- Konu Yazar
haftasonu mangal yapalım dedik bende civarda biraz motorla dolanayım derken bu fotoları çektim burası edremit ilçesine bağlı çiçekli beldesi
mangal yaptığımız yere yakın bir tepeye çıkıyorum yol yok direk arazi bilenler için abalı kayak merkezi yolunun sağındaki tepenin ilk aşamasıdir rakım 1800
vanın gevaş ilçesi sağımızda
çadır dağı namı diyar artos dağı
gölün hemen karşısında görünen 4080 metre rakımlı süphan dağı orayada çıkmayı planlıyorum,
birazdan önümüzdeki 1900 rakımlı tepeye çıkacağız diğerinden biraz daha dik ve taşlı bir yapısı var
ve nihayet 1900 metredeyiz
aşağısı geldiğim 1800 rakımlı tepe ve çizgi olarak gözüken bitlis-van karayolu
zirveden birkaç foto
yine artos bilmeyenlere söyliyeyim artos deli eminin bisikletle radyodaki parçayı annesine dinletmek için çıktığı yer
deli emin kimmi? vizontelenin çekildiği gevaş diyerek yanıtlıyorum
gölün ortasında gözüken akdamar adası şu kartpostallardaki ermeni kilisesinin olduğu ada
ve vanın sırtını dayadğı erek dağı deprem sonrası yapılan toki konutlarının bulunduğu tepenin arkasında gözüküyor rakımı:3200 metredir erek gezimden de fotolar koyacağım daha sonra

ve yine artos 3537 metrelik zirvesiyle karşınızda
burasıda artosa çıkacağım güzergahın başlangıcı abalı kayak merkezi karlar eriyince ortaya çıkan yol
yolu takip ederek 2400 metredeki telesiyeje tırmanıcağız tabi şimdi deil
karlar eridiğinde ordanda sağa doğru sırttan gideceiz
sırttan devam edeceğiz veeee
zirveye varacağız 17-19 mayısta gevaştaki şenlikler kapsamında zirve yürüyüşü oluyor dağcılık federasyonundan katılımcılarla birlikte
yaklaşık 150 kişilik 3 gurupla 2012 de zirveye çıkmıştım forum motorsiklet forumu olduğundan o muhteşem fotoları koymadım
önümüzdeki günlerde nasip olursa motorla zirveye çıkıp resimler koyacağım herkes davetlimdir gelenlere yardımcı olurum bu eşsiz manzarayı van gölünün haritadaki resmini canlı görmeyi hava açık olursa ağrı dağızirvesi ve süphan,nemrut,tendürek zirvelerini buradan görebilirsiniz
son olrak çıktığım tepenin üzerinde sanırım definecilerin çalışmaları sonucu oluşmuş çukurlar
ve süphanla kapanış sürçü lisan etti isek affola herkese ii geceler.