Lastik Partlatıcı

Selamın aleyküm.
Öncelikle emsal konulara fazla göz gezdiremedim.

http://www.hepsiburada.com/liste/gu...aspx?productId=otctn20112&categoryId=20035747

Yukarıda verdiğim linkdeki malzeminin daha kalitelisi elimde mevcut.(Marka bölümü yırtılmış(Geçen sene almıştım))Bunu motosiklet lastiğine uygulamakta zarar var mı ?
Kaymasına sebep olur mu ?
Dün akşam uyguladım sabah geldim on numara gözüküyor.Herhangi bir kayma problemi yaşamadım ama belki bilmediğim bir zararı vardır...

(Benzer konu varsa yönlendirmenizi rica edicem.)

İyi forumlar...:cat:

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
2010 yılında 2-3 ay kadar gezici oto yıkamada çalışmıştım...
susuz araç yıkama yani...
kaporta-jant-lastik-cam-göğüs- hepsi için ayrı ayrı temizleme ürünleri vardı...
jant hariç hepsi de bitkisel ürünlerden yapılmış solüsyonlardı :silent:...yani öyle diyorlardı...:p
kaportaya şuna buna zarar vermez... bunu da öyle diyorlardı :p
tabi jant hariç hepsi de sabun gibi kokuyordu...:p
hala lastik parlatıcıyı kullanırım... bir sorun yaşamadım...
ama lastiğin yere değen kısımlarına sürersen kaygan oluyor...

Son düzenleme:
Hocam şimdi kafam karıştı :silent:

Yanaklara mı sürersem sıkıntı yoksa taban bölümünemi, ben tamamen bütün lastiğe yedirdim de :mrgreen:

Atas Pneubell veya Meguiar's Endurance Lastik Parlatıcı Jel kullanıyorum.

Hatta botlarıma da sürüyorum. Süper parlatıyor. Tabi lastiğin tabanına sürmeni tavsiye etmem. Yanaklarına ve motoru yatırmıyorsan çok azcık kenarlarına sürebilirsin. Tabanına sürersen oradaki kayganlığı gidermen kolay olmuyor.

Hocam şimdi kafam karıştı :silent:

Yanaklara mı sürersem sıkıntı yoksa taban bölümünemi, ben tamamen bütün lastiğe yedirdim de :mrgreen:

taban bölümüne sürdüysen hemen güzelce temizle onu. sadece yanaklara sürülür onlar. yanlayarak gitmeyi istemezsin sanırım :)

taban bölümüne sürdüysen hemen güzelce temizle onu. sadece yanaklara sürülür onlar. yanlayarak gitmeyi istemezsin sanırım :)

Sanırım iş işten geçti :)
Bu sabah bilindiği gibi istanbul altına kaçarmış gene...
Göztepe köprüsünü geçtikden sonra baya dik bir yokuş var orada pati çekerek çıktım :cyclopsan

Neyse nasıl kullanıcağımızıda öğrenmiş olduk teşekkürler...:bestmt:

Valla ben yanaklarına sürdüm sadece, motoru yatırdığım halde kayma gibi bi sorun yaşamadım. Bu arada sürecek arkadaşlar jantlara temas ettirmemeye çalışın, ozon dökülmüş çamaşır gibi oldu benimkiler.

Bu lastik parlatıcılar sürünce iyi hoş görünüyor; yalnız lastik yanağından başka yere sürmeyin. Kaç çeşittir kaydırmayanları var mıdır bilmiyorum ama, eğer bahsettiğin lastik parlatıcı benim tecrübe ettiğim gibiyse, aman diyeyim! Ben azıcık lastiğin tabanına kaydırdım; dönemeçte virajda o kısma denk gelince, tutuşu çok zorlaşıyordu. Hem uygulamayı bıraktıktan sonra bile, en azından görsel anlamda, normal oto yıkamadaki tazyikli su-köpük etkisini gidermede defalarca yıkansa da pek bir işe yaramıyormuş gibi geldi bana. Çünkü sürülen yerde kahverengi iz bırakabiliyor.

Son düzenleme:
Bir çivi yeter diyecektimki, başlığı iyice okumadığımı anladım gidiyorum::facepalm::

tabana sürmicen hocam tabana hiç birşey sürme sürersen kayar

Motor güzel görünsün diye hayatınızı tehlikeye atmayın sürmeyin parlatıcı eger siyah görünsün istiyosan arap sabunu sür sonra yıka suyla lastigi simsiyah olur kayma teklikeside olmaz.

Bir çivi yeter diyecektimki, başlığı iyice okumadığımı anladım gidiyorum::facepalm::

Tespit fena :) Elim kaymış herhalde..

Motor güzel görünsün diye hayatınızı tehlikeye atmayın sürmeyin parlatıcı eger siyah görünsün istiyosan arap sabunu sür sonra yıka suyla lastigi simsiyah olur kayma teklikeside olmaz.

Doğru diyorsunuz...
Ama insan güzel görünsün istiyor :joker:

Bu tür kimyasalların lastik hamurunun tutunma özelliğini zamanla yitirdiğini duymuştum, lastiğe hiçbir şeyin sürülmemesi gerektiği düşüncesindeyim, sadece motosiklet değil bütün araçlarda. Temiz olmasını sağlamak istiyorsak sadece şampuan-sabun gibi temizleyici maddeler kullanarak yıkamamız yeterli olacaktır.
Lastiklerimiz kirli, çamurlu da olmamalı, cilalı da olmamalı.

kola ile lastiğin parladığını biliyormuydunuz :queen: ben hep kola ile parlatırım bir deneyin göreceksiniz :bounce:
(ben bir zararını görmedim ama sertleştiriyor filan diyorlar orası ayrı)

Son düzenleme:
Kola işini ben'de duymuştum:cat:, hiç denemedim, yılda bir yıkamacıda çıpçıp yapar yeter, pasaklıyım ben, dirtbike forever:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar