Lastikleri city grip ile değiştirmenizi tavsiye ederim. bir miktar amortisör sertliğini gideriyor. ben izmir foçada kullanıyorum. yollar berbat. kic ağrısına çözümü 5 mm viskosite sünger kaplayarak buldum. amortisör sertliğini isterseniz değiştirebilirsiniz. ammaa kesinlikle denemeyin.
Hayır amortisör kancasını sona kadar gevşetseniz de sertlik çok fazla değişmiyor. ben amortisör yağlarının miktarıyla sertlik değiştirilebilir demek istemiştim. +/- 5mm bile değiştirebilir. ancak motor şasesinin hesaplanan süspansiyon sertlik derecesini daha konforlu olsun diye değiştirmek cok ciddi sonuçlar doğurabilir. ben hepsini denedim. yağı azalttığımda daha da sertleşmişti. çoğaltınca esnemenin daha gec durduğunu fark ettim. o yüzden eski miktarına geri döndüm. eğer yeterli tecrübeniz yoksa böyle bir oynama hayatınıza mal olabilir. yapılacak en güzel çözüm laztiklerin kaliteli seçimi olacaktır. seleye yapacağınız takviye de çözüm olabilir bir miktar ancak çok ince yapın yüksekte kalırsınız. motor zaten yüksek. sele tasarımında bir hata olduğu kanısındayım. o yüzden boş bi vaktimde sele açısını biraz daha indircem. ayrıca bu motora sahip olan yada olmak isteyen arkadasların mutlaka ihmal etmemesi gereken bakımları var. onu da müsait bi zamanda tecrübem kadarıyla anlatmaya çalışırım.