Honda Spacy & Yamaha Delight

İki scooter arasında seçim yapmakta kararsız kaldım, şehir içi kullanım amaçlı alıyorum, daha önce motor kullanmadım, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Ankaradan yakın bir arkadaşım hondayı kullanıyodu.Motordan çok memnundu fakat çok sıkıştırmalar oluyor birazda hızlanmıyor diye cbf 150 ye döndü.Yeni başlayacaksanız ideal,temiz ikinci el bulabilirseniz ona bakın derim öğrenene kadar.

ben domınos pızzada mudurluk yaptım bızım motosıkletlerımız activaydı ve spacy 'e gecıs yaptık. o kadar kullanıma gore cok saglam ve dayanıklı motor yamahayı bılmıyorum hakkında bırsey soylemem yanlıs olur ama honda spacy alırsan memnun kalacagını dusunuyorum.

Spacy kullanımı çok olduğu için ikinci eli kuvvetlidir.

Motosikleti
Forza 250
Her iki motoru yakından gördüm.
Yamaha çok cici duruyor geldi bana.
Spacy nin ön lastik 12" arka 10"
D'elight ın ön arka 12"
Aralarındaki tek fark bu.
d'elight ın yakıt dolum yeri ön tarafta cok pratik.
Şahsi fikrim, d'elight alırdım yeni motor, yeni teknoloji.
Yarın motosiklete yeni baslayan yada 2. motosiklet isteyen birine rahatlıkla satarsın.

Kesinlikle delight öneririm. Çok güzel bir scooter. Klasik vespa tarzında yakiti az ve motor teknolojisi tamamen yeni. Yani başka bir Yamaha modelinden devşirme değil. 117 cc ve ani hizlanmalari mükemmel. 1 litre benzin ile 60-65km yol yapabilirsin.

Delight aldık arkadaşıma 4-5 gün önce inanılmaz güzel, o motosikleti öğrenene kadar bende kalcağından bende hergün işe gidip gelmeye başladım, kendime de almayı düşünüyorum okadar sevdim ki 1000RR'ım var ama binmiyorum artık :)

yamaha'yi bilmiyorum ama spacy alacaksan öneririm. kendim kullaniyorum çok rahat ve zevkli bi kullanımı olan scooter. okadar zevkli ki üstünden inesim gelmiyor:cat:

Şehir içinde litrelik makine kullanmak gerçekten işkence scooter ise çok keyifliymiş meğer scootercıymışım da haberim yokmuş :)

Öneriler için teşekkür ederim, ama hala kararsızım, o kadar para verdikten sonra 2000 daha ver PCX al diyen de çok.

Yamaha scooterlar genelde Honda dan daha çok göze hitap ediyor tabi ama kullanımı adetleri çok olmadığından parça sıkıntısı fazla Yamaha da aynı zamanda parçaları ciddi derecede pahalı (Gerçi Honda da pahalı). Sırf pideci, pizzacı gibi görünmeyim diye gittim Yamaha Bw's 125 aldım. Bir rüzgarlık alayım dedim yok, elcik rüzgarlığı alayım dedim yok, o yok bu yok, yedek parça liste fiyatlarına bakayım dedim parça ismi yanında fiyatı yok. Bu ne demek Yamaha alırsan kaza yapmayacaksın, sabit bakımlar dışında parça aramayacaksın ararsan sıkıntıya girme ihtimalin yüksek. Tamam Honda nın şekli Delight a göre çirkin ama parça bulunabilirliği bakımından, ikinci el bakımından kesinlikle Honda. Delight biraz macera aramak gibi tabi tercih senin

Tabikide Honda spacy arkadaşım , Ben kullanıyorum yol tutuşu mükemmel .Yakıttan bi örnek vermem gerekirse kimi inanır kimi inanmaz benim ölçümümde 2 lt benzinle 105 km yol yaptım( Agresif Sürüm Şehir içi) hala dipte benzin oldugunu gördüm yani.Tek kötü yanı ön kafa ama aldırış etmiyorum benim için alt motor ve enjeksiyonlu olması.

honda spacy karbüratörlü eski teknoloji bir makina yamaha delight enjektörlü yeni teknoloji haliyle honda dan daha az yakar.tercihin ikisi de olabilir bana kalsa yamaha alırdım.
yamahayı merak edip test etmiştim kendi kategorisinde üst sıralarda yer alır bana göre.Ama pcx düşünüyorsan aradaki fiyat farkını karşılayacaksan ne spacy ne delight pcx ikisininde üstünde bir makina.

Son düzenleme:
honda spacy karbüratörlü eski teknoloji bir makina yamaha delight enjektörlü yeni teknoloji haliyle honda dan daha az yakar.tercihin ikisi de olabilir bana kalsa yamaha alırdım.
yamahayı merak edip test etmiştim kendi kategorisinde üst sıralarda yer alır bana göre.Ama pcx düşünüyorsan aradaki fiyat farkını karşılayacaksan ne spacy ne delight pcx ikisininde üstünde bir makina.
Hocam 2014 gel Ne karbüratörü yhaaa üzme beni :))::mrgreen:

Son düzenleme:
bizim bi polis abi de aynı soruyu sordu, yamahaya yönlendirdim. honda spacy kurye motoru abi dedim :D şaka bi yana ha honda ha yamaha dedim, üstüne oturup şekline şemaline karar ver; aralarındaki fark atla deve değil olsa bile sen farketmezsin bile dedim.

adam yamaha aldı. 2 tur attım.

yalnız benim sym gts 250den sonra resmen pisiklet (bisiklet bile değil) gibi geldi. çok ufak bişey, gidonu çok hafif.

benim gts mercedes travego otobüsken yamaha kia picanto gibi bişey kaldı. gidon turu, ağırlığı, gidon hafifliği falan yamha yeni kullanıcı için on numara.

zaten amaç şehir içiyse travego yerine kia picantoyu tercih ederim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Spacy nin motoru iyi donanimi kotu
Delight ise guzel bir bayan scooteri :)

kesinlikle delight, parçaları da o kadar pahalı değil, maalesef dün kaza yaptım, grenaj ve çamurluk kırıldı, çamurluk 100 lira bu pahalı gerçekten ama ön grenaj komple oda 100 lira :) ayrıca çok konforlu ve dengeli bi scooter delight, trafikte bi video çekmiştim pek güzel olmadı kamera çok oynaştı ama yeni bitane daha çekicem belki fikir verir

http://www.youtube.com/watch?v=1sreManiXs8

Şakamısın sen yanlış yönlendirme yapma .Üsteki arkadaşımın dedigi gibi spacy Yamaha ya göre daha çok yaygın ve yedek parça sıkıntısı olmaz. daha cok tutulan bir model.Veeee Honda hiç bir zaman üzmezzzs .Yakıtta üstüne tanımam bir depo ile 260 km uzun yol gittim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar