677225_o.jpg
[/url] bmp resim yükle[/IMG]

Sonrası,

image.jpg
[/url] çoklu resim yükle[/IMG]

Bence bu işleme fiyat uygun gibi.

Plasti dip özelliği mat olması mı? Ben boyatmak istemiyorum o yüzden 2-3 parça kaplatıp bırakacağım.

SUN

Hem mat, hemde folyo gibi kolay çıkarılabiliyormuş. Fakat uygulaması boya tabancası ile yapılıyor.
5-6 Kat attıkları için sökülmesi çok kolay oluyormuş. Ben daha sökmediğim için yorum yapamayacağım.:)

Plastidip aslında boya yüzeyüni plastik ile kaplamaktır. Değişik bir kimyasal, boya tabancası ile aynı boya gibi püskürtülüyor, yalnız birkaç atmak gerekli, daha sonra kuruyunca madde sertleşip plastiğe benzer bir hal alıyor.

Yalnız sökmesi ilk başlarda kolay olsa da zaman geçtikçe, 2-3 yıl, plastiğin boyaya yapıştığı ve sökülürken boyayıda beraberinde kaldırdığını çeşitli forumlarda okumuştum.

Vinyl kaplama ise daha zahmetli. İleride kalkma olmaması için parçaların sökülerek iyice kaplanması gerekiyor.
Kullanılacak malzeme kalitesi de çok önemli. Özellikle hava alabilen malzeme kullanılmalı. aksi takdirde altta kalan boya hava almadığından bozuluyor. Buna ek olarak eğer araçta belli bir yerde sonradan yapılan lokla boya varsa, vinyl sökülürken burada ki boyanın kalkma ihtimali de yüksek oluyor.

Bu nedenle her iki uygulama için de çok ucuza kaçmamak gerekir.

Kaplanan renk orj ile aynı ise işletmeye gerek yok. Ancak bazı uç durumlarda sorun çıkabiliyor. Örneğin aracımız sarı ama biz tutup lambo da olan fosforlu sarıya kaplatıyoruz, veya aracımız gümüş gri ama kaplama rengi hexis in krom rengi. bu durumlarda polis veya muayne sorun çıkarabiliyor.

Bana şimdi füme rengi plasti dip lazım. Renk kodu ile plasti dip bulabilir miyim acaba? Nerelerde satılır bilen var mı?

https://tr-tr.facebook.com/plastidiptr

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:20 ----------

Şimdi gördüm de plastidip in florasan renkleri var. Gün ışığını emip gece parlıyor. Özellikle jant ve jant şeritleri için motorlarda çok güzel durur diye düşünüyorum

Ben plasti dip kaplattım. (esenyurt garage 39) Plasti dip orjinal firması.
Komple 400.- TL verdim.
Daha ruhsata işletmedim. o yüzden faturayı kestirmedim şimdilik.
Orjinal renkte sıkıntı olmaz bildiğim kadarıyla.
Bu konuda bilgileri olanlar zaten mutlaka sizi aydınlatacaktır.

Ancak plasti dip kaplatmayı düşünürseniz şöyle bir promlem çıkıyor; boyanın yapısı itibariyle silmesi çok zor oluyor. Bezi tutuyor.
Ama görüntü inanılmaz, o da ayrı bir konu :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

Öncesi;Sonrası,
Bence bu işleme fiyat uygun gibi.

Plastidip kaplama çok güzel olmuş sun, gülegüle kullan.
Malum acemi adam kaskı heryere bağlantı kuşağından tutup tersten poşet gibi elimde taşıdığım için üzeri ufak tefek çiziklerle doldu.
Rengi de mat siyah, gözüme batıyor çizikleri, ilerleyen zamanda ben de belki plasti dip kaplatabilirim kaskımı.
tek düşündüren bir yere sertçe sürttüğünde sanıyorum kaplama kavlıyor(kalkıyor) doğru mu, bilgin var mı acaba?

Son düzenleme:
Yalnız plasti dip yapınca zedelenme, sürtme gibi durumlarda çok çirkin duruyor ve müdahale zor oluyor o bölgeye... Bunu dikkate alınız. 2 sene önce çamurlukta denemiştik, zamanla atma meydana gelmişti çamurlardan dolayı :)

Kaplama olayını, as150t modelinde denedik geçenlerde. Gayet şık ve güzel oldu. 500 liraya ayvalıktan grenajları hurda bi motor aldık.
Motor 1 sene kadar dışarıda yatınca haliyle yorulmuş.
Paramparça yapıp topladık... zımpara, boya derken en sonda kaplama yapalım dedik. Eşşek niyetine binmeye güzel oldu.
1000TL gibi bir maaliyet ile sıfırlamayı düşünüyoruz tamamen.
Arka tarafı tutturamadık, söküp tekrar kapladık. Son hali şuan için yok ne yazıkki...
Ahada resim.
http://imageshack.com/a/img845/5663/9wsa7.jpg
http://imageshack.com/a/img834/447/6ufmq.jpg
http://imageshack.com/a/img836/8431/bu14.jpg

Kırık ve çatlakları içeriden yapıştırdık. Çatlak üzerine soğuk yapıştırıcı uygulayıp, kuruyunca zımparaladık ve pürüssüz bir yüzey oldu. Kaplama yapınca nokta bile belli olmadı. Türk aklı işte :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar